Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Retų knygų vagystė Anglijoje: dingo 45 tūkst. eurų vertės „Haris Poteris“

Anglijoje, Norfolko grafystėje, įvykdyta retų knygų vagystė, kurios metu pavogta ne viena reta ir itin brangi knyga, rašo „The Independent“.
Knyga „Haris Poteris ir Išminties akmuo“
Knyga „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Vagims prireikė vos 26 minučių, kad jie įsilaužtų į prekybininko „SN Books“ patalpas ir pavogtų knygų už kelias dešimtis tūkstančių eurų. Panašu, kad įsilaužėliai žinojo, ko ieško ir kur tai galima rasti.

Skelbiama, kad pavogta reta pirmo leidimo J.K.Rowling knyga „Haris Poteris ir Išminties akmuo“. Iš viso 1997 metais šios knygos išleista 500 egzempliorių, o šiuo metu už vieną tokią knygą ne vienas kolekcininkas sumokėtų nemenką sumą – egzempliorius vertas 45 tūkst. eurų.

Tarp pavogtų knygų taip pat pateko 1937 metai išleistas pirmo leidimo J.R.R.Tolkieno „Hobitas“, vertas beveik 8 tūkst. eurų; dvi Stepheno Kingo 1982 metais išleistos serijos „Tamsusis bokštas“ pirmojo leidimo knygos „Tamsusis bokštas. Pirmoji knyga“ – kiekviena iš jų verta kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų; keturios pirmojo leidimo, pasirodžiusio 1926 metais, A.A.Milne'o knygos apie Mikę Pūkuotuką – bendra jų vertė siekia daugiau nei 5 tūkst. eurų; 1988 metais išleista astrofiziko Stepheno Hawkingo knyga „Trumpa laiko istorija“, kurios išskirtinis bruožas – knygą puošiantis autoriaus piršto antspaudas.

Bent jau kol kas pareigūnai neturi duomenų, kas galėjo įvykdyti šią vagystę, ir pagalbos kreipėsi į vietos bendruomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius