Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Pasirodė Neilo Gaimano knyga „Niekurniekada“

Gaiman, Neil. Niekurniekada. Vilnius.‒ Bonus Animus, 2017. ‒336 p. ISBN 978 9955 754 497. Iš anglų kalbos vertė Adas Macevičius ir Elena Macevičiūtė. Redagavo Kalbos ir komunikacijos centras. Viršelis Kristijono Tarabildos.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Neilas Gaimanas – britų rašytojas ir scenaristas, be kurio knygų: „Amerikos dievai“, „Žvaigždžių dulkės“, „Koralaina“, „Kapinių knyga“ irdaugelio kitų, neįsivaizduojama šiuolaikinė fantastinė literatūra ir literatūra vaikams bei paaugliams. Rašytojas apdovanotas „Hugo“ ir „Nebula“ premijomis, skiriamomis už geriausius fantastikos kūrinius, ir medaliais „Carnegie“ bei „Newbery“, suteikiamais už geriausias metų knygas vaikams ir paaugliams.

Bet iš pradžių buvo „Niekurniekada“ („Neverwhere“) BBC serialo scenarijus, vėliau virtęs romanu. Toks jau tas Neilas Gaimanas.

Neįtikėtina istorija prasideda, kai Ričardas Meihju – paprastas geros širdies žmogus, gyvenantis įprastą gyvenimą, – išdrįsta stabtelti prie ant šaligatvio gulinčios sužeistos merginos. Tą akimirką viskas ir visam laikui pasikeičia. Paprasta, pilka Ričardo kasdienybė baigiasi ir prasideda kelionė į Londoną kažkur apačioje – pavojingą pasaulį, į kurį žmonės kartais įkrenta pro tikrovės plyšius...Jį įsuka pasaulis, apie kurio egzistavimą nė neįtarė, – patamsių subkultūra, klestinti apleistose metro stotyse ir kanalizacijos tuneliuose, miesto požemių visata, daug keistesnė ir pavojingesnė už tą, kurią pažinojo iki šiol...Atsargiai, kraštas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius