-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rūta Vanagaitė prašo Kultūros tarybos stipendijos dviejų knygų rengimui

Rašytoja Rūta Vanagaitė, kurios knygas leidykla „Alma Littera“ dėl prieštaringų pasisakymų praėjusią savaitę išėmė iš prekybos, pateikė paraišką Lietuvos kultūros tarybai, prašydama stipendijos dar dviejų knygų rengimui.
Rūta Vanagaitė
Rūta Vanagaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kultūros ir meno kūrėjų paraiškų gauti individualias stipendijas sąraše – R.Vanagaitės medžiagos rinkimas ir knygos „Nedingę“ rašymas (numatomas 2018 m.) bei medžiagos rinkimas ir knygos „Nusikaltimas ir tyla“ rašymas (numatomas 2018–2019 metais).

Penktadienį susisiekti su rašytoja ir pasiteirauti, apie ką bus šios knygos ir ar jos vis dar planuojamos po šalyje kilusio skandalo, 15min nepavyko.

Iš viso Kultūros tarybai pateiktos 688 paraiškos individualioms stipendijoms gauti.

Stipendijų konkurso rezultatus planuojama paskelbti jau gruodžio viduryje. Paskirtos stipendijos bus pradėtos mokėti 2018 m. sausį.

Iš viso 2018 m. stipendijoms numatyta paskirstyti 1,5 mln. eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų.

Praėjusią savaitę reaguodama į skandalingus Rūtos Vanagaitės pasisakymus leidykla „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su autore ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos, taip pat ir naujausią, neseniai pasirodžiusią knygą „Višta strimelės galva“. „Alma Littera“ taip pat pranešė knygas atiduosianti į makulatūrą.

R.Vanagaitė sukėlė skandalą paskelbusi, kad surinko skandalingų faktų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Interviu Lrt.lt ji teigė, jog A.Ramanauskas-Vanagas „nėra joks didvyris“, nebuvo kankinamas ir galimai bendradarbiavo su KGB.

Praėjusį savaitgalį išplatintame pareiškime ji teigė neketinusi kaltinti „tragiškos asmenybės“ Adolfo Ramanausko-Vanago, tačiau jai kilo tam tikrų su juo susijusių klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius