-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Dalio „Principai“ – knyga apie tai, kaip vidutiniam vaikui pavyko tapti milijardieriumi

R.Dalio – finansų rinkų genijus, milijardierius, filantropas. Šiuo metu jo įkurtai bendrovei „Bridgewater Associates“ patikėta valdyti turto už 120 mlrd. JAV dolerių, o jis pats turi sukaupęs asmeninio turto, kurio vertė – apie 10 mlrd. dolerių. Kaip paprastam viduriniosios klasės vaikui pavyko tapti vienu įtakingiausių žmonių pasaulyje? Į šį klausimą R.Dalio atsako savo knygoje „Principai“, išdėstydamas joje principus, kurie padėjo jam visa tai pasiekti.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Išsiskyrė smalsumu

R.Dalio gimė ir augo muzikanto ir namų šeimininkės šeimoje Niujorke. Buvo, kaip pats sako, „vidutinis vaikas vidutiniame name“, o mokytis jam sekėsi netgi prasčiau nei vidutiniškai. Tačiau jis išsiskyrė savo smalsumu ir noru viską pačiam išsiaiškinti. Gali būti, kad būtent šios savybės jam vėliau padėjo suformuoti pagrindinius principus, lydėjusius jį visą gyvenimą ir padėjusius jam pasiekti aukštumų versle.

Po keleto sėkmingų dešimtmečių, praleistų aktyviai besidarbuojant, R. Dalio ryžosi pasidalyti savo sukurtais gyvenimo ir darbo principais parašydamas apie tai knygą. Čia jis ne tik išdėsto kuo vadovaudamasis siekė savo tikslų, bet ir įdomiu, dėmesį prikaustančiu stiliumi pasakoja savo gyvenimo istoriją.

Knyga, sužavėjusi B.Gatesą ir M.Bloombergą

Jo įžvalgos paliko įspūdį net ir tokiems verslo pasaulio gigantams kaip Billas Gatesas ar Michaelas Bloombergas, o knyga „Principai“ tapo „New York Times“ bestseleriu nr. 1.

„R.Dalio man davė nepaprastai vertingų patarimų ir įžvalgų“, – pripažino B.Gatesas.

„Kiekvienas, turintis tikslų ir svajonių gali pasimokyti iš Rėjaus požiūrio“, – teigė M. Bloombergas.

Vienas svarbiausių principų: priimti tikrovę, kokia ji yra

Pats R.Dalio nesiūlo būtinai vadovautis jo principais. Anot jo, kiekvienas gali susidaryti juos pats, tokius, kurie bus labiausiai tinkami jam pačiam. Tačiau svarbiausia – juos turėti ir jų laikytis.

Bet akivaizdu, kad ir R.Dalio per dešimtmečius subrandinti bei išgryninti principai gali būti naudingi daugeliui žmonių. Jie padeda suprasti, su kokiomis problemomis yra normalu susidurti siekiant savo tikslų. Parodo, su kuo reikia susitaikyti, padeda atsirinkti, kas yra blogai ir kas yra gerai.

Vienas pagrindinių autoriaus principų – priimti tikrovę, susigyventi su ja. Perprasti, kaip veikia pasaulis, prisitaikyti prie to ir gauti iš to daugiausia naudos.

Aktualu ir vadovui, ir savęs ieškančiam jaunuoliui

Konkretūs, paprasti, labai aiškiai išdėstyti principai labiausiai turėtų pasitarnauti verslu užsiimantiems ar apie jį galvojantiems skaitytojams. Naudingų įžvalgų čia ras ir startuolio įkūrėjas, ir patyręs, bet tobulėti nuolat norintis vadovas.

Kita vertus, aktualių, motyvuojančių tezių pasisemti gali ir kiekviena savęs tebeieškanti ar naujų patirčių siekianti asmenybė.

Vieniems bus aktualu sužinoti kaip sukurti teisingą organizacinę kultūrą, tobulinti organizacijos mechanizmą, rasti tinkamus darbuotojus. Kitiems bus įdomu susipažinti su penkių žingsnių programa, leidžiančia iš gyvenimo gauti viską, ko norite ar sužinoti kokie skirtingi yra žmonės ir kaip teisingai su jais bendrauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius