Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Timo Cooko knygos: ką skaito „Apple“ vadovas

Garsių pasaulio lyderių pavyzdžiai žmones ne tik įkvepia, tačiau ir dažnai verčia sekti jų pavyzdžiu. Jau tapo įprasta, kad JAV prezidentas Barackas Obama kiekvieną vasarą paskelbia savo skaitomų knygų sąrašą. Savo skaitymo patarimus dalina ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas. O ką skaito technologijų milžinės „Apple“ vadovas Timas Cookas?
„Apple“ vadovas Timas Cookas
„Apple“ vadovas Timas Cookas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio viduryje bendraudamas su „The Washington Post“ žurnaliste Jena McGregor, „Apple“ vadovas kalbėjo ne tik apie technologijas ir kompanijos planus, bet ir apie knygas.

Šią vasarą T.Cookas dėmesį atkreipė į du literatūros kūrinius.

„Aš mėgstu knygas apie žmones ir apie tai, kaip jie gyveno, ką mąstė, kas juos motyvavo, paskatino susikurti savo gyvenimo filosofiją“, – apie tai, kokias knygas mėgsta, kalba T.Cookas.

Jis pasakoja, kad retkarčiais į rankas paima ir knygas apie verslą, tačiau mieliau skaito kitos tematikos kūrinius.

„Apple“ biure ant vienos sienos kabo buvusio JAV generalinio prokuroro Roberto F.Kennedy plakatas. O „Apple“ vadovo T.Cooko kabinete – iš Roberto F.Kennedy Teisingumo ir žmogaus teisių centro gautas apdovanojimas. Tad mažai kas nustebs sužinojęs, kad tarp T.Cooko vasaros skaitinių pateko ir naują knygą apie šią iškilią istorinę asmenybę.

Knygos viršelis/Knyga „Bobby Kennedy: The Making of a Liberal Icon“
Knygos viršelis/Knyga „Bobby Kennedy: The Making of a Liberal Icon“

Šią knygą „Bobby Kennedy: The Making of a Liberal Icon“ parašė žurnalistas iš Bostono Larry Tye'as, o ji apibūdinama kaip išsami sudėtingo žmogaus biografija. Šioje atsiminimų knygoje yra pateikiami ne tik interviu su Roberto F.Kennedy našle žmona, seserimi ir padėjėjais, tačiau ir skelbiami anksčiau niekur nepublikuoti dokumentai.

Antroji T.Cooko vasarą skaitoma knyga yra Mahatmos Gandhi autobiografija „The Story of My Experiments with Truth“. Šioje knygoje pasakojama apie buvusio Indijos lyderio gyvenimą.

Kūrinys atskiromis dalimis pradėtas skelbti dar 1920 metais. Kaip sako T.Cookas, šią knygą jis įsigijo Indijoje, kuomet šioje šalyje viešėjo kompanijos „Apple“ plėtros klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius