Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje perkamiausių knygų viršūnėje – naujas Biblijos leidimas

Šie metai pažymėti erotinės literatūros bumu, tačiau Norvegijoje ne EL James „Fifty Shades of Grey“, o naujas Biblijos vertimas tapo perkamiausia knyga, skelbia guardian.co.uk.
Biblija
Biblija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Biblija

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia!

Naujas Biblijos vertimas buvo išleistas praėjusių metų spalio mėnesį, ir net 54 iš 56 savaičių jis puikavosi perkamiausiųjų knygų sąrašuose. Norvegijos Biblijos draugijos projektų vadovas Dagas Smemo teigia, kad per 14 mėnesių buvo parduota 157 tūkst. šio Biblijos leidimo kopijų, perkamiausiųjų sąrašuose jis buvo ilgiau nei EL James „Fifty Shades of Grey“ ar Justino Bieberio autobiografija.

D.Smemo teigia, kad šis vertimas itin populiarus dėl labai gero vertimo. Rengiant jį dirbo hebrajų ir graikų kalbų ekspertai, tekstą tobulino garsus norvegų rašytojas Karlas Ove Knausgaardas, buvo organizuojama daugybė pasitarimų dėl vertimo kokybės. Teigiama, kad šis vertimas yra kur kas poetiškesnis nei daugelis kitų prieš tai buvusių leidimų.

„Panašu, kad žmonės vertina Biblijos literatūrinę vertę ir kultūrinę svarbą labiau nei anksčiau“, – sako D.Smemo.

Jis teigia, kad Biblijos pardavimai nustebino. 157 tūkst. parduotų kopijų Norvegijoje yra labai didelis skaičius. „Mes diskutavome apie galimus pardavimus dar prieš išleisdami šį Biblijos leidimą. Redaktoriai galvojo, kad mes parduosime bent jau 25 tūkst. kopijų. Aš sakiau, kad parduosime 75 tūkst. Mes pardavėme 157 tūkst... Stebina tai, kad tai – Biblija. Dabar ją lygina su „Fifty Shades“. Biblijos draugijoje mes sakome, kad labai gerai, jog perkamiausiųjų sąrašuose yra ne tik erotiniai bestseleriai, bet ir knygos apie moralę“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius