Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sąmokslo teorijos literatūroje: Šerlokas Holmsas ir Vatsonas buvo meilužiai, o Mikės Pūkuotuko draugai turi psichologinių problemų

Sąmokslo teorijos – vienas didžiausių žmogaus fantazijos padarinių. O gal šios teorijos yra tiesa? Sąmokslo teorijų kūrėjai nepamiršo ir literatūros.
„Mikė Pūkuotukas“
„Mikė Pūkuotukas“ / Disney Enterprises nuotr.

Literatūros naujienas, naujausių knygų recenzijas ir konkursus rasite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

„The Atlantic“ skelbia kai kurias paplitusias sąmokslo teorijas, kurios galbūt privers į jūsų mėgstamas knygas pažvelgti kitu žvilgsniu.

Šerlokas Holmsas ir Vatsonas buvo meilužiai

Tai viena iš mėgstamiausių literatūros sąmokslo teorijų šalininkų temų. Yra manančių, kad Š.Holmsas ir Vatsonas buvo sumanyti kaip meilužiai. Kai kurie tyrinėtojai eina dar toliau – jie sako, kad vienas iš jų buvo moteris arba transeksualas.

Odisėjo kelionės

Kodėl Odisėjas po Trojos karo net 10 metų negrįžo namo? Yra prikurta įvairiausių versijų, o kai kurie tai aiškina paprastai – jis taip elgėsi, nes labiau patiko nuotykių kupinas herojaus gyvenimas negu nuobodi kasdienybė.

Mikės Pūkuotuko draugų ligos

Dar 2000 metais metais Kanados medicinos asociacija teigė, kad miško, kuriame vyksta Mikės Pūkuotuko nuotykiai, gyventojai turi psichologinių sutrikimų. „The Atlantic“ primena, kad tuomet straipsnyje buvo rašoma, jog grupė ekspertrų išanalizavo knygoje aprašytą miško pasaulį ir nustatė, jog Mikė Pūkuotukas ir jo draugai turi psichologinių ir neurologinių problemų. Pavyzdžiui, anot ekspertų, Paršelis turi per didelio susirūpinimo sutrikimą, Pelėdą kamuoja disleksija (skaitymo sutrikimas), o Tigras rodo per didelį hiperaktyvumą.

Hario Poterio fantazija

„The Atlantic“ rašo, kad ir rašytojos JK Rowling sukurtas ir literatūros klasika tapęs personažas Haris Poteris turėjo psichologinių problemų. Teigiama, kad H.Poteris kentėjo nuo patyčių ir norėdamas nuo visko pasislėpti užsidarė savo fantazijų pasaulyje, taip visas nuoskaudas pavertęs burtais. Manoma, kad Hogvartso magijos mokyklą H.Poteris išsigalvojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius