Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant Charleso Dickenso paskutinės valios, gimtajame rašytojo mieste iškils jo skulptūra

Planuojama, kad birželį garsaus rašytojo Charleso Dickenso gimtajame mieste Portsmute iškils jo atminimą įprasminanti skulptūra. Huffingtonpost.com rašo, kad pats rašytojas prieš mirtį pageidavo, jog jam nebūtų statomi jokie paminklai.
Charlesas Dickensas
Charlesas Dickensas / Wikimedia.org nuotr.

Pastatyti paminklą vienam garsiausių visų laikų Didžiosios Britanijos rašytojui kainuos 118 tūkst. svarų (daugiau nei 470 tūkst. litų). Buvo manoma, kad nepavyks surinkti šios sumos, tačiau paminklą nuspręsta statyti, kai nežinomu norėjęs išlikti asmuo paaukojo trūkstamus 25 tūkst svarų (apie 100 tūkst. litų).

Tai yra jau antras kartas, kuomet nevykdoma Ch.Dickenso valia. 1870 metais miręs rašytojas pageidavo būti palaidotas Ročesterio katedroje. Jis taip pat pageidavo, kad laidojimo ceremonija nebūtų prabangi, o joje galėtų dalyvati tik artimiausi žmonės ir bendražygiai. Tačiau rašytojas po mirties buvo palaidotas Vestminsterio abatijoje, Poetų kampelyje.

Tiesa, huffingtonpost.com, primena, kad pasaulyje yra tik viena Ch.Dickenso atminimui skirta statula. Ji 1897 metais pastatyta Filadelfijoje (JAV).

KONKURSUS IR NAUJIENAS APIE KNYGAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius