Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smalsių skaitytojų dėmesiui – antroji pasakų apie techniką serijos knyga „Kaip sukonstruoti lėktuvą“

Ar pamenate tris draugus – žiurkiuką Arnį, žvirbiuką Zylių ir varlių Kristianą – vieną saulėtą 1964-ųjų dieną nusprendusius sukonstruoti automobilį?
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Šį kartą leidykla „700eilučių“ kviečia drauge patirti dar labiau neįtikėtiną nuotykį ir sukonstruoti lėktuvą! Nežinote nuo ko pradėti? Ne bėda, nes imdamiesi šio darbo nežinojo ir knygos „Kaip sukonstruoti lėktuvą“ veikėjai. Tačiau ryžtas ir atkaklus darbas jiems padėjo įveikti visus sunkumus.

„Kodėl gi mes iš tiesų negalėtume sukonstruoti lėktuvo?“ – vieną rudens popietę žiurkiukas Arnis pasiūlė savo draugui žvirbliukui Zyliui. Šis atšovė: „Arni, ar tau neatrodytų keista, jei paukštis konstruotų lėktuvą?“ Maždaug taip prasideda antra pasakų serijos apie techniką istorija. Šį kartą mums jau pažįstami veikėjai imasi itin sudėtingos užduoties, kone kiekvieną dieną jie susiduria ne tik su techniniais sunkumais, bet ir su abejonėmis, baime.Vieną akimirką net jų gyvybėms ima grėsti pavojus! Nors bičiuliai nėra itin mandagūs tarpusavy, bet sunkiomis aplinkybėmis paaiškėja, kokia stipri jų draugystė ir kaip besąlygiškai jie gali vienas kitu pasikliauti.

Kas yra keliamoji jėga? Kodėl lėktuvai – aptakių formų? Kaip veikia lėktuvo variklis? Ką reiškia ant lėktuvų išpieštos raidės ir skaičiai? Versdamas knygos „Kaip sukonstruoti lėktuvą“ puslapius skaitytojas sužinos, kodėl lėktuvas gali skristi, kaip jį reikia valdyti, kokių prietaisų yra piloto kabinoje, kaip atrodo variklis ir daugelį kitų dalykų.

„Kaip sukonstruotilėktuvą“– pasaulinio populiarumo ir sėkmės sulaukusi čekų inžinieriaus Martin Sodomka knygelė vaikams iš pasakų apie techniką serijos. Nors knygelės autorius nelaiko garaže lėktuvo, tačiau domėjosi aviacija nuo jaunystės ir rašydamas bei iliustruodamas knygą išstudijavo ne vieną brėžinį bei modelį. Šią, kaip ir kitas autoriaus pasakas, pirmiausiai išgirdo ir įvertino jo paties vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius