Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirodė almanachas „Poezijos pavasaris 2011“

Almanachas „Poezijos pavasaris 2011“ – tikroji poezijos istorija. Šiemet tai – 47-asis rinkinys. Kaip ir kasmet almanachas pristato ne tik poezijos senbuvius (tokius kaip Marcelijus Martinaitis, Tomas Venclova, Leonardas Gutauskas ir kt.), bet ir debiutuojančių jaunųjų poetų eiles, kuriose ryški naujų estetikos bei poetinės raiškos formų paieška.
Almanachas „Poezijos pavasaris“
Almanachas „Poezijos pavasaris“ / Viršelio dailininkas Ramūnas Čeponis

Greta lietuvių autorių, patvirtindami tarptautinį „Poezijos Pavasario“ festivalio mastą, almanache publikuojami užsienio poetai: garsus ir pripažintas lenkų autorius Romanas Honetas, slovakų poetas ir literatūros kritikas Marianas Milčakas, ukrainiečių poetė, vertėja ir literatūrologė Marijana Kijanovksa ir kt.

Šių metų almanacho sudarytoja – Lietuvos poezijos padangėje puikiai žinoma, o ir pačiuose ankstesnių metų almanachuose publikuota poetė ir literatūros kritikė Erika Drungytė. Klaipėdos universitete ji studijavo lietuvių filologiją ir režisūrą, 2002-aisiais Vytauto Didžiojo universitete apgynė daktaro disertaciją. Autorė rengia radijo literatūrines laidas, organizuoja susitikimus su rašytojais, verčia grožinę bei mokslinę literatūrą iš latvių ir lenkų kalbų, publikuoja naujų poezijos knygų recenzijas.

Knygoje dera keletas žanrų – poezija papildoma „Ledo fotogramomis“, kurias sukūrė Alis Balbierius – žymus poetas, eseistas, fotografas. Be to, jau ketvirti metai almanachą papildo kompaktinė plokštelė, parengta literatūrologo Virginijaus Gasiliūno. Čia skamba 2011-ųjų almanacho puslapiuose publikuotų eilių autorių balsai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius