-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praktinės knygos apie judėjimą, kvėpavimą ir miegą padės išlikti stipriems šaltuoju metu

Atvėsus orams, ilgais vakarais renkamės šiltą apklotą, karštos arbatos puodelį, gerą knygą. Tačiau norėdami išlikti judrūs, sveiki ir gyvybingi, negalime pamiršti pagal išgales judėti gryname ore, taisyklingai kvėpuoti ir gerai išsimiegoti. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla siūlo tris puikias užsienio autorių knygas apie šiuos sveiko gyvenimo aspektus, rašoma pranešime spaudai.
Patarimų knygos
Patarimų knygos
Temos: 2 Knygos Literatūra

Caroline Williams „Judėk“

Knygos autorė suprantamai ir patraukliai išdėsto, kodėl judėjimas svarbus ne tik kūnui, bet ir protui, kas nutinka, kai nustojame judėti. Šiuolaikinis žmogus apie 70 proc. gyvenimo praleidžia sėdėdamas arba visiškai nejudėdamas. Sėdimas gyvenimo būdas – darbas biure, ilgos kelionės į darbą ir namo sėdint, pramogos prie ekrano nejudant – kenkia ne tik mūsų kūnui. Jis skatina nerimą, depresiją ir lemia žemesnį bendrąjį intelekto koeficientą.

Pamirštame, kad net paprasčiausi judesiai atgaivina kūną ir suaktyvina protą, pagerina bendrą savijautą, suteikia ilgaamžiškumo perspektyvą. Ir visai nebūtina kasdien lieti prakaitą sporto salėje, kad kūnas mums padėkotų.

Knygoje „Judėk“ didelę patirtį sukaupusi mokslo žurnalistė Caroline Williams pažindina su naujausiais smegenų sveikatos ir fizinio aktyvumo tyrimais. Autorė siekia iš esmės pakeisti mūsų santykį su judėjimu, siūlo paprastus būdus, kaip pagerinti atmintį, paskatinti kūrybiškumą ir sustiprinti emocinį raštingumą. Juk judėjimas, mąstymas ir jausmai visada buvo ir yra glaudžiai susiję.

Nuoroda
Judėk,
Caroline Williams
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Stuart Sandeman „Įkvėpk. Iškvėpk“

Daugelyje pasaulio šalių didelio dėmesio sulaukęs praktinis vadovas – apie tai, kaip turėtume kvėpuoti, kad geriau miegotume, susidorotume su stresu, pagerintume savivertę ir pasirūpintume savo psichikos sveikata. Susidomėjęs kvėpavimo praktikomis, autorius tūkstančiams žmonių padėjo pakeisti gyvenimą.

Knyga kviečia mus atrasti savyje glūdinčią paslėptą galią, pakeisti savo mąstyseną ir savijautą. Pateikiami aiškūs, moksliniais tyrimais pagrįsti ir per daugelį metų praktikos sukurti pratimai padės ramiai miegoti ir susidoroti su stresu bei skausmu; efektyviai savo jėgomis sušvelninti nosies užsikimšimo ir slogos pojūčius, dažnai užklumpančius galvos skausmus; geriau sutelkti dėmesį; pagilinti ryšį su savimi ir kitais – tiesiog geriau jaustis.

Knygoje aptariami pratimai apima įvairius kvėpavimo praktikos būdus, juos lengviau atlikti žiūrint į pateiktus paveikslėlius.

Nuoroda
Įkvėpk, iškvėpk,
Stuart Sandeman
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Matthew Walker „Kodėl mes miegame“

Apie pagerėjusią savijautą mums signalizuoja pagerėjęs miegas – vienas svarbiausių, tačiau vis dar nepakankamai perprastų ir įsisąmonintų mūsų gyvenimo reiškinių. Jis nuostabiai aptariamas knygoje „Kodėl mes miegame“.

Dar visai neseniai mokslas buvo nepajėgus atsakyti į klausimus: kodėl mes miegame, kokią naudą miegas suteikia arba kodėl nemiga sukelia itin sunkių padarinių sveikatai.

Jei esate pavargęs, didesnė tikimybė, kad peršalsite. Miegas daro didžiulį poveikį imuninei sistemai, todėl susirgus gripu mūsų pirmas noras – gultis į lovą, nes organizmui būtina gerai išsimiegoti. Jei miego trūksta nors vieną naktį, organizmo atsparumas drastiškai sumažėja. Gerai pailsėję žmonės taip pat geriau reaguoja į gripo vakciną.

Miegas praturtina ir mūsų smegenų funkcijas – gebėjimą mokytis, įsiminti ir priimti logiškus sprendimus. Miegas reguliuoja medžiagų apykaitą bei apetitą.

Tikra tarptautine sensacija tapusioje knygoje garsus neuromokslininkas ir miego ekspertas Matthew Walkeris parodo, kaip galime deramai išnaudoti miegą gerindami savo pažintinius gebėjimus, susikurdami geresnę nuotaiką, užbėgdami už akių vėžiui, Alzheimerio ligai ar diabetui, sulėtindami senėjimo poveikį.

Knygoje pateikiami praktiniai žingsniai, leisiantys kasnakt vis geriau išsimiegoti.

Nuoroda
Kodėl mes miegame,
Matthew Walker
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius