Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pasaulį pavergusi nauja Hario Poterio knyga netrukus bus išleista ir Lietuvoje

Vos prieš kelias dienas Didžiosios Britanijos knygynų lentynose pasirodžiusi nauja J.K.Rowling knyga apie mažąjį burtininką „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ tapo tikra literatūros pasaulio sensacija. Vien Didžiojoje Britanijoje ši knyga tapo perkamiausia per pastarąjį dešimtmetį. Gerą žinią turi ir Lietuvos skaitytojai – jau greitu metu paskutinė sagos dalis pasirodys ir Lietuvoje.
Knyga „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“
Knyga „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Leidyklos „Alma littera“, kuri yra išleidusi ankstesnes knygas apie Harį Poterį, komunikacijos vadovė Audronė Mockienė 15min teigė, kad leidykla tikrai išleis šią knygą.

„Tikimės, kiek įmanoma greičiau“, – sakė leidyklos atstovė, paklausta, kada galima tikėtis knygos išleidimo Lietuvoje.

Pasak jos, dar derinamos paskutinės sutarties detalės ir netrukus data apie knygos „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ pasirodymą Lietuvos knygynuose bus paskelbta.

Visame pasaulyje pirmų septynių sagos knygų apie Harį Poterį parduota daugiau nei 450 mln. egzempliorių. Šios serijos knygos daug dėmesio susilaukė ir Lietuvoje.

Skaičiuojama, kad mūsų šalyje šios serijos romanų parduota daugiau nei 250 tūkst. kopijų.

„Tai jau klasika tapusios knygos. Lietuvoje jas skaito jau antroji karta: tėvai, užaugę su Hariu Poteriu, šias knygas dabar perka savo vaikams“, – sako A.Mockienė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joanne Rowling
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joanne Rowling

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje dabar šėlsta tikra Hario Poterio karštinė. Britų žiniasklaida jau skelbė, kad dabar šalyje yra dvi stovyklos – tų, kurie skaitė naują kūrinį apie Harį Poterį, ir tų, kurie dar jo nespėjo perskaityti.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje šios serijos romanų parduota daugiau nei 250 tūkst. kopijų.

BBC duomenimis, vos per pirmas tris prekybos nauja J.K.Rowling dienas parduota daugiau nei 680 tūkst. knygos „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ kopijų. Tai – naujas rekordas šalyje.

Anksčiau šis rekordas priklausė erotinių romanų „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ autorei EL James, kurios knygų per pirmą prekybos savaitę nupirkta 664 tūkst. kopijų.

„Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ yra pjesė, pagal kurią pastatytas dviejų dalių spektaklis. Veiksmas naujojoje knygoje rutuliojasi po 19 metų senumo įvykių, aprašytų septintojoje sagos dalyje, ir joje pasakojama apie pagrindinius sagos herojus ir jų vaikus.

Būtent dėl to, kad knyga tėra spektaklio scenarijus, J.K.Rowling sulaukė kritikos. Dalį skaitytojų papiktino, kad negalima sakyti, jog tai yra nauja knyga. Tuo tarpu pati rašytoja po spektaklio premjeros paskelbė, kad dabar Hario Poterio knygų saga jau tikrai baigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje