Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Haaso „Dharmos knyga“: gyventi sąmoningai, užuot gyvenus kaip pakliuvo

Simonas Haasas, šešiolika metų Indijoje studijavęs sanskritą ir senuosius šventraščius, savo patirtį ir įgytą išmintį apibendrina „Dharmos knygoje“ – pristato senuosiuose Indijos tekstuose aprašomą Dharmos kodeksą – universalių pirminių moralės dėsnių rinkinį, kadaise išminčių sukurtą padėti pažadinti žmogaus tikrąją dvasinę sąmonę, atskleisti mūsų potencialą ir išmokyti gyventi sąmoningai, užuot gyvenus kaip pakliuvo.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Kartu knygos autorius gretina šiuolaikines filosofijos, psichologijos idėjas su tūkstančius metų nekintančiomis Rytų išminties žiniomis. Ieško sąlyčio taškų tarp šiuolaikinio mokslo teiginių ir universaliųjų tiesų, pasitelkia analogijas, parodančias senosios išminties aktualumą šiuolaikiniam žmogui, cituoja tiek paties verstus senuosius Indijos šventraščius, tiek garsius Vakarų pasaulio autorius: Aristotelį, E.Fromą, N.Makiavelį, F.Nyčę, L.Vitgenšteiną ir kitus.

Autorius labai aiškiai ir paprastai išdėsto, kaip kadaise imperatoriams ir karaliams skirtus Dharmos kodekso mokymus šių dienų skaitytojas gali pritaikyti kasdieniame gyvenime – valdyti savajai karalystei, tai yra savo gyvenimui: „Juk pati svarbiausia mūsų karalystė yra asmeninio gyvenimo sritis. Kad ir kokią padėtį užimtų žmogus, kaip jis pajėgs vadovauti komandai, jau nekalbant apie tautos valdymą, jeigu pats nebus tapęs savo vidinio pasaulio valdovu? Jei išmoksime susitvarkyti savo gyvenimą, susitvarkysime ir su kitkuo.“

Knygos tikslas – pristatyti šiuolaikiniam skaitytojui senuosius sanskrito tekstus, parodyti, kaip puikiai senoji Rytų išmintis pritaikytina kasdieniame gyvenime, suteikti žinių apie žmogaus dvasinę prigimtį, pašaukimą ir pareigas, padėti šiuolaikiniam žmogui paisyti nematomų Visatos dėsnių, giliau pažvelgti į save, atrasti vidinę pusiausvyrą šiame nuolat kintančiame išoriniame pasaulyje.

Simonas Haasasjau dukart yra lankęsis Lietuvoje – skaitęs paskaitas psichologijos seminaruose. Autorius turi unikalų gebėjimą sudėtingas, gilias žinias išdėstyti paprasta, visiems suprantama kalba, todėl jo paskaitos sulaukiadidžiulio susidomėjimo. Jungtinėje Karalystėje jau pasirodė keturi „Dharmos knygos“ leidimai, knyga išleista ispanų kalba, verčiama į lenkų kalbą.

Simon Haas „Dharmos knyga. Išmintingų sprendimų menas“. Iš anglų kalbos vertė Aušra Bagočiūnaitė. – Vilnius. Retas paukštis, 2017. – 200 p.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius