Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šios savaitės nemokamų renginių gidas

Šį savaitgalį mus džiugins viena gražiausių pavasario švenčių – Šv. Velykos. Jau dabar galite lankyti margučių parodas, o vėliau jūsų dėmesio lauks šventiniai koncertai, edukaciniai užsiėmimai ir renginiai visai šeimai.
Velykų margučiai
Velykų margučiai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilnius

„Klubas Norden“ kviečia pažinti šiuolaikinį Švedijos meną
Koks yra šiuolaikinis Švedijos menas ir kuo jis skiriasi nuo kitų Šiaurės šalių meno tendencijų? Ką išskirtinio jaunoji Švedijos menininkų karta davė pasauliui mainais už tarptautinį pripažinimą? Visa tai pristatys susitikimas su švedų Kalmaro meno muziejaus parodų kuratoriumi Martin Schibli.
Kovo 26 d., Šiuolaikinio meno centro skaitykla

Paskaita „7 nelaimių priežastys“
Raskite bent vieną žmogų, kuris netrokštų būti laimingu. Visi to norime ir siekiame, tačiau taip mažai kas esame iš tiesų laimingi. Natūralu, jog kyla klausimas - kodėl? Bus kalbama apie tai, kur gi pasislėpusios tupi tos nelaimių priežastys, kokios jos yra ir ką daryti, kad jų atsikratytume. 
Kovo 27 d., Savęs pažinimo ir saviraiškos studija

Filmas „Mechaninė meilė“
Dokumentinis filmas, mėginantis pažvelgti į santykius tarp robotų ir žmonių. Visi juostos herojai bendrauja su robotais, o režisierė leidžia žiūrovams pažvelgti į tokius „santykius“ nuo Tokijo Japonijoje iki Braunšvaigo Vokietijoje, nuo Italijos iki Danijos. Vesdama šiuo pažintiniu turu po pasaulį režisierė Phie Ambo siekia atskleisti esminį žmonių poreikį: mylėti ir būti mylimiems. „Mechaninė meilė“ taip pat mėgina patyrinėti kultūrinius skirtumus tarp Rytų ir Vakarų.
Kovo 27 d., kino teatras „Pasaka“

Poezija su muzikine interpretacija
Ieva iš muzikos grupių „Such‘a‘trip“ ir „No Hay Banda“ vakaro metu skaitydama autorių kūrybą pateiks savo muzikines improvizacijas, kuriomis bandys atskleis žodžio sąlyti su muzika. Tai vakaras skirtas pamaitinti sielą ir praturtinantis protą. Tiems, kas ieško, tiems, kas ilgisi, tiems, kas myli...
Kovo 27 d., baras „Šauni vietelė“

Metinė elektroninės komercijos konferencija „E-komercija ’13“
Renginys susidės iš 11-os pranešėjų pristatymų ir diskusijos renginio pabaigoje. Diskusija vyks el. komercijos bendruomenei aktualiu klausimu – kaip kuo efektyviau išnaudoti Lietuvoje prieš porą metų įkurtą Elektroninės prekybos asociaciją (LEPRA). 
Kovo 28 d., viešbutis „Best Western Vilnius“

Paskaita „Sveikatos pagrindai: Ligų priežastis – toksinai“
Paskaitos metu sužinosite: Kas yra liga? Gleivių pertekliaus pasekmės: galvos skausmas, dantų skausmas, nutukimas, plaukų žilumas, silpnaprotystė, skydliaukės veiklos sutrikimai, chroniškos ligos. Kaip to išvengti? Lektorius - Rimantas Slavinskas (Ramakanta das).
Kovo 28 d., Savęs pažinimo ir saviraiškos studija

Sergejaus Savickio akustinis koncertas
Po beveik metus trukusios muzikinės pertraukos, vienam vakarui, į sceną pakils Sergejus Savickis (Ай-Серес) su mišria atliekamų dainų akustine programa, kurios pagrindą sudarytų tokios grupės kaip: Kino, Akvarium, Aleksandras Bašlačiovas, Venia D'rkin bei autorinės dainos.
Kovo 28 d., baras „Muzikos rūsys“

Ilja Laurs paskaita „Verslo finansavimas rizikos kapitalu“
Ilja Laurs - didžiausios pasaulyje atviros mobiliųjų aplikacijų platinimo platformos „GetJar“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas. 2010 m. žurnalas „Time“ lietuvių sukurtą aplikacijų platinimo platformą pripažino vienu iš 10-ties naujų projektų, kuris pakeis mūsų gyvenimus, Pasaulio Ekonomikos Forumas suteikė technologijos pionieriaus 2011 titulą, o telekomunikacijų naujienų ir tyrimų lyderis „Informa Telecoms & Media“ I. Laurs pripažino vienu iš 40-ies didžiausią įtaką pasaulio telekomunikacijų industrijai darančių asmenų.
Kovo 28 d., ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas 

Renginys „Czesławas Miłoszas ir Witoldas Gombrowiczius – meilė ir provokacija“
2013-ieji – lenkų literatūros metai. Renginyje rašytoja ir vertėja B. Jonuškaitė papasakos apie Czesławą Miloszą ir jo mylimąsias. Vertėja Irena Aleksaitė atskleis Witoldo Gombrowicziaus pomėgį, nutaisius kuo rimčiausią veidą, provokuoti, kelti sumaištį ir šaipytis.
Kovo 28 d., „Mint Vinetu“ knygynas

Velykų renginys „Dangus margučių raštuose“
Čia jūsų lauks margučių ridenimas ir jų piešimas, gražiausio, originaliausio, tradiciškiausio  margučio rinkimai, įvairūs lietuvių liaudies šokiai ir rateliai, žaidimai, supimasis sūpuoklėmis bei kitos linksmybės. Renginį ves Velykų Bobutė. Nepamirškite atsinešti margučių ir geros nuotaikos!
Balandžio 1 d., Kudirkos aikštė

Kaunas

Linos Žigelytės paskaita „Feministiniai zinai; workshop'as“
Paskaitos metu Ročesterio universiteto (JAV) vizualinių ir kultūros studijų doktorantė L. Žigelytė kalbės apie zinus feminizmo judėjime. Workshop'o metu bus kuriamas LUNĖS zinas. Dalyvausiantys gali iš anksto pasiruošti idėjų, iškarpų, nuotraukų, atsinešti savo tekstų, iliustracijų, žirklių, klijų, visko, ko gali prireikti zino gamybai.
Kovo 27 d., kavinė „Kultūra“

Ebru - tapyba ant vandens
Teorinės dalies metu bus pristatyti pastebėjimai iš praktinio darbo patirties, įžvalgų bei tyrimų. Praktinės dalies metu bus demonstruojamas visas procesas. Norintys galės išbandyti patys, padedami Irmos Čekanauskienės - tapybos ant vandens pradininkės Lietuvoje.
Kovo 28 d., asociacija „Šviesuva“

Akordeonų koncertas
Kauno konservatorijos 80-mečio proga – Akordeono skyriaus studentų koncertas.
Kovo 28 d., VDU Muzikos akademija

Susitikimas su rašytoja Rūta Šepetys
R. Šepetys atvyksta pristatyti savo naujausios knygos „Nelengvu keliu“, kritikų vadinama meistriškai išaustu paslapčių, melo ir tiesos pasakojimu, primenančiu, kad tik pats žmogus yra savo laimės kalvis. Autorė Lietuvoje praėjusiais metais buvo apdovanota Patriotų premija, už sėkmingą veiklą meno ir kultūros srityje rašytoją pasveikino ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Kovo 29 d., PC „Akropolis“, knygynas „Pegasas“

„Fashion bazaar“ mados mugė
Mugėje bus malonu ieškoti gražių daiktų vienoje vietoje bei smagiai ir jaukiai praleisti laiką mados mėgėjų apsuptyje. Renginys bus padalintas į kelias erdves; vienoje Lietuvos dizaineriai prekiaus savo naujausių kolekcijų drabužiais, aksesuarais ir papuošalais, kitoje erdvėje bus galima rasti įvairius mados namus ir interjero salonus, kurių prekės ženklai simbolizuoja aukščiausią kokybę ir stilių, o trečiojoje erdvėje iš anksto susitarę surenginio organizatoriais galės prekiauti įdomių aksesuarų, papuošalų ir drabužių kūrėjai, bei visi stilingi, besidomintys mada ir turintys originalių rūbų, daiktų ir aksesuarų, kurie mielai surastų naują šeiminką.
Kovo 30 d., Žalgirio Arena

Klaipėda

Norvegų modernaus šokio kolektyvo pasirodymas
Kovo 27 d., Atviros erdvės jaunimo centras

Poezijos ir muzikos vakaras
Vakaro metu bus pristatomi B. Bartfeld eilėraščių rinkinys „Ribos“, O. Gluškin miniatiūrų rinkinys „Aidai“ ir V. Karpenko „Įsimintini susitikimai“. Dalyvaus: Aleksandra Bartfeld (fortepijonas), rašytojai: Boris Bartfeld, Oleg Gluškin, Viačeslav Karpenko, Juozas Šikšnelis.
Kovo 28 d., I. Simonaitytės biblioteka

Laisvydės Šalčiūtės paroda „Sekretai“
Parodą sudaro fotografijų ciklas, instaliacija ir videofilmas, kuriuose autorė tyrinėja žmogaus žvilgsnį, jo kuriamas įtampas ir santykių transformacijas. L. Šalčiūtė čia permąsto ir akcentuoja žvilgsnio galią subjektą paversti objektu, o objektą - subjektu.
Kovo 28-29 d., Kultūrų komunikacijų centras

Santos Čipkutės kaligrafijos paroda
„Kaligrafija – tai rašymas, kurio esmė yra ne „kas“, o „kaip“, - sako Santa. Jos darbai liudija, kad dėmesys tokio pobūdžio rašymui atveria jai plačius ir netikėtus fantazijos horizontus.
Iki kovo 31 d., Savivaldybės rūmai

Šv. Velykų proga koncertas
Koncertą dovanos vienas žinomiausių simfoninių orkestrų iš Vokietijos – „Orchester der Landesregierung Düsseldorf“ (OdL). Orkestro programa: Marc-Antoine Charpentier, Edward Elgar, Giacomo Puccini, Antonín Dvořák, Harry Gregson-Williams, Engelbert Humperdinck, Georges Bizet, Camille Saint-Saëns, Edvard Grieg ir kt.
Balandžio 1 d., Žvejų rūmai    

Kiti miestai

Gyvenimo meno mokymai Plungėje
Jogos, meditacijos ir kvėpavimo technikų pristatymas. Bus kalbama apie kvėpavimo paslaptis ir kaip tai gali pagerinti mūsų gyvenimo kokybę. Užsiėmimą apvainikuos trumpa ir labai daug jėgų suteikianti meditacija.
Kovo 26 d., Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka

Dokumentinis filmas Jurbarke
Vienas iš K. Glinskio teatro savaitės renginių - režisieriaus G. Padegimo filmas „Teatro instinktas“.
Kovo 27 d., Kultūros Centras

Pavasarinė Velykų mugė Marijampolėje
Mugėje galėsite įsigyti velykinių margučių ir puošmenų, Marijampolės krašto liaudies meistrų, amatininkų sukurtų rankdarbių, velykinio kiškio dovanų, skanumynų, kurie suteiks artimiesiems pavasarinio džiaugsmo, pripildys Jūsų namus gaivių spalvų ir šventinės nuotaikos.
Kovo 27 - 30 d., J. Basanavičiaus aikštė

Vakaras „Žodžiai iš pavasario dangaus“ Skuode 
Renginys skirtas poeto Stasio Jonausko 65-ąjam jubiliejui. Šventės programoje: vaizdo įrašo peržiūra, literatūrinė kompozicija, poeto kūrybos apžvalga, meninės instaliacijos ir kt.
Kovo 28 d., Meno mokyklos salė

Paroda „Margutis“ Panevėžyje
Senvagės pagrindinės mokyklos trečiokų velykinių darbelių paroda. 
Iki balandžio 19 d., Smėlynės biblioteka

Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus nemokamus renginius visoje Lietuvoje rasite www.nemokamirenginiai.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius