Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo urvų iki šiuolaikinio dizaino. Knyga „Interjeras. Teorija ir praktika“ – pirmoji mokomoji praktinė knyga apie interjero dizainą Lietuvoje

Kaip namuose sukurti jaukumą, kad į juos būtų gera sugrįžti? Kaip derinti atspalvius vidaus erdvėse? Kokių dekoro detalių geriau privengti? – rašoma pranešime spaudai.
Knyga „Interjeras. Teorija ir praktika“
Knyga „Interjeras. Teorija ir praktika“

Planuojantiems įsirengti savo namus, besidomintiems interjero dizainu ir jau patyrusiems šios srities specialistams – naujausia leidybos įmonės „Super namai“ knyga „Interjeras. Teorija ir praktika“. Šis leidinys apžvelgia svarbiausią informaciją apie interjero dizainą ir pažeria gausybę praktinių patarimų, kaip dizaino sprendimus įgyvendinti savo namuose. Naujausią leidinį apie interjero dizainą pristato interneto knygynas Patogupirkti.lt.

Pirmoji praktinė knyga Baltijos šalyse

Naujai pasirodžiusi autorių, interjero dizainerių, Vilniaus Technologijų ir dizaino kolegijos lektorių Astos Kazlauskienės, Rasos Mazūrienės, Vilijos Malevičienės ir Veronikos Žvirblės knyga „Interjeras: teorija ir praktika“ – pirmoji tokia mokomoji praktinė knyga ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos valstybėse.

Nuoroda
Interjeras. Teorija ir praktika,
Asta Kazlauskienė, Rasa Mazūrienė, Vilija Malevičienė, Veronika Žvirblė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Knygoje apžvelgiamas platus spektras temų: nuo interjero dizaino istorijos iki praktinių patarimų, kaip susiplanuoti ir moderniai įrengti savo būsto erdves. Šiame leidinyje pateikiami daugiau nei dešimties tarptautinių apdailos ir būsto įrengimo medžiagų atstovų ir gamintojų sprendimai, gausu praktinių pavyzdžių ir patarimų. Nemažai dėmesio skiriama gyvenamųjų patalpų funkciniam planavimui ir reikalingai įrangai, elektros instaliacijai, apšvietimui, interjero apdailos medžiagų parinkimui. Skaitytojai susipažins ir su autoriniais bei visuomeniniais interjerais, jų kūrimu ir planavimu. Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos patvirtintame leidinyje reikalingos ir įdomios informacijos ras ne tik pradedantys ar labiau patyrę interjero dizaineriai, projektuotojai ar privatūs statytojai, bet ir būsimieji naujakuriai, norintys jaukiai ir stilingai įsirengti savo svajonių namus.

Nuo priešistorinių urvų iki šių laikų dizaino

Mokomasis leidinys prasideda nuo apžvalgos, kaip interjero dizainas vystėsi per įvairius istorinius laikotarpius. Pasak knygos autorių, prieš daugelį tūkstantmečių, vyraujant kitoms klimatinėms sąlygoms, žmogaus būstas turėjo tarnauti kaip slėptuvė ar laikinas prieglobstis, tačiau ir tuomet vidaus erdvių dekoras ir komfortas buvo gana aktualus.

Leidinio autorės ieško atsakymo – kuris istorinis laikotarpis gali būti laikomas interjero dizaino istorijos atskaitos tašku? Istoriniai šaltiniai siekia 6–8 tūkstantmečius prieš mūsų erą, tačiau tyrėjų žvilgsniai nukrypsta į gilesnę archeologinę praeitį, laikus, kai pirmieji žmonės gyveno urvuose. Atsigręžus į amžių gilumą, aptinkamas žmogaus noras savo privatų būstą paversti patogesniu ir gražesniu, puošti visuomeninės paskirties erdves, religines šventyklas. Šių dienų žmogui namai taip pat tapo savotiška šventove.

Interjero dizainerės patikina – juk didžiąją gyvenimo dalį praleidžiame patalpų viduje, ten vyksta ne tik buitinis gyvenimas, bet ir dirbama, pramogaujama, vyksta kita veikla. Po pandemijos Lietuvoje išliko darbo iš namų tendencija, tad namuose praleidžiamas laikas gerokai išaugo. Knygoje akcentuojama, jog erdvių interjeras gana smarkiai veikia žmogaus gyvenimo kokybę, todėl įrenginėjant vidaus patalpas, svarbu į interjero dizainą nepažiūrėti atmestinai.

Dėmesys spalvų paletei

Leidinyje „Interjeras: teorija ir praktika“ nemažai dėmesio yra skiriama aptarti interjero spalvinei gamai. Knygoje sudėtos temos atsako į klausimus – kokios dabartinės spalvų tendencijos vyrauja interjere, kokios spalvos geriausiai dera, ką jos simbolizuoja, kokio atspalvio tapetai suteiks namams jaukumo.

Knygoje apžvelgiamas ir psichologinis namuose vyraujančių spalvų poveikis. Daugelis tikriausiai yra susidūrę, jog tam tikra spalva skirtingai veikia žmogaus nuotaiką. Pavyzdžiui, raudoni atspalviai – suteikia energijos, šilumos, tačiau ilgainiui gali varginti, o melsvi atspalviai – ramina, skatina intelektualinę veiklą, suteikia saugumo jausmą.

Šiais laikais vidaus erdvėse aptinkama ir nemažai gamtos detalių, tad norintiems neatsilikti nuo tendencijų siūloma apsupti savo aplinką natūraliomis medžiagomis. Autorės supažindina skaitytojus su madingiausiomis gamtos įkvėptomis paletėmis bei patarimais, kaip puoselėti natūralumo pojūtį namuose.

Tinkamas apšvietimas padeda savijautai

Praktiniame vadove gausu aktualios informacijos apie būsto elektros instaliaciją ir apšvietimą.

Knygoje skaitytojai kviečiami atsižvelgti į tai, kaip apšvietimas veikia žmogaus fizinę ir emocinę sveikatą. Juk vos danguje pasirodo daugiau saulės – dažniausiai žmonės tampa energingesni, nuotaika pasidaro daug geresnė. Gyvenant Lietuvoje, kai šaltasis metų laikas tęsiasi gana ilgai ir šviesos gaunama mažai – itin svarbu pasirinkti geriausią apšvietimo lygį namuose. Tinkamas apšvietimas padeda jaustis geriau, suteikia jėgų ir motyvacijos, ypač daugiau dirbantiems iš namų. Todėl renkantis šviestuvus svarbu, kad pasirinkta šviesa nebūtų per daug intensyvi, nes gali sukelti nuovargį, nuolatinį mieguistumą, paskatinti galvos ir akių skausmus.

Leidinio autorės taip pat apžvelgia apšvietimo natūralumo ir išmanumo temas, apšvietimo dizaino ištakas ir šiuolaikines tendencijas, šviestuvų tipus ir optines savybes, apšvietimo projektavimo principus.

Interjero dizainas: nuo A iki Z

Praktinėje knygoje interjero dizainerės surinko visą svarbiausią informaciją, su kuria gali tekti susidurti įrenginėjant vidinių patalpų interjerą. Leidinyje apžvelgiamos temos – nuo ko prasideda interjero dizainas iki proporcijų ir dizaino matematikos, nuo gyvenamųjų patalpų funkcinio planavimo, apdailos medžiagų iki autorinio interjero ir aplinkos dizaino.

Knygoje pateikiamos rekomendacijos įvairiausioms namų erdvėms – kaip įsirengti prieškambarį, darbo, svečių ir vaikų kambarius, svetainę miegamąjį, pagalbines patalpas. Išskirtinis dėmesys skiriamas vonios kambario planavimui – apžvelgiami sprendimai ir patarimai, kada gyventojui geriau pasirinkti dušą, o kada – vonią, gilinamasi į viską, kas susiję su vonios kambariu – pradedant nuotekų planu, baigiant tinkamu maišytuvu ir rankšluosčių džiovyklėmis.

„Super namai“ leidėjai patikina – nors knygoje didžiausias dėmesys skiriamas privačiam būstui, tačiau skaitytojas ras aktualios informacijos ir apie komercinio bei visuomeninių patalpų įrengimą.

Plėtra į Azijos rinką

Pasak leidėjų, mintis apie naujausiai pasirodžiusią knygą interjero tematika kilo natūraliai, įgyvendinus nemažai panašių projektų tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Statybų literatūros leidybos įmonė „Super namai“ yra išleidusi virš 20 mokomųjų praktinių knygų statybų ir būsto inžinerijos tematika, taip pat organizuoja konferencijas bei Lietuvoje ne vienerius metus vykstančią parodą „Supernamai“. Jų įgyvendinti projektai sukasi apie būsto inžineriją, šildymą, vėdinimą, elektrotechniką, išmaniuosius namus, interjerą, būsto įrengimą ir apdailą.

Leidėjai atskleidžia, jog 2024 m. leidybos įmonė „Super namai“ planuoja išleisti 2 naujas knygas – „Statybų vadovas. MEDINIAI NAMAI“ ir „Pastatų elektros sistemos. Teorija ir praktika“. Šiuo metu leidyklos knygomis yra prekiaujama Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje, tačiau artimiausiuose planuose – plėtra į tokias rinkas kaip Pietų Korėja ir Japonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius