-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasta 20 iki šiol neskelbtų Pablo Nerudos eilėraščių

Rasta 20 iki šiol neskelbtų Čilės poeto Pablo Nerudos eilėraščių. Jo leidėjai sako, kad tai „pasaulinės reikšmės literatūrinis įvykis“ praneša guardian.co.uk.
Poetas Pablo Neruda 1966 metais
Poetas Pablo Neruda 1966 metais / Wikimedia.org nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūrą bei dalyvaukite knygų konkursuose. 

Rastas Nobelio premijos laureato, kurį Gabrielis Garcia Marquezas vadino „iškiliausiu XX amžiaus poetu“, eiles jo leidėjai pavadino „ypatingos kokybės“.

Šiuos 20 eilėraščių P.Neruda parašė jau vyresniame amžiuje, jų temos – nuo meilės lyrikos iki kasdienės aplinkos. Poetas ir akademikas Pere Gimferrer teigia, kad šie eilėraščiai yra kupini vaizduotės jėgos ir prilygta geriausiems P.Neruda darbams. 

Adamas Feinsteinas, parašęs P.Nerudos biografinę knygą, sakė, kad tai yra be galo jaudinantis atradimas. „P.Neruda juokaudavo, kad vieną dieną jie nužengs taip toli, kad išspausdins ir jo kojines. Dabar jie aptiko visą pluoštą jo poezijos, kuri niekam nežinant gulėjo komodos stalčiuje“, – teigė jis. 

Poetas P.Neruda pelnė 1971-ųjų Nobelio literatūros premiją ir yra labiausiai žinomas dėl savo meilės eilių, taip pat „Canto General“ – epinės poemos apie Pietų Amerikos istoriją ir jos žmones. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius