Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per knygos meno konkurso „Vilnius 2012“ apdovanojimus tylos minute pagerbti Anapilin iškeliavę laureatai

Pirmąją Vilniaus knygų mugės dieną apdovanoti Kultūros ministerijos, Dailininkų sąjungos ir Vilniaus dailės akademijos organizuojamo knygos meno konkurso „Vilnius 2012“ nugalėtojai. Pagrindinė Metų premija įteikta Ramunei Januševičiūtei už Ramutės Rachlevičiūtės knygos „Andrius Puipa. Gyvenimo ir meno virtuozas“ apipavidalinimą.
Knygos meno konkurso „Vilnius 2012“ apdovanojimų ceremonija
Knygos meno konkurso „Vilnius 2012“ apdovanojimų ceremonija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pradėjus knygos meno konkurso apdovanojimų ceremoniją, susirinkusieji buvo pakviesti atsistoti ir tylos minute pagerbti pernai Anapilin iškeliavusius dailininkus Gražiną Didelytę ir Romą Orantą, kurių praėjusių metų darbai įvertinti konkurso komisijos.

Visas Vilniaus knygų mugės naujienas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

„Šių metų knygos-laureatės yra tos, kurios sugebėjo išsiskirti iš knygų gausos – šiemet konkursui buvo pasiūlytos 98 knygos. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad visos geriausiomis pripažintos knygos labai panašios, pasidabinusios labai nepraktiška balta spalva ir yra labai aukštos meninės kokybės“, – aiškino konkurso komisijos pirmininkė dr. Jolita Liškevičienė.

Dailininkų sąjungos premija po mirties skirta Gražinai Didelytei už knygos „S. Daukanto tako eskizai“ apipavidalinimą. O Vilniaus dailės akademijos premija įteikta Aušrai Lisauskienei už Jurgitos Ludavičienės knygos „+1000o C=“ apipavidalinimą.

Knygos meno konkurso vertinimo komisija penkias premijas skyrė teminėse knygų grupėse. Iš kultūros ministro Šarūno Biručio rankų jos įteiktos Ievai Babilaitei – už Antano Šimkaus ir Ievos Babilaitės knygos „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.” apipavidalinimą (teminė grupė „Knygos vaikams ir jaunimui”), Sigutei Chlebinskaitei – už Reginos Urbonienės knygos „Petras Rauduvė. Grafika: kūrybos retrospektyva 1932 – 1993“ apipavidalinimą (teminė grupė „Meno leidiniai ir katalogai“), Agnei Dautartaitei-Krutulei – už Aistės Smilgevičiūtės ir Roko Radzevičiaus knygos „Skylėnų dainynas“ apipavidalinimą (teminė grupė „Bibliografiniai ir eksperimentiniai leidiniai“) ir Agnei Dautartaitei-Krutulei – už Mato Dūdos knygos „Trumpa esė apie giliaspaudę su netechnologiniais nukrypimais“ apipavidalinimą (teminė grupė „Mokslinės, dalykinės knygos ir aukštųjų mokyklų vadovėliai“). R. Oranto sūnus atsiėmė tėvo pelnytą premiją už Justino Marcinkevičiaus knygos „Ranka parašyta“ apipavidalinimą (teminė grupė „Grožinė literatūra ir eseistika“).

Konkurso diplomai skirti 12-kos knygų dailininkams: Tomui Mrazauskui – už Marcelijaus Martinaičio knygos „Kukučio baladės“ apipavidalinimą; Romui Orantui – už Marcelijaus Martinaičio knygos „Marcelijaus margučiai. Velykos su Marcelijumi Martinaičiu“ apipavidalinimą; Deimantei Rybakovienei – už Johann Wolfgang Goethe knygos „Augalų metamorfozė. Gyvūnų metamorfozė“ apipavidalinimą; Tomui S. Butkui – už knygos „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“ apipavidalinimą; Rimantui Roliai – už knygos „Žiemos išdaigos“ apipavidalinimą; Linai Žutautei – už knygos „Ferdinandas ir Pū“ apipavidalinimą; Jokūbui Jacovskiui – už Jolantos Karpavičienės knygos „Lietuvos notariato istorija“ apipavidalinimą; Aušrai Lisauskienei – už Mariaus Šaliamoro knygos „Architektūrinė kompozicija / Architectural composition“ apipavidalinimą; Jokūbui Jacovskiui – už Ramintos Jurėnaitės knygos „Kostas Dereškevičius. Tapyba“ apipavidalinimą; Arvydui Každailiui – už knygos „SENOJI PRŪSA ofortai“ apipavidalinimą; Tomui Mrazauskui – už Romualdo Rakausko knygos „Šiokiadieniai. Weekdays“ apipavidalinimą; Kęstučiui Vasiliūnui – už knygos „Meilė“ – 6-oji tarptautinė dailininko knygos trienalė Vilnius 2012“ apipavidalinimą.

Knygos meno konkurso tikslas – išrinkti geriausias (meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo požiūriu) praėjusiais kalendoriniais metais Lietuvos leidyklų išleistas knygas, skatinti knygų dailininkus, leidėjus ir poligrafijos specialistus puoselėti Lietuvos knygos meną ir knygos kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius