Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitikime su gerbėjais Haruki Murakami kalbėjo apie mėgstamiausią patiekalą

Fukušimoje vykstančioje literatūros konferencijoje apsilankė Japonijos rašytojas Haruki Murakami, kuris viešuose renginiuose yra itin retas svečias. Susitikime su maždaug 200 literatūros gerbėjų bestselerių autoriui draugiją palaikė rašytojai Hideo Furukawa ir Motoyuki Shibata, rašo Japonijos naujienų portalas „The Asahi Shimbui“.
Haruki Murakami knyga
Haruki Murakami knyga / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Haruki Murakami

Pastarųjų metų kandidatas gauti Nobelio literatūros premiją nevengė kalbėti apie maistą. Pasak H.Murakami, jam patinka keptas maistas, ypač austrės, tačiau jo žmona vengia tokiu būdu gaminamo maisto, todėl ir jam tenka prie to prisitaikyti.

„Kuomet aš jaučiu spaudimą, lyg rašyčiau knygą, aš įsivaizduoju, kad valgau austres ir man tai padeda atsipalaiduoti“, – kalbėjo bestselerių autorius, kurio knygos išverstos į daugelį pasaulio kalbų.

Prieš konferenciją H.Murkami buvo susitikęs ir grupe studentų. Vienas iš jų rašytojo paklausė: „Aš jaučiu, kad kuomet pradedu domėtis vieno autoriaus kūriniais, negaliu skaityti kitų knygų.“

„Yra metas, kuomet žmogus turi jaustis sutrikusiu. Turi būti sutrikęs kiek įmanoma labiau. Ir nereikia tokioje situacijoje būti tvirtu“, – sau būdingu mistiškumu studentui atsakė H.Murkami.

Žymus Japnijos rašytojas itin retai matomas viešoje erdvėje, o dar rečiau dalija interviu, kuriuos turbūt galima suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų. Tačiau kartais nuo karto jis mėgsta nustebinti gerbėjus. Taip ir buvo šioje konferencijoje, kurioje H.Murakami buvo pristatytas kaip specialus svečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius