-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Kakės Makės“ nuotykiais nuo šiol vaikai gali susipažinti ir interaktyvioje knygelėje

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi pirmoji rašytojos ir dailininkės Linos Žutautės knygų serijos „Kakė Makė“ dalis – „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ – virto interaktyvia knyga.
Ištrauka iš interaktyvios knygelės apie Kakę Makę
Ištrauka iš interaktyvios knygelės apie Kakę Makę

Tai – jau antrasis rašytojos kūrinys, perkeltas į internetinę erdvę. Neseniai pasirodžiusi pirmoji programėlė, sukurta pagal L.Žutautės kūrinį „Du paršeliai“, per kelias dienas pateko į populiariausių mobiliųjų programėlių Lietuvoje sąrašą.

Leidyklos „Alma littera“ sukurtoje interaktyvioje knygelėje, kuri remiasi kūrinio „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ turiniu, gausu įvairių lavinančių užduočių bei žaidimų. Interaktyvi priemonė gali būti naudojama kaip L.Žutautės knygų priedas arba įžanga susipažįstant su kitais „Kakės Makės“ nuotykiais. Programėlė skirta pradedantiems skaitytojams nuo 3 iki 7 metų. Knygelė yra įgarsinta, todėl ja naudotis gali ir dar nemokantys skaityti vaikai be tėvų pagalbos. Ją įsigyti ir parsisiųsti į savo išmanųjį įrenginį galima apsilankius interneto svetainėje www.kakemake.lt.

„Elektroninės knygos ir įvairios programėlės – tai dar vienas būdas pasiekti skaitytojus, ypatingai mažuosius, kurie vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių ir telefonų. Jei internetinė erdvė vaiką traukia labiau nei knyga, tuomet reikia prie to prisitaikyti. Manau, kad mažiesiems daug naudingiau kompiuteryje vartyti animuotą knygą ar atlikinėti įvairias lavinančias užduotis nei, pavyzdžiui, žaisti kompiuterinius žaidimus“, – teigė rašytoja Lina Žutautė.   

Tai yra pirmoji programėlė, kurią pagal knygą sukūrė „Alma littera“. Pasak leidyklos vadovės Danguolės Viliūnienės, ši interaktyvi knygelė skirta ne tik pramogai, bet ir edukacijai – ja siekiama tėvams pagelbėti supažindinti vaikus su skaitymu.

„Ne visi tėvai turi pakankamai laiko kasdien su savo mažaisiais prisėsti prie knygos ir jiems paskaityti – todėl ir ėmėmės kurti tokią programėlę, kuri nebūtų nutolusi nuo originalios knygos turinio, ir paįvairinome ją įvairiais lavinančiais žaidimais, kurie leidžia vaikams artimiau susipažinti su knygos herojais. Ateityje tikimės ir daugiau vaikiškų knygų paversti interaktyviomis“, – teigia leidyklos „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Knygų autorės ir iliustratorės Linos Žutautės gebėjimai įvertinti ne tik tūkstantiniais tiražais (knyga „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ išleista 12-os tūkst., o kita serijos dalis – „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“ – daugiau nei 10-ies tūkst. egzempliorių tiražu), tačiau ir literatūrinėmis premijomis bei apdovanojimais. Tarptautinė vaikų ir jaunimo literatūros asociacija knygą „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ pripažino geriausia 2010 m. knyga jauniausiems skaitytojams, o knygą „Ferdinandas ir Pū“ titulavo geriausia praėjusių metų knyga vaikams ir paaugliams. Be to, pastaroji taip pat apdovanota už apipavidalinimą Knygos meno konkurse „Vilnius‘2012“.

Spalvingosios Linos Žutautės istorijos džiugina ne tik Lietuvos vaikus – „Kakės Makės“ nuotykius seka mažieji skaitytojai iš Latvijos, Rusijos, Danijos ir net Korėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius