Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rašytojų“ leidykla kviečia į 10 renginių Vilniaus knygų mugėje

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, dažniau krikštijama kaip tiesiog „Rašytojų“ leidykla, šiemet organizuoja 10 renginių Vilniaus knygų mugės lankytojams. Išskirtinai tik lietuvių literatūrą mugėje pristatanti leidykla kvies į lietuvių autorių naujų knygų pristatymus, susitikimus su žinomais rašytojais, poezijos skaitymų vakarus.
Justinas Marcinkevičius
Vilniaus knygų mugėje vyks poezijos vakaras Justinui Marcinkevičiui atminti / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nacionalinės premijos laureatai

Henrikas Algis Čigriejus ir Vytautas Landsbergis – 2011 metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Abiejų šių autorių knygų pristatymai mugėje vyks šeštadienį vakare.

Vytauto Landsbergio renginyje bus pristatyta nauja, originalios sandaros knyga „Kokia ji galėtų būti: Lietuvos projektas“, kurioje autorius ryškina lietuvių tautos profilį, svarsto, kas mes, „kuo esame, kuo galime būti pasauliui“. Pristatyme dalyvaus knygos autorius Vytautas Landsbergis, Liudvikas Jakimavičius ir Donatas Katkus.

Henriko Algio Čigriejaus kūrybos vakaras – tai puiki galimybė geriau pažinti plataus visuomenės dėmesio vertą poetą, novelistą, bendraujantį nepaprastai šiltai ir įdomiai. Pokalbyje taip pat dalyvaus Kęstutis Nastopka, Aidas Marčėnas, Arnas Ališauskas.

Duoklė poezijai

Kiekvienais metais Vilniaus knygų mugėje vyksta bent keletas poezijos vakarų, o tradiciškai būtinai nors vieną rengia „Rašytojų“ leidykla. Šie metai taip pat ne išimtis, nes bus rengiami du vakarai: poezijos vakaras Justinui Marcinkevičiui atminti bei Sigito Gedos poezijos skaitymai. Taip pat bus pristatytas ir nuo šių metų savo veidą keičiantis „Poezijos pavasario“ almanachas.

Nors apie Justino Marcinkevičiaus (1930–2011) kūrybą per praėjusius metus kalbėta ir rašyta daug, visgi paminėjimui nuspręsta telktis į paties poeto kūrybą – akivaizdus jos paveikumas ir įtaka žmonėms ragina burtis ir tiesiog klausytis. Renginyje eiles skaitys aktoriai, žymūs žmonės.

Sigito Gedos (1943–2008) poezijos skaitymų vakare žinomi poetai Antanas A. Jonynas, Liudvikas Jakimavičius, Arnas Ališauskas, aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys savo pasirinktus eilėraščius, galbūt ir kitus tekstus. Bus pristatyta ir nauja S. Gedos erotinės poezijos knyga „Freskos“, kuri bus išleista specialiai mugei.

Naujų knygų sutiktuvės

Laurynas Katkus, Alvydas Šlepikas, Laura Sintija Černiauskaitė, Birutė Jonuškaitė – tai autoriai, per praėjusius metus išleidę naujas savo knygas ir jau pritraukę skaitytojų ratą bei sulaukę palankių įvertinimų.

Lauryno Katkaus knyga „Skelpas ir kitos esė“ rašytojui jau pelnė ne tik sklepūno pravardę, bet ir buvo įtrauka į 2011 metų kūrybiškiausių knygų dvyliktuką. Knygos pristatyme mugėje dalyvaus ne tik jos autorius, bet ir kultūrologas Kęstas Kirtiklis, literatūros kritikai Laura Laurušaitė ir Rimantas Kmita.

Alvydas Šlepikas – universalus kūrėjas, rašantis tiek prozą, tiek poeziją, kuriantis scenarijus populiariems serialams, aktorius, režisierius. Šįkart nauja knyga – romanas „Mano vardas – Marytė“, pasakojantis apie vieną iš baltųjų pokario istorijos dėmių, „vilko vaikų“ situaciją. Tikimasi, kad knygos pristatymo vakare galės dalyvauti ir tikrųjų įvykių liudininkų, nes knyga paremta tikrais faktais.

Neseniai išleistas Lauros Sintijos Černiauskaitės romanas „Medaus mėnuo“ mugėje bus apdovanotas Jurgos Ivanauskaitės vardo premija, o tą pačią dieną (sekmadienį) vyks ir pirmasis knygos pristatymas bei viešas autorės pasirodymas po sūnelio Simono gimimo. Renginyje taip pat dalyvaus Jūratė Sprindytė, Vanda Juknaitė.

Birutės Jonuškaitės novelių knygą „Užsagstyk mane“ pristatyti padės aktoriai Algirdas Latėnas ir Birutė Mar, parengsiantys sceninę improvizaciją pagal vieną iš knygos novelių „Lokio seilė“. Renginyje taip pat dalyvaus pati autorė bei prof. Petras Bražėnas.

Jaunieji

Pirmąją mugės dieną dėmesys bus skiriamas jauniesiems rašytojams – vyks knygų serijos „Pirmosios knygos“ autorių kūrybos vakaras. Ilgametes tradicijas turinčioje serijoje kasmet pasirodo po prozos ir poezijos debiutantų knygą, atrinktą konkurso būdu. Vakare dalyvaus literatūros pasaulyje jau gerai žinomi, savo kūrybos kelią pradėję būtent šioje serijoje autoriai: poetas Rimvydas Stankevičius, prozininkė Renata Šerelytė. Jauniesiems atstovaus 2011 m. prozos debiutantė Jurga Tumasonytė bei 2010 m. poezijos knygą išleidęs Mindaugas Nastaravičius. Renginį ves leidyklos redaktorė, šios knygų serijos kuratorė Janina Riškutė ir dažnas komisijos narys, literatūrologas Regimantas Tamošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius