Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderio gimtadienio dovana pavaldiniams – Adolfo Hitlerio knyga „Mein Kampf“

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Unas svarbiausias pareigas šalyje užimantiems pareigūnams savo gimtadienio proga padovanojo po Adolfo Hitlerio knygos „Mein Kampf“ kopiją, skelbia „Washington Post“.
Adolfas Hitleris ir ir jo knyga „Mein Kampf“
Adolfas Hitleris ir ir jo knyga „Mein Kampf“ / Wkimedia org nuotr./15min.lt montažas

NAUJIENAS APIE KNYGAS, RAŠYTOJUS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA IR PRISIJUNKITE PRIE „15MIN KNYGŲ LENTYNOS“ GERBĖJŲ! 

Skelbiama, kad ši knyga Šiaurės Korėjoje išleista labai ribotu tiražu – tai įprasta praktika šalyje, kur daugelis knygų yra uždraustos. Paprastai leidžiamų knygų tiražai siekia apie 100 kopijų, ir jos skirtos tik šalies valdžios grietinėlei. 

Paprastai Šiaurės Korėjos lyderio gimtadienio proga dovanojamos knygos turi politinę potekstę, šiuo atveju knyga greičiausiai buvo dovanojama ne siekiant skleisti nacizmo idėjas, o parodyti, kaip vyko Vokietijos ekonominė ir karinė pertvarka po Pirmojo pasaulinio karo. 

Vienas šiaurės korėjietis, dirbantis Kinijai, pasakojo „New Focus“ žurnalistams, kad  Kim Jong-Unas pasakė kalbą, kurios metu ragino skaityti „Mein Kampf“, sakydamas, kad Hitleris sugebėjo po pralaimėjimo kare per trumpą laiką atstatyti šalį. Jis davė nurodymą išsamiai tyrinėti Trečiojo reicho istoriją ir pareiškė, kad iš to turės būti padarytos tam tikros išvados, kaip praktiškai pritaikyti gautas žinias Šiaurės Korėjoje. 

Kaip teigia Šiaurės Korėjos ekspertai, ši dovana buvo simbolinis gestas, skatinantis pareigūnus apmąstyti, kaip izoliuota ir nusilpusi Vokietija sugebėjo atstatyti ekonomiką ir sukurti stiprią kariuomenę. 

„New Focus“ užsienio politikos redaktorė Shirley Lee sako, kad Šiaurės Korėjos propagandos kūrėjai gali bandyti pasimokyti iš Hitlerio sėkmės užkariauti ir išlaikyti valdžią pavyzdžių. Kai kurie šaltiniai sako, kad  Kim Jong-Unas jau bandė sakyti kalbas Adolfo Hitlerio stiliumi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius