Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svetlana Aleksijevič į Vilnių neatvyks

Trečiadienį Vilniuje turėjo viešėti Nobelio literatūros premijos laureatė Svetlana Aleksijevič. Tačiau antradienį pranešta, kad rašytoja dėl ligos atšaukė savo vizitą į Lietuvą.
Nobelio literatūros premiją laimėjusi baltarusių rašytoja Svetlana Aleksijevič savo namuose
Nobelio literatūros premiją laimėjusi baltarusių rašytoja Svetlana Aleksijevič savo namuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl paūmėjusios ligos, Nobelio premijos laureatė, rašytoja S.Aleksijevič į Lietuvą neatvyks. Rašytoja atsiprašo, bet negali dalyvauti spektaklio „Cinkas“ peržiūroje ir planuotuose susitikimuose“, – rašoma Jaunimo teatro pranešime.

S.Aleksijevič Jaunimo teatre Vilniuje turėjo žiūrėti naujausią Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Cinkas“, sukurtą pagal rašytojos knygas „Cinko berniukai“ ir „Černobylio malda“, o vėliau atsakyti į žiūrovų klausimus.

„Spektaklio centre – pati Svetlana Aleksijevič (aktorė Aldona Bendoriūtė). Jos asmenybė ir kelionė per savo laiką. Išgalvota ir tikra tuo pat metu. Nuo vaikystės svajonės iki profesinių aukštumų. Tai – vienišo kūrėjo kelionė, turint vienintelį tikslą – išminuoti žmogų kaip minų lauką. Ir paliudyti ne istorinių faktų, bet jausmų tiesas“, – buvo rašoma teatro pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius