-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Vileišių rūmuose V.Mačernio poeziją skaitys vilniečiai

Gegužės 7-ąją švęsime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Lietuvos leidėjai ir spaustuvininkai šią progą minės akcija „Lietuva skaito!“, kurios metu visos šalies knygynuose autoriai skaitys savo kūrybą, vyks įvairūs literatūriniai renginiai, susitikimai, spektakliai, koncertai. Lietuvių literatūros ir tautosakos institute Vilniuje Spaudos diena tradiciškai švenčiama „Klasikos skaitymuose“, kurių metu vilniečiai kviečiami Vileišių rūmų kieme skaityti vis kitą klasiką.
Vytauto Mačernio poezijos skaitymai
Vytauto Mačernio poezijos skaitymai / Organizatorių nuotr.

Šiemet tai – Vytautas Mačernis, kurio kūrybos rinktinę su Andriaus Bialobžeskio įskaitytu kompaktiniu disku Institutas išleido praeitų metų pabaigoje.

„Pernai švęsdami Donelaitį, praleidome nepaminėję svarbią Mačernio datą – jo žūties 70-metį. Tai šiemet, turėdami naujai išleistą poeto rinkinį „Man patiko tik vandenys gilūs“, kartu su garso įrašu (skaito Andrius Bialobžeskis), norėtume pasiūlyti susitelkti ties Mačernio tekstais. Jis jau daug metų išlieka vienu skaitomiausių lietuvių poetų. Manau, taip ir bus ateityje.

Taip jau atsitiko, kad atsitiktinės kulkos pakirstas, 1944 m. jis žuvo jaunas, bet kartu palikdamas nemažą pluoštą brandžių eilėraščių, keletą laiškų. Kaip teisingai pastebėjo paskutiniojo rinkinio sudarytojas Manfredas Žvirgždas, Mačernis yra iš tos pačios kartos, kaip ir neseniai mus palikęs Alfonsas Nyka-Niliūnas. Jis išėjo pirmasis, jaunas, intelektualus, paslaptingas. Ir šiandien jis skaitomas kaip tik jaunimo,“ – sako Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis.

Į Vileišių rūmų kiemą ketvirtadienį 15:00 kviečiami visi norintys paklausyti garsiai skaitomos poezijos, pasižvalgyti po istorinio pastato teritoriją, įsigyti marškinėlių su lietuvių literatūros klasikais arba LLTI knygų su nuolaidomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius