Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulo Coelho pasiūlė savo knygas skaityti už dyką ir sumokėti, jeigu jos patiks

Brazilas bestselerių autorius Paulo Coelho siūlo naują požiūrį į mokėjimą už knygas – jis pasiūlė du savo kūrinius perskaityti už dyką ir mokėti už juos tik tuo atveju, jeigu jie patiks, skelbia guardian.co.uk.
Paulo Coelho
Paulo Coelho / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.Coelho internete nemokamai paskelbė dvi savo knygas – 1997 metais išleisto kūrinio „Šviesos kario vadovas“ anglišką versiją bei kūrinio „Brida“ portugališką versiją. Jis taip pat sako, kad internete publikuos ir daugiau kūrinių portugališkai ir ispaniškai.

Perskaitę knygas skaitytojai informuojami: „Mielas skaitytojau, jeigu tau patiko tekstas, nusipirk jį, tokiu būdu leidybos verslui mes pranešime, kad ši idėja nekenkia jiems“. 

Tai ne pirmas radikalus šio populizmu dažnai kaltinamo autoriaus žingsnis – pavyzdžiui, jis pasisakė už tai, kad žmonės nelegaliai siunčiasi jo kūrinių kopijas. 2012 metais jis palaikė „Pirate Bay“, paskatinęs „viso pasaulio piratus“ „susivienyti ir parsisiųsti viską, ką aš esu parašęs“. 

P.Coelho idėjos gana plačiai plinta socialiniuose tinkluose - „Facebook“ tinkle jis turi 25 mln., „Twitter“ tinkle – 10 mln., „Instagram“ - 250 tūkst. sekėjų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius