Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pristatyta knyga „Izraelis ir jo žmonės“: supažindina ir atskleidžia šalies ypatybes

Šią savaitę Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje pristatyta pažintinė knyga „Izraelis ir jo žmonės“. Leidinio autorė – Izraelio visuomenės ir politikos specialistė Živilė Juonytė, kurį laiką gyvenusi ir studijavusi Jeruzalėje, pagal užsieniečiams skirtą programą savanoriavusi Izraelio gynybos pajėgose.
Knygos „Izraelis ir jo žmonės“ pristatymas
Knygos „Izraelis ir jo žmonės“ pristatymas / M.Aksijonaičio ir P.Račiūno nuotr.

Pranešime žiniasklaidai tašoma, kad knyga „Izraelis ir jo žmonės“, išleista leidyklos „Aukso pieva“, supažindina su šios Artimųjų Rytų šalies kultūra, politika, šventėmis, virtuve, lankytinomis vietomis ir įvairialype visuomene, kurią autorė turėjo galimybę pažinti tiek paskaitų metu, tiek keliaudama po Izraelį ir bendraudama su vietos žmonėmis.

M.Aksijonaičio ir P.Račiūno nuotr./Živilė Juonytė
M.Aksijonaičio ir P.Račiūno nuotr./Živilė Juonytė

Europos, Azijos ir Afrikos kryžkelėje įsikūręs Izraelis skaičiuoja tūkstantmečius. Tai šalis su ilga ir turtinga istorija, be kurios neegzistuotų visa judėjo-krikščioniškoji Vakarų civilizacija. Izraelio visuomenė stebina žmonių ir kultūrų įvairove: čia sutiksite iš Europos kilusių žydų aškenazių ir Rytų žydų mizrachių, religingų ir pasauliečių, arabų ir drūzų.

Knygoje taip pat susipažinsite su žydiška virtuve ir šventėmis, sužinosite apie įspūdingiausias šalies vietas ir gamtos stebuklus, rasite patarimų, ką aplankyti Jeruzalėje, Tel Avive, Haifoje ir kt. Leisitės į kelionę prie Negyvosios jūros, Kinereto ežero, po dykumas ir nacionalinį parką. Nors Izraelyje gausu istorinių paminklų ir gamtos stebuklų, didžiausias šios šalies turtas neabejotinai yra žmonės.

Į knygos pristatymą ir diskusiją su Izraelio ekspertais sugužėjo per šimtą žmonių. Sveikinimo žodį tarė muziejaus direktorius Markas Zingeris ir Izraelio Valstybės ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas. Apie Izraelio visuomenę, aktualijas ir iššūkius diskutavo Donatas Puslys, dr. Lara Lempertienė, rašytoja Nida Degutienė ir knygos autorė Živilė Juonytė. Po renginio svečiai neskubėjo skirstytis, o draugiškai šnekučiavosi prie taurės košerinio izraelietiško vyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius