Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romanas „Vienos nakties nuotykis“: nuo kasdienybės atitraukianti meilė

„Vienos nakties nuotykis“ – tai jau ketvirtoji jaunos rašytojos Indrės Vakarės knyga.
Knyga "Vienos nakties nuotykis"
Knyga "Vienos nakties nuotykis"

Ankstesnėse autorė gvildeno smurtą patiriančios moters dramą, į dviejų žmonių santykių istoriją įpindavo ir detektyvo elementų, o šį kartą pasakojimo centre – pati meilė. Užklupusi pačiu netikėčiausiu laiku, vienu metu ir trokštama, ir ignoruojama, be galo aistringa, tačiau pasiekiama ne taip paprastai, kaip norėtųsi.

Rašytoja lengvo savaitgalio romano heroję Gundą „įmeta“ į nelengvų ir nepavydėtinų gyvenimo peripetijų sūkurį.

Rašytoja lengvo savaitgalio romano heroję Gundą „įmeta“ į nelengvų ir nepavydėtinų gyvenimo peripetijų sūkurį. Iš pažiūros kukli, savimi nelabai pasitikinti Gunda yra vieniša. Vienintelė tokia draugių, kurios yra laimingai ištekėjusios ar bent jau turi simpatijas, rate. Skeptiškai vertindama tiek bičiulių, tiek tėvų spaudimą ieškoti „išrinktojo“, Gunda vis dėlto ir pati slapta viliasi kada nors tokį sutikti. Pagrindinės herojės jausmus sužadinęs vyras pasirodo tada, kai ji mažiausiai to tikisi. Naujųjų metų vakarėlyje kate persirengusi moteris priima visiškai jai nebūdingą sprendimą – su žaviu nepažįstamuoju leidžiasi į avantiūrą.

Knyga "Vienos nakties nuotykis"
Knyga "Vienos nakties nuotykis"

Nepamirštamas vienos nakties nuotykis susuka galvą, tačiau svaigulį išblaško rytas. Gunda supranta, kad į aistringus meilės žaidimus leidosi su tuo, kurio nė nebūtų palietusi. Vienos nakties nuotykis tai – Adas. Vyras, apie kurį kas dieną mirdama iš susižavėjimo kalba jos geriausia bičiulė Liepa. Gunda dar viliasi aistringus nakties išgyvenimus paslėpti po Naujųjų metų naktį dėvėta kauke, tačiau gimusių jausmų vedamas Adas tvirtai pasiryžta išsiaiškinti, kas toji moteris-katė, ir ją susirasti.

I.Vakarė romane lengvai žaidžia abiem pagrindiniais herojais, „perjungdama“ pasakojimą tai iš Gundos, tai iš Ado perspektyvos. Rašytoja atskleidžia tai, kas trukdo lengvai pasinerti į santykius moteriai – kaltė prieš bičiulę, Ado sukurtas macho įvaizdis ir nerimas dėl pernelyg greitai įsiplieskusių jausmų. Nenorėdama, kad būtų „žaidžiama tik į vienus vartus“, autorė leidžia įvykius stebėti ir vyro akimis. Gundos paslaptingumas ir atšiaurumas, savotiškas katės ir pelės žaidimas Adą verčia nuolat nerimauti ir spėlioti – kas iš tiesų dedasi tos moters galvoje ir širdyje?

Vystydama romano siužetą autorė neskuba į chaotiškus pagrindinių herojų santykius įnešti bent kiek ramybės. Vilčių užkariauti Adą neprarandančiai Liepai ir seniai Gunda besižavinčiam Dovydui I.Vakarė leidžia drąsiai kėsintis į vos užgimusius ir dar labai netvirtus poros jausmus.

„Vienos nakties nuotykis“ – tai romanas, kurį neabejotinai perskaitysite per savaitgalį.

„Vienos nakties nuotykis“ – tai romanas, kurį neabejotinai perskaitysite per savaitgalį. „Krimsdami“ dinamiškus, trumpus ir detalėmis neapkrautus sakinius versite vieną puslapį po kito.

Skaitydami aptiksite ne vieną kažkur girdėtą, matytą ar skaitytą stereotipinę situaciją, kurių, kaip pati autorė ne kartą yra minėjusi, ji nevengianti. I.Vakarė tikino, sąmoningai norinti skaitytoją lyg „pagauti“. Rašytoja leidžia jam lengvai užčiuopti vieną ar kitą stereotipą, tačiau vėliau stengiasi jį apžaisti kitaip nei įprasta.

I.Vakarė drąsiai imasi pasakoti ne tik sielos, bet ir kūniškų pagrindinių herojų išgyvenimus. Romane netrūksta erotikos elementų, tačiau autorė juos pateikia itin subtiliai ir estetiškai. Aprašydama Ado ir Gundos meilės scenas I.Vakarė nuolat randa vis naujų metaforų, švelnių epitetų, kas leidžia sekso scenoms išvengti vulgarumo prieskonio. Tiek Gundos, tiek Ado seksualinės fantazijos paverčiamos lengvai skaitomu šelmišku žaidimu.

Romane „Vienos nakties nuotykis“ rašytoja nesiekia literatūrinių gelmių. Kviečiama pasinerti į paprastą ir žemiškai pateiktą istoriją. Pravertę keliasdešimt puslapių galbūt pagalvosite „numanau, kaip ši istorija pasibaigs“, tačiau iš pažiūros neįpareigojantis ir nuo kasdienių rūpesčių atitraukiantis stilius veikiausiai suvilios pasimėgauti romantiniu pasakojimu iki galo.

Knygą "Vienos nakties nuotykis" jau galite įsigyti knygynuose arba Knygos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius