Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popierinės knygos vėl populiarėja: autoriai rekomenduoja skaityti jas, o ne elektronines

Nors nuolatos pasigirsta kalbų, kad popierinių knygų laukia sunkūs laikai, o jas išstums elektroninės, pasaulyje pastebima nauja tendencija – vis daugiau rašytojų rekomenduoja skaityti būtent spausdintas knygas ir kalba apie džiaugsmą versti puslapius, o ne liesti ekraną, skelbia telegraph.co.uk.
Elektroninės knygos
Elektroninės knygos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

Prieš metus „Amazon“ paskelbė, kad „Kindle“ skaityklėms parduodamų elektroninių knygų skaičiai tuoj viršys popierinių knygų pardavimus. Tačiau šią vasarą sudaromi rašytojų rekomenduojamų knygų sąrašai rodo, kad daugelis jų renkasi popierines knygas. 

Nemažai rašytojų teigia, kad fizinis knygos pojūtis jiems yra svarbus, kai kurie kritikuoja erzinančias skaityklėse pasirodančias reklamas.

Vienas iš popierinių knygų propaguotojų – filosofas Alainas de Bottonas, kuris teigia, kad jam sunkiau įsisavinti elektroninėse knygose perskaitytą informaciją. „Aš pastebėjau, kad to, ką perskaitau savo „Kindle“, ilgalaikėje perspektyvoje neprisimenu. Atrodo taip, tarsi tų dalykų net nebūčiau skaitęs“, – sakė jis „Sunday Times“. 

Britų rašytoja Jilly Cooper teigia, kad elektroninėse knygose jai trūksta galimybės užsirašyti pastabas taip, kaip popierinėse knygose. 

Didžiojoje Britanijoje „Amazon“ „Kindle“ parduotuvę atidarė prieš trejus metus. 2011 metais elektroninių knygų pardavimai augo 366 proc. Praėjusiais metais jie išaugo dvigubai, šioje šalyje buvo parduota 65 mln. kopijų elektroninių knygų. Prie elektroninių knygų populiarėjimo smarkiai prisidėjo ir erotinės trilogijos „Fifty Shades“ populiarumas. 

Tačiau „The Bookseller“ atstovas Philipas Stone'as teigia, kad elektroninių knygų pardavimai lėtėja. Jis teigia, kad po staigaus elektroninių knygų išpopuliarėjimo dabar pirkėjų entuziazmas slopsta. Jo teigimu, šiemet Didžiojoje Britanijoje elektroninių knygų pardavimai išaugs tik 20 proc. – tai labai prasti skaičiai, lyginant su prieš tai buvusiais metais. Jis sako, kad šiuo metu daugiausia elektroninių knygų rinkoje perkama trilerių, kurie skaitomi paskubomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius