Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulėlydžio“ autorė Stephenie Meyer: „Pasaulis tampa geresnis, kai vadovauja moterys“

Knygų serija apie vampyrus „Saulėlydis“ išgarsėjusi rašytoja Stephenie Meyer davė interviu „The Guardian“, kuriame išsakė savo mintis apie feminizmą, erotinę literatūrą ir tikrą meilę.
Stephanie Meyer
Stephanie Meyer / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Knygos

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

S.Meyer knygos jau penkis metus nedingsta iš perkamiausiųjų sąrašų. „Saulėlydžio“ serija apie vampyrus įkvėpė ir daugybę kitų autorių rašyti šia tema – prasidėjo tikras vampyrų literatūros bumas. Net ir populiariosios trilogijos „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ autorė EL James sakė, kad savo knygas pradėjo rašyti įkvėpta „Saulėlydžio“. Tačiau S.Meyer sako, kad „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ ji neskaitė. „Tai nėra mano žanras. Erotika nėra ta literatūra, kurią aš skaitau. Aš netgi neskaitau tradicinių meilės romanų“, – sako rašytoja.

„Tokia literatūra yra pernelyg nešvanki. Mano knygose yra daug tyrumo. Tai pasaulis, kuriame aš gyvenu“, – sako rašytoja. 

Mormonų tikėjimą išpažįstanti rašytoja už savo vyro ištekėjo būdama 21-erių. Ji teigia, kad jos tikros meilės suvokimas „skiriasi nuo daugelio kitų žmonių“. „Man tikra meilė reiškia, kad tu greičiau jau leisiesi būti įskaudinta, negu įskaudinsi savo partnerį, padarysi bet ką, kad padarytum jį laimingą, netgi savo pačios sąskaita. Tikroje meilėje nėra nieko savanaudiško. Joje svarbiausia ne tai, ko nori tu. Joje svarbiausia tai, kas džiugina kitą žmogų“,  – sakė rašytoja. 

Rašytoja sakė, kad pasirodžius „Saulėlydžiui“ ji sulaukė didžiulio palaikymo, kurio visiškai nesitikėjo, o kartu ir ne ką mažesnės neapykantos, kurios ji taip pat nesitikėjo. Ją kritikuoja ir kai kurie žinomi rašytojai – pavyzdžiui, neseniai Stephenas Kingas pareiškė, kad S.Meyer rašo ne itin gerai. 39 metų autorė pripažįsta, kad kai kurią kritiką jai sunku priimti, tačiau kritikos bangos ją jau užgrūdino.  

Interviu metu rašytoja taip pat sakė, kad laiko save feministe, tai jai yra labai svarbu. „Manau, yra daug feminisčių, kurios pasakytų, kad aš nesu feministė. Tačiau iš tiesų aš myliu moteris, turiu labai daug draugių, aš žaviuosi jomis. Jos suteikia mano gyvenimui kur kas daugiau prasmės nei vyrai, ir aš manau, kad pasaulis tampa geresnis, kai vadovauja moterys. Taigi, dėl to aš be jokių abejonių esu feministė. Aš mėgstu dirbti moterų pasaulyje“, – sakė S.Meyer. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius