Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekomendacija vasaros atostogoms: 8 knygos apie sveikatą, patarimai tėvams

Šią vasarą leidykla „Briedis“ pristato naujienomis papildytą informatyvių knygų seriją „Sveikatos enciklopedija“, siekiantiems praplėsti sveikos gyvensenos pažinimo akiratį. Subalansuotos mitybos paslaptys, ilgaamžystės fenomenas, imuninės sistemos stiprinimo planas ir žmogaus gyvybės šaltinio paieškos – aprašomos bestseleriais tapusiose knygose. Naujų žinių gūsį kasdieniuose rūpesčiuose paskendusiems tėveliams įkvėps knygų serija „Pabučiuok mane“. Esminė serijos mintis – tinkamų sąlygų vaiko vystymuisi sudarymas, įskaitant mamos nėštumo, žindymo ir kitus vaiko raidos etapus.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai
Temos: 2 Knygos Literatūra
Knygos viršelis
Knygos viršelis

Susan S. Blum, M.D., M.P.H. su Michele Bender. Imuninės sistemos stiprinimo planas. 4 žingsnių autoimuninių ligų gydymo programa

Šioje bestseleriu tapusioje knygoje Susan Blum, garsi JAV gydytoja, prevencinės medicinos specialistė, pasakoja apie autoimuninius sutrikimus bei ligas, galinčias pakenkti visoms organizmo funkcijoms – nuo nervų sistemos iki širdies veiklos ir sąnarių darbo.

Jei jaučiate nuolatinį nuovargį, galvos svaigimą, susierzinimą, net depresiją, jei kenčiate nuo nepaaiškinamų svorio pokyčių, jei slenka plaukai ar iškilo odos problemų, galbūt susidūrėte su viena iš daugybės autoimuninių ligų, kai nuo išorinių bakterijų bei virusų poveikio turinti mus saugoti imuninė sistema pradeda atakuoti sveikas organizmo ląsteles? Mūsų dienomis autoimuninės ligos dažnai gydomos imuninę sistemą slopinančiais preparatais, tačiau toks gydymas neretai sukelia šalutinį poveikį...

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Dr. Joseph Mercola. Riebalai – gyvybės šaltinis. Revoliucinė dieta, padėsianti įveikti vėžį, pagerinti smegenų veiklą ir jaustis energingiau

Dar praėjusiame amžiuje mokslininkai sutarė, kad vėžį sukelia genetinės priežastys, atsirandančios dėl chromosomų pažeidimo ląstelių branduoliuose. O jeigu mokslas laikosi klaidingo įsitikinimo ir vėžį sukelia visai ne pažeista DNR, o dėl mitochondrijų disfunkcijos sutrikusi medžiagų apykaita? Gydytojas osteopatas Josephas Mercola siūlo naujoviškai pažiūrėti į tokį kasdienį ir svarbų reiškinį kaip mityba.

Knyga „Riebalai – gyvybės šaltinis“ – naujoviškas ir pirmas tokio pobūdžio mitybos vadovas. Jame atskleidžiama, kad visos ligos stipriai susijusios su sutrikusiu medžiagų apykaitos procesu. Pradėti labiau rūpintis savo sveikata nėra sudėtinga. Tiesiog reikia kūnui duoti tinkamo maisto, kuris būtų energijos šaltinis. Bet į sąvoką „tinkamas maistas“ vėlgi siūloma pažvelgti naujai ir išbandyti ketogeninę mitybą.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Junko Takahashi. Šimtamečių japonų paslaptis. Kaip gyventi ilgai ir laimingai

Kodėl Japonijoje žmonės gyvena ilgiau? Kas tai nulėmė? Atsakymų į šiuos klausimus ilgaamžystės fenomeno tyrinėtoja Junko Takahashi ieško japonų gyvenimo būde, mitybos tradicijose, jų požiūryje į meilę ir šeimą, veikloje bei sporte ir surinkta informacija dalinasi su skaitytojais, kad kiekvienas galėtume ne tik sulaukti garbingo amžiaus – šimtmečio, bet ir išlaikyti guvų protą.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Alisa Vitti. Moters kodas

Alisa Vitti, gydytoja, konsultantė sveikatos klausimais – kentėjo nuo policistinių kiaušidžių sindromo. Mūsų dienomis šią diagnozę išgirsta viena iš devynių moterų, o šiuolaikinė medicina teišgali sušvelninti simptomus. Alisai pavyko nugalėti ligą savarankiškai ir dabar ji pasiryžusi padėti kitoms moterims. Jos sukurta penkių žingsnių programa turi daugybę privalumų.

Pasinaudojusi autorės metodu kiekviena moteris gali pagerinti vaisingumą, sustiprinti lytinį potraukį, susidoroti su hormonų audromis, numesti svorio, pagerinti odos būklę, pamiršti skausmingas menstruacijas ir sureguliuoti jų ciklą.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Volker Wittkamp. Žemiau juosmens viskas gerai? Urologo užrašai

Ką daryti susidūrus su prostatos ligomis? Kaip išvengti priešlaikinės ejakuliacijos ir įveikti erekcijos sutrikimus? Kaip pažinti lytiniu keliu plintančių ligų simptomus? Vokiečių urologas Volkeris Vittkampas šioje knygoje dalijasi šmaikščiomis istorijomis iš savo profesinės patirties ir skaitytojams (bei skaitytojoms!) nesudėtingai pasakoja apie vyrų fiziologiją – kaip funkcionuoja varpa, prostata, šlapimo pūslė ir jos sistema, bei pataria, ką reikėtų daryti, jei kažkas ten, „apačioje“, vyksta ne taip, kaip turėtų. Šioje knygoje rasite atsakymus net į tokius klausimus, kurių neišdrįstumėte užduoti!

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Johannes Hinrich von Borstel. Tuk tuk, širdis. Viskas apie svarbiausią mūsų organą

Kuo mūsų kraujotakos sistema panaši į greitkelį? Kas nutinka širdžiai, kai rūkstame kaip kaminai, vartojame alkoholį ar tampame nuolatiniais greitojo maisto užkandinių klientais? Kaip drugeliai pilve ir sportas miegamajame veikia mūsų širdį?

Vokiečių kardiologas, paramedikas Johannesas von Borstelis šioje knygoje pagarbiai, šmaikščiai ir su meile pasakoja apie vieną svarbiausių mūsų organų – širdį. Jis pateikia realių situacijų iš savo praktikos, rašo apie širdies sandarą ir veiklą, paaiškina, kas šį organą silpnina, kaip jį veikia įvairios ligos, kodėl padidėja kraujospūdis ir kada širdis plaka sveiku ritmu. Charizmatiškasis autorius dalijasi įžvalgomis ir patarimais, kaip sveikai maitinantis sustiprinti širdį bei paprastais būdais išvengti širdies ligų ir džiaugtis ilgu gyvenimu.

Ši knyga Vokietijoje tapo bestseleriu, yra išversta į daugiau nei 20 kalbų.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Martin Blaser. Nykstantys mikrobai. Kas sukelia šiuolaikines ligas?

Vis daugiau žmonių serga įvairiomis lėtinėmis ligomis. Vaikų ir suaugusiųjų nutukimas, diabetas, astma, šienligė, alergija maistui, vėžys, celiakija, egzema – tai didžiausios sveikatą žalojančios šių laikų rykštės.

Dr. Martinas Blaseris kviečia kartu leistis į kelionę siekiant suvokti žmogaus vidinės ekosistemos svarbą ir kaip ji susijusi su šiuolaikinėmis ligomis. Autorius tikina, kad dėl įvairių faktorių – piktnaudžiavimo antibiotikais, cezario pjūvio operacijos, didžiulės oro taršos ir pan. – pamažu nyksta mūsų organizmui reikalingos gerosios bakterijos. Mikrobiomas praranda balansą, dėl to sutrinka medžiagų apykaita, nusilpsta imuninė sistema, apninka įvairios ligos. Dr. M. Blaseris pataria, kaip paprastais būdais atkurti pažeistą mikrobiomą ir išvengti sveikatos problemų.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

John Medina. Kaip vystosi kūdikio smegenys. Ko reikia mažyliui nuo 0 iki 5 metų, kad užaugtų protingas ir laimingas

Garsaus amerikiečių mokslininko, molekulinės biologijos specialisto ir smegenų veiklos tyrinėtojo Johno Medinos knyga skirta ne tik mažylius auginantiems tėvams, bet ir visiems, planuojantiems jų susilaukti.

Autoriaus patarimai remiasi naujausiais neurologijos, neuropsichologijos tyrimais, tačiau pateikti žaismingai, įdomiai ir suprantamai kiekvienam skaitytojui. Esminė knygos mintis, kad tėvystė – tai pirmiausia tinkamų sąlygų vaiko smegenims vystytis sudarymas, įskaitant mamos nėštumo laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius