-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytojui Vladui Braziūnui – Bernardo Brazdžionio premija

Bernardo Brazdžionio vardo literatūros premija šįmet atiteks rašytojui Vladui Braziūnui už eilėraščių knygą „Fontes amoris“. Premija bus iškilmingai įteikta poeto B.Brazdžionio gimimo dieną – 2014 metų vasario 2-ąją.
Poetas Vladas Braziūnas.
Poetas Vladas Braziūnas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Premijos dydis siekia 10 tūkst. Lt. Lietuvos rašytojų sąjungos nario, rašytojo V.Braziūno sukurtas naujas kūrinys „Fontes amoris“ (eilėraščiai) ir pateiktas originalus požiūris lietuvybės išsaugojimo tema buvo teigiamai įvertintas komisijos, sudarytos iš trijų Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus tarybos narių ir dviejų savivaldybės atstovų. 

Eilėraščių knygoje „Fontes amoris“ ryški archaiška lietuvybės tema, meilė Tėvynei, kalbai, moteriai, lietuvybės ir kalbos puoselėjimas. 

„Nugalėtojo knyga tikrai verta premijos. Žinoma, šiek tiek gaila, jog menininkai iš Kauno paraiškų teikime dalyvavo ganėtinai vangiai“, – sakė Kauno miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

„Nugalėtojo  darbus ir kūrybą tikrai vertinu, tai nusipelnęs žmogus. Tačiau ateityje reikėtų labiau atsižvelgti į žmones, susijusius su Kaunu, kurie čia studijavo, mokėsi ar gyveno. Tai būtų žmonių, kurių šaknys susijusios su Kaunu, pagerbimas“, – teigė Kauno miesto tarybos narė Ona Rudgalvienė.

Iki šiol premija buvo skiriama B.Brazdžionio lietuvybės, gimtosios kalbos, pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą. Nuo kitų metų premija bus teikiama išskirtinai Kauną garsinantiems kūrėjams.

B.Brazdžionio literatūros premija Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu praeitais metais skirta rašytojai Aldonai Ruseckaitei už knygą „Šešėlis JMM„ (Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai). 2011 metais premija atiteko rašytojui Petrui Palilioniui už knygą „Tautos šauklio aidai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius