Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PR lapės 2019“ apdovanojo geriausius komunikacijos projektus, tarp jų – projektas „Vilnius skaito“ 

Sausio 15 vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje buvo išdalinti geriausių 2019–ųjų komunikacijos projektų apdovanojimai „PR Lapės“. Renginio tema ir pagrindinis šūkis – „Lapei nevienodai!“, todėl paraiškas teikė projektai, susiję su visuomenės, pasaulio aktualijomis, sprendžiantys socialines, aplinkos problemas, skatinantys solidarumą, pilietiškumą, socialinę atsakomybę ir gerumą šalia esančiam. Šiemet sulaukta net 78 paraiškų, iš kurių renginio metu apdovanoti septynių nominacijų nugalėtojai, jų gretose – viešos ir privačios organizacijos.
Jurga Mandrijauskaitė atsiima apdovanojimą
Jurga Mandrijauskaitė atsiima apdovanojimą / Fast Focus nuotr.

PR Lapių komisiją sudarė pirmininkė Lina Jakučionienė ir nariai prof. dr. Rimvydas Laužikas, Aidis Dalikas, Valdas Lopeta, Aurelijus Katkevičius, Mintautė Jurkutė, dr. Elena Martinonienė, Mantas Dubauskas, Aidas Puklevičius ir Ieva Naujalytė.

2019 metų lapės atiteko:

Nuoseklioji lapė: „Vilnius skaito“. Organizacija: VšĮ „Mūzų bokštas“

Bendruomeniškoji lapė: #KeičiuRatusĮDarnius #AtleiskAutomobili. Organizacija: SĮ „Susisiekimo paslaugos"

Atsakingoji lapė: Eksperimentas. Spaudos laisvės atgavimo dienai. Organizacijai: Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT)

Inovatyvioji lapė: „Kaunastic VR“. Organizacija: VšĮ „Kaunas IN“

Kūrybiškoji lapė: „ČIA BUVO SAŠA“. Organizacija: UAB „Cinema Ads“

Virusinė lapė: Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio politinės komunikacijos krizės metu projektas: „Būti, o ne atrodyti. Alytaus gaisro atvejis“. Organizacija: Alytaus miesto savivaldybė

Pilietiškoji lapė: „Tegul žydi laisvė“. Organizacija: Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT)

Skaityklų projekto „Vilnius skaito“ organizatorė Jurga Mandrijauskaitė –Ruškienė atsiimdama apdovanojimą teigė, kad jų projektas „puikus įrodymas, kad net ir neturint didelio biudžeto komunikacijai, neturint nusisamdytos PR specialistų brigados, vis tiek gali būti pastebėtas, jei turi vertingą, novatorišką ir aktualią idėją, kuri pati kalba už save ir kelia visuomenės, žiniasklaidos susidomėjimą.“

Primename, kad skaityklų projektas „Vilnius skaito“ vyksta nuo 2018 metų vasaros, kuomet Lukiškių aikštėje buvo atidaryta pirmoji sostinėje skaitykla po atviru dangumi su tūkstančiu kokybiškų naujų knygų, kurias visą vasarą nemokamai galėjo skaityti miestiečiai. Projektas sulaukė didelio dėmesio, per vasarą skaitykloje apsilankė dešimtys tūkstančių skaitytojų. Vėliau sostinėje buvo inicijuoti dar du mažesni „Vilnius skaito“ filialai.

Vilniaus Geležinkelio stotyje visą parą veikiančioje „Vilnius skaito“ – „Vilnius Connect“ skaitykloje šiuo metu galima rasti apie du šimtus vertingų knygų, tarp jų – knygų apžvalgininko Audriaus Ožalo atrinktų šimtą geriausių knygų, išverstų į lietuvių kalbą per paskutiniuosius dešimt metų, apdovanotų prestižinėmis Nobelio, Bookerio ir Goncourt'ų premijomis. Taip pat įvairių garsių asmenybių biografijas, knygų apie meną bei keliones.

Mažiausiame „Vilnius skaito“ skaityklų filiale rudenį atsidariusiame PC „Europa“ šiuo metu galima rasti apie šimtą įvairaus žanro knygų. Į šios skaityklos lentynas pateko tik pačios geriausios per pastaruosius metus Lietuvoje išleistos knygos – įvertintos prestižinėmis premijomis užsienyje, patekusios į įvairių Lietuvoje vykstančių geriausių knygų rinkimų sąrašus, taip pat bibliotekų ir knygynų geidžiamiausių knygų sąrašus.

Visos trys skaityklos ypatingos ne tik kokybiškų kruopščiai atrinktu knygų asortimentu keliomis kalbomis, bet ir tuo, kad visose jose yra inicijuotos socialinių aktualijų lentynos skirtos literatūrai apie klimato kaitą, lyčių lygybę, apie priklausomybes, savipagalbos knygos ir t.t..

Projektą „Vilnius skaito“ antrus metus nuosekliai remia ir padeda būti labiau matomiems – informacinis partneris portalas 15min. Projekto sėkmę lėmė ir didelis palaikymas iš literatūrinės bendruomenės, leidyklų, įvairių organizacijų, kurios noriai skolino, dovanojo projektui knygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius