-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojus idiotais vadinantis psichologinių knygų autorius Knygų mugėje žada atskleisti idealių santykių paslaptį

Kitą savaitę Vilniaus knygų mugėje lankysis Thomas Eriksonas – švedų rašytojas, kurio psichologines knygas yra įsigijęs kas penktas švedas, o kaimyninėje Norvegijoje jis pernai sugebėjo populiarumu aplenkti net Skandinavijos detektyvų karalių Jo Nesbo. Daugiau nei į 40 kalbų išverstas jo bestseleris „Aplink mane – vien tik idiotai“ padeda kitu kampu pažvelgti į žmonių tarpusavio santykius ir, paties autoriaus žodžiais, radikaliai mažina idiotų aplink mus kiekį.
Eriksono_geresne foto
Thomas Eriksonas

Thomas Eriksonas Skandinavijoje šiuo metu yra tarsi roko žvaigždė. Jo pasiklausyti renkasi tūkstantinės arenos, o bilietai išparduodami mėnesiais iki renginio pradžios. Pernai jam pavyko neįmanoma – iš perkamiausio rašytojo sosto išversti Jo Nesbo. Ir tai įvyko pastarojo gimtojoje Norvegijoje!

„Pabandykite suprasti tuos, kurių neįmanoma suprasti“, – keturis žmonių elgsenos tipus išskiriantis T.Eriksonas žada, iš pirmo žvilgsnio, nesudėtingą, bet labai efektyvią žmonių pažinimo sistemą.

Pagal ją, visi žmonės skirstomi į keturis tipus: raudonieji, geltonieji, žalieji ir mėlynieji. Raudonieji – drąsūs ir veržlūs, apsigimę lyderiai. Geltonieji – kūrybingi, šnekūs ir optimistiški. Žalieji – atsipalaidavę, draugiški ir ištikimi. Mėlynieji – racionalūs, analitiški ir orientuoti į detales. Nors dauguma mūsų nėra vienos dominuojančios spalvos, būtent savo ir šalia esančio žmogaus tipo suvokimas padeda efektyviau bendrauti tarpusavyje.

„Dažnai vadinamieji „idiotai“ yra tiesiog žmonės, kurie mąsto ir bendrauja kitaip nei mes. Jeigu žinosite, kaip bendrauti su kiekviena spalva, pakeisite savo santykį su aplinka visiems laikams“, – tvirtina T.Eriksonas, kurio knygos jau išleistos net tokiose egzotiškose šalyse kaip Pietų Korėja ar Japonija. Ne mažesniu bestseleriu pasaulyje tapo ir antroji jo knyga „Aplink mane – vien tik psichopatai“, kurioje atskleidžiama, kaip apsisaugoti nuo manipuliatorių.

Knyga „Aplink mane – vien tik idiotai“ įvairiomis pasaulio kalbomis
Knyga „Aplink mane – vien tik idiotai“ įvairiomis pasaulio kalbomis

Su Lietuvos skaitytojais atvykstantis susitikti T.Eriksonas pristatys jau trečiąją savo knygą, ką tik išleistą lietuviškai – dvigubą projektą „Mano bosas – idiotas/Mano darbuotojai – idiotai“. Tai knyga, kurią galima skaityti iš abiejų pusių – viena skirta tiems, kurie negali suvokti savo vadovo, o kita – vadovams, kurie nuolat niurzga dėl savo darbuotojų.

T.Eriksonas – žmonių elgesio specialistas, kriminalinių romanų autorius ir lyderystės treneris. Daugelį metų jis specializuojasi organizacijų elgesio tyrimuose ir konsultuoja stambias Švedijos kompanijas. Žurnalas „Forbes“ neseniai jo knygas įtraukė į sąrašą tų, kurios gali iš esmės pakeisti mūsų bendravimo įgūdžius.

Susitikimas su T.Eriksonu vyks vasario 22 d., šeštadienį, Vilniaus knygų mugėje, 5.1 salėje, o pokalbį moderuos Saulius Jovaišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius