Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite būti geras rašytojas? Anksti kelkitės

Pripažinimo siekiantys rašytojai dažnai vadovaujasi žinomų autorių patarimais: prie lovos laikyti užrašų knygutę, kur užrašomos staiga kilusios mintys, godžiai skaityti knygas ir dar įnirtingiau rašyti. Tačiau yra ir dar vienas patarimas, kuriuo vadovavosi nemažai žinomų autorių, – anksti keltis, rašo telegraph.co.uk.
Haruki Murakami
Haruki Murakami / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Masonas Currey parašė knygą „Daily Rituals“, kurioje aprašo žinomų menininkų įpročius. Šiame kūrinyje atskleidžiama, kiek tokie autoriai kaip Charlesas Dickensas ar Franzas Kafka skyrė laiko miegui, kokie buvo jų sporto ar valgymo įpročiai.

Čia rašoma, kad, tarkime, Haruki Murakami beveik visą dieną – nuo 13 iki 20 valandos atlieka namų ruošos darbus ir leidžia laiką su šeima, o garsusis kompozitorius Wolfgangas Amadeus Mozartas itin daug laiko skirdavo valgiui – jis mėgaudavosi penkias valandas trunkančiais pietumis su draugais, o vakarienė trukdavo nuo 20 iki 23 valandos. Victoras Hugo dvi valandas per dieną skirdavo ledo vonioms ir apsilankymui pas kirpėją.

Honore de Balzacas keldavosi 1 valandą nakties po septynių valandų miego.

Tačiau nepaisant skirtumų, nemažai autorių turi vieną bendrą bruožą – juos vienija pomėgis anksti keltis. Ekstremaliausiai tai įgyvendindavo Honore de Balzacas, kuris keldavosi 1 valandą nakties po septynių valandų miego. Williamas Styronas irgi išnaudodavo naktį ir ankstyvą rytą darbui – jis dažniausiai neidavo miegoti anksčiau kaip 3 valandos ryto.

WH Audenas, Ludwigas van Beethovenas, Le Corbusier, Victoras Hugo mėgdavo keltis 6 valandą ryto, Kurtas Vonnegutas ir Maya Angelou keldavosi dar anksčiau. Voltaire'o, Johno Miltono ir Haruki Murakami dienos pradžia – 4 valandą ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius