-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 15 knygų pasiūlymų paaugliams

Atrasti knygą, kurią su malonumu skaitytų paauglys – misija ne iš lengvųjų. Šiuolaikiniai paaugliai – išrankūs, užsiėmę, supami socialinių tinklų ar kompiuterinių žaidimų, tad pasiūlyti knygą, kuri patenkintų jų skonį yra išties sudėtinga, rašoma pranešime spaudai.
TOP 15 knygų pasiūlymų paaugliams
TOP 15 knygų pasiūlymų paaugliams
Temos: 1 Knygos

Vis dėlto, tinkama knyga gali pateikti atsakymus į paauglius kamuojančias bėdas – besikeičiantis kūnas, pirmoji meilė, patyčios, individualumo paieškos, aplinkos įtaka, keblumai šeimoje, barniai su draugais, bandymai geriau pažinti savo jausmus. Interneto knygynas patogupirkti.lt pristato skaitomiausias knygas paaugliams ir jaunimui.

Anne-Sophie Jouhanneau „Bučiniai ir kruasanai“

Paaugliams, svajojantiems pakeliauti po Paryžių, o tuo pačiu panirti į mielą romantišką istoriją patiks prancūzės Anne-Sophie Jouhanneau knyga „Bučiniai ir kruasanai“. Joje vaizduojama šešiolikmetė amerikietė Mija, niekada neabejojusi savo svajone – tapti garsia balerina. Juo labiau, kai močiutė vis pasakoja apie Mijos prosenelę, kuri kadaise šoko Paryžiaus operoje ir kurią net nutapė garsusis Edgaras Dega! Tėvai nelabai tiki močiutės pasaka, bet Mijai tai – jokia fantazija, o jos likimas.

Ji pakviečiama į elitinę šešių savaičių baleto programą Paryžiuje, kur Miją mokys geriausi baleto mokytojai. Atrodo, viskas klostosi puikiai, tačiau juk Paryžius pilnas nuotykių ir šėlsmo. Netikėtai sutiktas simpatingas vaikinas Luisas priverčia Miją suprasti, kad vasara gali būti visai kitokia, nei ji tikėjosi. Juk kas gali būti smagiau nei užšokti ant jo Vespos, apkabinti rankomis vaikino liemenį ir lėkti miesto gatvėmis! Luisą sudomina ir Mijos prosenelės legenda, tad jiedu kartu pradeda ieškoti būdų įminti šią mįslę, ieškant Dega paveikslo su Mijos prosenele. Ši jaunimui skirta istorija – anaiptol ne lengvabūdiškas romanas, o sumaniai parašytas pasakojimas apie jaunuolių meilę, siekius ir ambicijas.

Nuoroda
Bučiniai su kruasanais,
Anne-Sophie Jouhanneau
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Sarah J. Maas knygų serija „Stiklo sostas“

„Stiklo sostas“ – toli nuo kasdienybės nunešanti knygų serija, kuri patiks fantastikos ir nuotykių mėgėjams. Pirmojoje serijos dalyje skaitytojai susipažįsta su Selena Sardotjen – žudike, kuri iškviečiama į pilį didingoje karalystėje, siekdama išsikovoti sau laisvę. Jei varžybose nugalės dvidešimt tris žudikus, vagis ir karius, ji bus paleista iš kalėjimo ir galės eiti karaliaus kovotojos pareigas. Netikėtai, be varžybų Selenai tenka ir misija sunaikinti pilyje tūnantį blogį, kol šis nesunaikino viso pasaulio.

Antrojoje dalyje „Vidurnakčio karūna“ Selena toliau bando įminti paslaptis melo nualintoje šalyje, tačiau sužinant vis daugiau tiesos, nukenčia Selenos artimiausi ir brangiausi. Dabar niekas nėra apsaugotas nuo įtarimų – nei sosto įpėdinis Dorianas, nei sargybos vadas Čeolas, su kuriuo Selena sieja ypatingas ryšys, nei jos geriausia draugė, maištingoji užsienio princesė Nehemija. Nuožmi ir prikaustanti knygų serija – tikras delikatesas paaugliams.

Nuoroda
Stiklo sostas,
Sarah J.Maas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Katrina Leno „Viskas iš karto“

Lotei nepatinka rizikuoti ir imtis naujų dalykų. Nuo pat mažens ji patiria nerimo priepuolius ir užuot šėlusi su kitais paaugliais mieliau renkasi saugų knygų prieglobstį. Vis dėlto, mirus mylimai tetai Elenai, baigiasi ir iki šiol gan ramus bei laimingas Lotės gyvenimas. Atsivėrus didžiulei tuštumai, jos pasaulyje atsiranda daug nežinios ir nesaugumo. Mergina ima jaustis, tarsi už kiekvieno kampo tūno mirtini pavojai, o gyvenimas gali baigtis bet kurią akimirką.

Tarsi nujausdama tai, teta Elena Lotei testamentu palieka savo dienoraščius ir pluoštą specialiai dukterėčiai prieš mirtį rašytų laiškų. Kiekviename iš jų – užduotys, kurias reikia atlikti. Vienos iš jų labai paprastos – nueiti į vakarėlį, suvalgyti keksiuką ar gerai išsiverkti, tačiau kuo toliau, tuo jos darosi sudėtingesnės ir reikalaujančios vis daugiau drąsos ir rimtų sprendimų. Katrinos Leno kūrinys „Viskas iš karto“ – paslapčių kupinas nuotykis, pripildytas pamokų, kaip kovoti su savo baimėmis ir rasti drąsos žengti pirmyn, kai viskas atrodo tamsu.

Nuoroda
Viskas iš karto,
Katrina Leno
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Laurie Halse Anderson „Žiemos mergaitės“

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi istorija „Žiemos mergaitės“ – tai sukrečianti, tačiau be galo gražiai aprašyta istorija apie nuo anoreksijos kenčiančią merginą bei jos kovą už gyvenimą. Už savo kūrybą, autorė Laurie Halse Anderson pernai pelnė vieną svarbiausių jaunimo literatūros apdovanojimų – Astridos Lindgren atminimo premiją.

Lija ir Kesė buvo geriausios draugės, žiemos mergaitės sustingusiais it šakaliukai kūnuose, besivaržančios mirtinose lenktynėse, kuri taps lieknesnė. Kai Kesė praranda tai, kas brangiausia – gyvybę, Liją ima persekioti prisiminimai apie geriausią draugę ir smaugianti kaltė. Balsas galvoje Lijai vis liepia toliau viską kontroliuoti, būti stipriai, liesėti greičiau, sverti mažiau. Sukrečianti istorija skatina jaunuolius vertinti savo gyvybę, sveikatą ir nežaloti savęs.

Nuoroda
Žiemos mergaitės,
Laurie Halse Anderson
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Mona Kasten knygų serija „Again“

„New Adult“ romano žanro gerbėjams skirta vokiečių autorės Monos Kasten knygų serija nukelia skaitytojus į meilės, draugystės ir savęs atradimo temas. Tai istorijos apie daugybę „pirmų kartų“ – savarankiškas gyvenimas, mokslai, seksualinės patirtys, santykiai su draugais. Kiekviena serijos knyga pristato vis kitą romantišką istoriją.

Naujausioje serijos dalyje „Svajoti“ skaitytojai supažindinami su Džiude Livingston – jauna mergina, kuri prarado viską: darbą, santaupas ir didžiąją svajonę tapti garsia aktore Los Andžele. Kadangi ji nedrįsta pasipasakoti tėvams apie nesėkmę, jai tenka apsigyventi vyresnio brolio Ezros namuose ir įsikurti po vienu stogu drauge su su Bleiku Endriu, kuris yra ne tik geriausias Ezros draugas, bet ir pirmoji Džudės meilė. Jiedu buvo pora, tačiau Džudė nutraukė santykius. Atvykusi į brolio namus ji susiduria su šaltu ir nedraugišku buvusiuoju, vis dar neatleidusiu, jog buvo paliktas. Tačiau kuo daugiau laiko jie praleidžia kartu, tuo trauka vis stiprėja. Ar jie pasirengę antrą kartą rizikuoti savo jausmais?

Kitos šios serijos knygos: „Pradėti“, „Pasitikėti“, „Jausti“ ir „Tikėti“.

Nuoroda
Svajoti,
Mona Kasten
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Sarah J. Maas knygų serija „Dyglių ir rožių dvaras“

Nors pagal šį itin sėkmingą bestselerį jau kuriamas serialas, jaunieji skaitytojai raginami suskubti perskaityti šios serijos knygas, kuris paserviruos gardų įtempto siužeto, magiško pasaulio ir kerinčios romantikos kąsnelį.

Amerikiečių autorės Saros J. Maas dar viena pasaulinį pripažinimą pelniusi knygų serija „Dyglių ir rožių dvaras“ pasakoja apie drąsią medžiotoją Feirę. Po vienos lemtingos medžioklės, kurios metu nužudė stebuklingą padarą, mergina netikėtai praranda savo laisvę. Įkalinta užkerėtame dvare priešų karalijoje Feirė gali laisvai po jį klajoti, bet sprukti atgal pas žmones – draudžiama. Jos pagrobėjo Tamlino kūnas nusėtas kovos randų, veidą slepia kaukė, bet veriantis žvilgsnis vis labiau traukia. Kai Feirės jausmai nustelbs visus įspėjimus, kurių prisiklausė apie jo padermę, ims kilti senovės blogio šešėlis. Feirei tenka rinktis – ar išsklaidyti prakeiksmą, ar amžiams prarasti tą, kurį myli. Stebuklingi ir dėmesį sukaustantys medžiotojos nuotykiai tęsiasi ir kitose serijos dalyse – „Miglos ir įtūžio dvaras“, „Sparnų ir griuvėsių dvaras“, „Sidabro liepsnų dvaras“.

Nuoroda
Dyglių ir rožių dvaras,
Sarah J.Maas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Eloy Moreno „Nematomas“

Ispanų vaikų ir jaunimo rašytojas Eloy Moreno yra pagarsėjęs aktualiomis ir jaunimo itin mėgstamomis istorijomis. Knygoje „Nematomas“ jis įtraukia jaunąjį skaitytoją į savotišką detektyvą, nukeliantį į negailestingą mokyklos pasaulį.

Berniukas turėjo galią. Galią būti nematomas, tačiau įvyko nelaimė, po kurios jis atsidūrė ligoninėje. Dabar berniukas vėl matomas. O gal tai pasaulis pagaliau praregėjo? Trumpais skyreliais pasakojama istorija sukrečia ir verčia skaitytoją spėlioti, kas nutiko, iš trupinėlių dėliojant vis ryškesnį įvykių vaizdą. Autorius paliečia patyčių, abejingumo, depresijos temas – vertingas skaitinys tiek paaugliams, tiek ir jų tėveliams bei mokytojams.

Nuoroda
Nematomas,
Eloy Morano
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius