-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešios leidyklos „Sofoklis“ naujienos Vilniaus knygų mugėje

Leidykla „Sofoklis“ artėjančioje Knygų mugėje pristatys 6 naujas knygas, tarp kurių – Lietuvos skaitytojų jau gerai pažįstamų ir pamėgtų autorių romanai, pavyzdžiui Zeruyos Shalev „Skausmas“ (pirmoji knyga – praėjusioje mugėje pristatytas „Meilės gyvenimas“), Viktoro Pelevino „iPhuck 10“, Kati Hiekkapelto detektyvinės trilogijos antroji dalis „Bejėgiai“ (2018 m. pasirodė „Kolibris“).
Vilniaus knygų mugė 2018
Vilniaus knygų mugė 2018 / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pranešime rašoma, kad taip pat bus papildyta ir „Sofoklio“ kultinių knygų serija – joje perleidžiamas Grahamo Greene romanas „Tykusis amerikietis“. Be grožinės literatūros, pasirodys ir dvi psichologinio pobūdžio knygos: „Sveikas miegas“ ir „Naujas būdas stiprinti sveikatą“.

Zeruya Shalev „Skausmas“

Praėjo dešimt metų nuo teroristinio išpuolio, per kurį Irisė buvo sunkiai sužeista. Vis dėlto moterį kamuoja ne tik fizinės kančios. Netikėtai į jos gyvenimą sugrįžta jaunystės dienų mylimasis Eitanas. Jo pasirodymas pažadina giliai viduje tūnojusias nuoskaudas dėl nutrūkusių santykių, kartu priversdamas atgimti ir niekur nedingusius jausmus.

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Zeruya Shalev „Skausmas“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Zeruya Shalev „Skausmas“

Nors Irisė – sėkminga mokyklos direktorė, jos gyvenimas labiau primena pilkšvą ir netikusią tikrojo gyvenimo klastotę. Jos ir vyro santykiai prigesę, o su vaikais beveik nerandama ryšio. Gal tai nulėmė skausminga pirmosios meilės baigtis, apkartinusi Irisės gyvenimą, o gal vėliau įvykęs išpuolis, ilgam prirakinęs ją prie lovos ir atėmęs iš šeimos motiną ir žmoną. Šiaip ar taip, šiai santuokai, regis, nebuvo lemta patirti pilnatvės. Netikėtai sutiktas Eitanas priverčia moterį blaškytis tarp pareigos šeimai ir troškimo būti su mylimuoju. Viskas apvirsta aukštyn kojomis, paaiškėjus, jog, išvykusi į Tel Avivą pradėti savarankiško gyvenimo, dukra patenka į bėdą. Irisei tenka apsispręsti, kas svarbiau: iš naujo atrasta jaunystės meilė ar jos dukros gerovė?

Zeruya Shalev (g. 1959) – šiuolaikinė Izraelio rašytoja, pelnytai laikoma viena geriausių savo kartos autorių. Jos knyga Meilės gyvenimas (Sofoklis, 2017) sulaukė didelio susidomėjimo, todėl lietuvių skaitytojams pristatomas antras romanas. Jame pasakojama tikru įvykiu paremta istorija, kai, nuvežusi vaiką į darželį, grįždama namo Z. Shalev buvo sužeista susisprogdinusio savižudžio.

Viktoras Pelevinas „iPhuck 10“

Porfirijus Petrovičius – „niekis“ ir drauge „esmas“, kylantis iš bangos srauto, judantis šviesos greičiu per erdvę, kur jokio laiko nėra. Jo fizinė prigimtis sunkiai apibūdinama, oficialus pavadinimas – policijos literatūrinis robotas ZA-3478/PH10. Jis atlieka dvi lygiagrečias funkcijas – tiria nusikaltimus ir rašo apie tai detektyvinius romanus.

Marucha Čio – turtinga menotyrininkė ir „boba su kiaušais“. Ją domina XXI a. menas ir jo rinka. Ji išsinuomoja Porfirijų planuodama užmaskuoti nešvarius praeities darbelius – klastotes, parduotas už didžiulius pinigus įtakingiems meno kolekcininkams ir prestižinėms galerijoms. Mergina įsileidžia Porfirijų į savo „iPhuck 10“, tačiau neįvertina jo dirbtinio intelekto ir kaip tai gali atsisukti prieš ją pačią.

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Viktoras Pelevinas „iPhuck 10“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Viktoras Pelevinas „iPhuck 10“

„iPhuck 10“ – brangiausias rinkoje meilės įrenginys ir drauge žinomiausio iš 244-ių Porfirijaus Petrovičiaus detektyvinių romanų pavadinimas. Tai tikras algoritminis policinės prozos šedevras apie meilės, meno ir visų kitų dalykų ateitį.

Kati Hiekkapelto „Bejėgiai“

Nuošaliame ir užpustytame miško kelyje tamsiu paros metu suvažinėjamas senukas. Nelaimingo atsitikimo aplinkybės jį tiriančiai Anai Feketei atrodo įtartinos. Automobilį vairavusi mergina tikina, kad senukas gulėjo vidury kelio dar prieš jį partrenkiant, be to, nelaimės vietoje nėra aukos pėdsakų. Tyrimą dar labiau apsunkina netoliese aptiktas kruvinas peilis ir didžiulis raudonai nusidažiusio sniego plotas...

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Kati Hiekkapelto „Bejėgiai“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Kati Hiekkapelto „Bejėgiai“

Tuo pat metu Anos partneris Eskas tiria Suomijoje pasirodžiusios tarptautinės nusikalstamos grupuotės veiklą. Kaip su šia gauja susijęs jaunas nelegalus imigrantas iš Pakistano, sulaikytas narkomanų lindynėje reido metu? Keista, kad buto, kuriame jis buvo suimtas, kaimynystėje gyveno ir partrenktas senukas... Ar Anai ir Eskui pavyks išsiaiškinti, kas iš tikrųjų nutiko, ir sustabdyti pagreitį įgaunančias imigrantų ir vietinių gaujų kovas?

„Bejėgiai“ – tai antroji serijos knyga apie Aną Feketę – jauną Jugoslavijos vengrę, dirbančią Suomijos policijoje – ir jos kriminalinių nusikaltimų tyrimus (pirmoji – „Kolibris“ („Sofoklis“, 2018)). Kūrinys pripažintas geriausiu 2014 metų Suomijos detektyvu, taip pat įtrauktas į prestižinių Glass Key apdovanojimų, skiriamų geriausiems Skandinavijos detektyvams, trumpąjį sąrašą. Serijos autorė Kati Hiekkapelto (g. 1970) yra viena labiausiai pripažintų šiuolaikinių detektyvų rašytojų Suomijoje.

Grahamas Greene „Tykusis amerikietis“

Vieną akimirksnį – kaimo ataka kulkosvaidžiu iš skrendančio lėktuvo, kitą – saulėlydis kalnuose, numalšinantis sąžinės priekaištus dėl žmonių žūčių. Ne tu spaudei gaiduką, tik stebėjai, bet ar esi atleistas nuo kaltės? Ar grožiesi gamtovaizdžiu, kol kraujo klane paskutinius atodūsius skaičiuoja beginkliai vaikai, moterys, seneliai?

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Grahamas Greene „Tykusis amerikietis“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Grahamas Greene „Tykusis amerikietis“

Reporteris Fauleris, atsidūręs politinių įvykių sūkuryje, patiria asmeninę ir kolektyvinę krizę. Susipažinusiam su „specialiąją misiją“ Vietname vykdančiu amerikiečiu Pailu, veikėjui nebepavyksta laikytis nuošaliai – jis patiria, kad kiekvienas anksčiau ar vėliau yra priverstas pasirinkti, kieno pusėn stoti. Tik ką pasirinks Fauleris: padėti nekaltiesiems ar pasinaudoti situacija, kad pats gautų naudos?

Romane Tykusis amerikietis autorius meistriškai atskleidžia gyvenimo kontrastus, supindamas individo dramą ir visuotinę tragediją – karą. Vietnamo liaudies pasipriešinimo fone nagrinėjami moraliniai ir politiniai klausimai bei asmeninių pasirinkimų našta.

Grahamas Greene’as (1904–1991) – vienas žymiausių anglų rašytojų, daugiau kaip dvidešimties romanų autorius. Pagal jo kūrinius pastatyta nemažai filmų. Tykusis amerikietis, pasirodęs 1956 m., yra vienas garsiausių jo kūrinių, atvirai vaizduojantis, kokios būna iš naivumo kylančių gerų intencijų pasekmės.

W.Chris Winter „Sveikas miegas“

Jei norite pagerinti miego kokybę, internete rasti patarimai ir gudrybės nepadės. Turite iš tikrųjų suprasti, kas vyksta, kai jūs (ne)miegate.

Knyga Sveikas miegas – tai įdomi kelionė į miego pasaulį, padėsianti jums geriau išsimiegoti. Perskaitę šią knygą atpažinsite įpročius, kurie ne padeda, o veikiau trukdo nakties poilsiui.

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./W.Chrisas Winteris „Sveikas miegas“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./W.Chrisas Winteris „Sveikas miegas“

Knygoje taip pat aptariama:

  • Kas yra homeostazė ir cirkadinis ritmas, kokia šių procesų svarba miegui.

  • Kodėl daugybę žmonių, dirbančių du darbus, auginančių vaikus ar užsiimančių kitomis daug energijos reikalaujančiomis veiklomis, kankina sveikatos sutrikimai.

  • Ar tikrai svarbu išmiegoti po 8–9 valandas.

  • Kodėl ne tik dirbti, bet ir miegoti reikėtų pagal dienotvarkę.

  • Kokie negalavimai gresia pamaininį darbą dirbantiems žmonėms.

  • Kodėl šviesa trukdo, pokaičio miegas gali padėti, o kofeinas, nikotinas ir alkoholis – pakenkti.

Dr. W.Chrisas Winteris (g. 1972) yra sertifikuotas Amerikos miego medicinos komiteto narys, padėjęs daugybei miego sutrikimų kankinamų žmonių, taip pat dirba ir su profesionaliais sportininkais. Knygoje Sveikas miegas autorius remiasi savo ilgamete klinikine patirtimi ir dalijasi tyrimų metu surinkta informacija, pateikdamas faktus lengvu ir šmaikščiu stiliumi.

Robynne Chutkan „Naujas būdas stiprinti sveikatą“

Šiandien daugelis naudojame įvairius kūno šveitiklius, valome rankas dezinfekantais, šaliname iš namų bet kokius purvo pėdsakus, susirgę griebiamės antibiotikų, valgome chemikalais ir pesticidais apdorotą maistą, beveik nesusimąstydami, kaip tai veikia mūsų sveikatą.

Viena žymiausių Amerikos gastroenterologių Robynne Chutkan atkreipia dėmesį, kad gyvendami superšvaros amžiuje dažniau sergame astma, alergijomis, autoimuninėmis ligomis, diabetu, vėžiu, širdies ligomis, mus vargina nerimas, nutukimas, dirgliosios žarnos sindromas ir tam didžiulės įtakos turi nykstanti mikrobų įvairovė organizmo viduje ir išorėje.

Autorė, medicinos mokykloje tradiciškai mokyta naikinti mikrobus, šiandien dalijasi būdais, kaip juos atkurti, kad šie už mus kovotų su ligomis. Remdamasi pacientų istorijomis ir asmenine patirtimi, ji kelia išsivysčiusioms šalims aktualų klausimą – gal atėjo laikas truputį „sulaukėti“ ir iš naujo įvertinti mikrobų teikiamą naudą?

Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Robynne Chutkan „Naujas būdas stiprinti sveikatą“
Leidyklos „Sofoklis“ nuotr./Robynne Chutkan „Naujas būdas stiprinti sveikatą“

Knygoje taip pat aptariama:

  • Kokį maistą valgyti, kad jis maitintų jūsų mikrobiomą, leistų sumažinti svorį ir jaustis žvaliau.
  • Kokie probiotikai ir kiti maisto papildai gali būti naudingi jūsų sveikatai.
  • Kaip rūpintis kūno ir namų švara nenaikinant mikrobų.
  • Kokių pasekmių gali turėti Cezario pjūvis ir kodėl svarbu kūdikius maitinti krūtimi.
  • Kokius mikrobus tausojančius metodus rinktis įprastoms ligoms, tokioms kaip spuogai, šlapimo takų infekcijos, lėtinės slogos, gydyti.
  • Kokius klausimus užduoti, kai gydytojas paskiria jums antibiotikų.
  • Kaip pasigaminti sveikus pusryčius, pietus ir vakarienę, taip pat natūralios sudėties kosmetikos ir namų priežiūros priemonių.

Verta paminėti dar dvi knygas, kurios bus pristatytos mugėje šeštadienį, 23 dieną. Tai Hanso Ulricho Treichelio „Pražuvėlis“ bei Giedriaus Drukteinio „Žmonės ir kompanijos: 50 sėkmės istorijų“. Diskusijose dalyvaus autoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius