-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagerbti ir įvertinti 47-ojo „Poezijos pavasario“ dalyviai

Ketvirtadienį Vilniaus širdyje – Rotušėje – sostinės meras Artūras Zuokas surengė priėmimą Vilniaus tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2011” svečiams ir dalyviams. Tarp svečių – nuolatinės ,,Poezijos pavasario” viešnios Vitalija Bogutaitė, Eglė Juodvalkė iš JAV ir Janina Survilaitė iš Šveicarijos, gausus būrys poetinio žodžio meistrų iš Slovakijos, Šveicarijos, Ukrainos, Lenkijos, Latvijos, Gruzijos ir, žinoma, Lietuvos poetai bei vertėjai.
Leonardas Gutauskas ir Artūras Zuokas
Leonardas Gutauskas ir Artūras Zuokas / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Kaip neišvengiamai gamtoje po žiemos ateina pavasaris, taip neišvengiamai kasmet Vilnius sulaukia poezijos pavasario, kai pražydus sodams po senaisiais Vilniaus skliautais susirenka poezijos mylėtojai išgirsti naujų posmų. Galima tik džiaugtis tokiomis tvirtomis Vilniaus kultūros tradicijomis, o miesto vadovai visuomet ras laiko pagerbti, pasveikinti ir įvertinti meno žmonių laimėjimus. Džiaugiuosi kartu su jumis ir kviečiu mielus poetus dar daugiau ir dažniau apdainuoti mūsų nuostabų miestą“, – renginio dalyvius ir svečius su 47-uoju  poezijos pavasariu sveikino Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kasmetinė Vilniaus miesto mero premija menininkui už poeziją apie Vilnių ir poezijos knygą „Urbo kalnas“ buvo įteikta rašytojui, poetui, dailininkui Leonardui Gutauskui.

Priėmimo metu poetai su meru Artūru Zuoku kalbėjosi apie kultūros problemas ir perspektyvas, mintimis ir eilėmis dalinosi Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas poetas Antanas A.Jonynas, viešnia iš JAV Vitalija Bogutaitė, eiles deklamavo šių metų geriausias poezijos skaitovas aktorius Liubomiras Laucevičius. Susitikimą paįvairino dainų atlikėjas Danielius Sadauskas. Renginį vedė aktorius Gintaras Mikalauskas.

Vilniaus miesto savivaldybė kasmet skiria didelį dėmesį Tarptautiniam poezijos festivaliui ir yra nuolatinė šio gražaus tradicinio renginio rėmėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius