Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rašytojas Douglas Kennedy: prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas būtų kaip Mussolini

Donaldas Trumpas neturi jokių šansų laimėti JAV prezidento rinkimus, sako populiarus amerikiečių rašytojas Douglas Kennedy, bet jeigu laimėtų – jis būtų „amerikiečių Mussolini.
Douglas Kennedy
Douglas Kennedy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Trumpas neturi jokių šansų“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP apie respublikonų kandidatą kitą mėnesį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.

Tačiau tai, kad jis vis dėlto pretenduoja į Baltuosius rūmus, parodo „kraštutinių dešiniųjų pakilimą visame pasaulyje“, sakė jis duodamas interviu iš savo namų Paryžiuje.

„Tai nėra vien JAV reiškinys“, – pažymėjo D.Kennedy, primindamas apie „Brexit nelaimę“, kai britai referendume birželį nubalsavo už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

„Donaldas Trumpas yra mizoginistas (moterų nekentėjas), mizantropas, – sako D.Kennedy. – Jo ego yra tokio dydžio kaip Kanada. Jam nebūdinga kultūra, jis niekada neskaito“.

„Palyginus su Trumpu, (buvęs JAV prezidentas) George'as W.Bushas buvo Chateaubriand'as“, – pašmaikštavo D.Kennedy, turėdamas omenyje XVIII amžiaus prancūzų rašytoją ir istoriką François-René de Chateaubriandą.

Tačiau jis perspėjo: „Jei būtų išrinktas, Trumpas būtų Amerikos Mussolini“.

Nuotr. iš „Wikipedia“/Benito Mussolini
Nuotr. iš „Wikipedia“/Benito Mussolini

A.Kennedy, 12 romanų, iš kurių galima paminėti „The Big Picture“ ir „The Pursuit of Happiness“, autorius sakė balsuosiąs už demokratų kandidatę Hillary Clinton.

„Ji bus puiki prezidentė“, – pridūrė jis, smerkdamas prieš ją reikštą mizoginišką neapykantą

„Dar niekada nėra buvę tokios prarajos tarp pažangios, atviros pasauliui Amerikos – ką įgyvendino Billas Clintonas ir Barackas Obama – ir ultra religingos respublikonų ginamos vertybių vizijos – prieš abortus, prieš šeimą“, – sakė D.Kennedy.

61-erių D.Kennedy knygų parduota milijonai egzempliorių visame pasaulyje, jos išverstos į 22 kalbas. Pagal kai kurias sukurta filmų, tarp kurių yra ir „Moteris iš penktojo rajono“ („The Woman in the Fifth“), išleistas į ekranus 2011-aisiais; jame vaidina Ethanas Hawke'as.

D.Kennedy gyvena tai Britanijoje, tai Kanadoje, tai JAV; žinoma ir Prancūzijoje, kur jis turi daug gerbėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius