Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų išminties enciklopedija – viskas apie Rytų filosofiją, religiją, psichologiją, mistiką, kultūrą, literatūrą

Lietuvoje – tai pirmas leidinys, kuriame apžvelgiama svarbiausių Rytų religijų (hinduizmo, budizmo, dzenbudizmo, daoizmo) visuma; supažindinama su Rytų mitologija, senovės raštijos ir garsiausiais (taip pat ir pasaulio paveldo) architektūros ir dailės paminklais; pateikiama senovės išminčių, senovės raštijos kūrinių ištraukų.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Nepaisant mūsų visuomenėje sparčiai augančio susidomėjimo unikaliu filosofiniu ir religiniu Azijos paveldu, bendros žinios ir tekstiniai šaltiniai apie intelektines ir dvasines hinduizmo, budizmo, daoizmo ir dzenbudizmo tradicijas Lietuvoje vis dar menki. Neabejoju, jog ilgai lauktas šios enciklopedijos pasirodymas lietuvių kalba ne vienam suteiks stimulą pasigilinti į kelių tūkstančių metų įvairių Azijos regionų mąstytojų lobius, o visiems ją skaitantiems atvers naujus pažinimo klodus. Iš tiesų, tai parankinė knyga, kurią tiesiog būtina turėti ne tik specialistams Azijos tyrėjams, filosofams, religijotyrininkams ar psichologams, bet ir visiems besidomintiems Azijos kultūromis, išminties istorija ir praktinėmis įžvalgomis.

Prof. habil. dr. Audrius Beinorius
Vilniaus universiteto Orientalistikos centro direktorius

Šią enciklopediją galima vertinti:

– kaip pradžiamokslį, kuriame apibūdinamos svarbiausios Rytų religijų ir kultūros sąvokos, kurių nesuvokus neįmanoma perprasti nei rytietiško mąstymo, nei kultūros;

– kaip Rytų filosofijos ir senovės kultūros apžvalgą;

– kaip senovės raštijos sąvadą, kuriame pateikiama legendų, senovės išminčių veikalų, senosios poezijos ištraukų;

– netgi kaip veikalą, iš kurio galima gauti ne tik dvasinės, bet ir fizinės naudos (jame pateikiama ir fizinių pratimų).

Jį galima skaityti įvairiai (nelygu kokie yra jį atsiverčiančiojo poreikiai) ir kiekvieną kartą vis atrasti ką nors nauja.

Ingrid Fischer-Sreiber, Franz-Karl Ehrhard, Kurt Friedrichs, Michael S. Diener. Rytų išminties encklopedija: Budizmas. Hinduizmas. Daoizmas. Dzenbudizmas. Iš vokiečių kalbos vertė Zita Baranauskaitė-Danielienė ir Antanas Danielius. – Vilnius: Tyto alba, 2010. – 495 p.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius