Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 7 knygos apie daržininkystę ir sodininkystę

Už lango sužydęs pavasaris kviečia džiaugtis grynu oru ir skirti laiko iš po žiemos miego bundančiam sodui ir daržui. Kada ir kokius darbus reikia atlikti kieme, kaip užsiauginti skanias ir ekologiškas daržoves, kokių klaidų vengti ir kaip be didelių pastangų džiaugtis gražiu sodu bei gausiu derliumi?
TOP 7 knygos apie daržininkystę ir sodininkystę
TOP 7 knygos apie daržininkystę ir sodininkystę
Temos: 2 Knygos Literatūra

Norintiems sužinoti daugiau sodo ir daržo paslapčių bei išmokti naujų gudrybių, interneto knygynas patogupirkti.lt pristato 7 naudingais patarimais pripildytas knygas apie sodininkystę ir daržininkystę.

Gamtinis daržas“

Gamtinės žemdirbystės Lietuvoje pradininkas Saulius Jasionis kviečia skaitytojus iš naujo atrasti natūralių daržovių skonį. Seniai žinoma tiesa, jog skaniausios daržovės – ne pirktinės, o užaugintos nuosavame darže. Išsiilgusiems tikro sodraus daržovių skonio – nuo traškių ridikėlių iki stebėtino saldumo pomidorų, S. Jasionis savo knygoje „Gamtinis daržas“ atskleidžia, kaip užsiauginti tokias daržoves savo darže.

Ūkininkas tiki, jog, kuo daugiau veiklų bus patikėta pačiai gamtai, kuri viską išmano geriausiai, tuo geresnis lauks rezultatas. Knygoje skaitytojai yra supažindinami su revoliuciniais gamtinės žemdirbystės principais, skatinami atsižvelgti į protėvių patirtį ir mėgautis nesunkiai pasiekiamais gardžiais ir ekologiškais rezultatais.

Tiesa, kai kurie S. Jasionio patarimai gali būti priimami kontraversiškai. Jis teigia, jog nederėtų balinti vaismedžių žievės, nereikėtų baimintis kenkėjų, grėbti lapų ar genėti šakų, nes tai iškreipia natūralius gamtoje vykstančius procesus. Visgi, knygų apie sodą, daržą ir žemdirbystę autorius tiki, jog gamtai reikia ne instrukcijų, o gebėjimo pažinti ir tam tikra prasme „išgirsti“ augalus, o sodą ir daržą puoselėti tarsi atskirus organizmus, kurio kiekviena dalis yra svarbi ir atlieka tam tikrą funkciją.

Nuoroda
Gamtinis daržas,
Saulius Jasionis
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Daržas. Nuo lauko iki stalo“

„Daržas gali būti ir poilsis, ir sklypo puošmena, ir šeimos maitintojas“, – tuo įsitikinę naujausio leidinio apie daržininkystę autoriai Donatas Klimavičius ir Nijolė Vasiliauskienė.

Knygoje „Daržas. Nuo lauko iki stalo“ jie dalijasi gausybe patarimų, kaip tinkamai įsirengti daržą, pasirinkti daržoves, kaip jas auginti ir prižiūrėti, kaip nuimti derlių ir tvariai jį panaudoti. Be daržininkavimo patarimų skaitytojai sužinos ir naujų idėjų, kaip galima pritaikyti daržoves kosmetikoje ir interjero dizaine, kaip pasigaminti natūralius dažus, o dievinančių naminių daržovių skonį lauks daugybė receptų, kuriuos galima pasigaminti iš daržovių.

Nuoroda
Daržas. Nuo lauko iki stalo,
Donatas Klimavičius, Nijolė Vasiliauskienė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Sodo metai“

„Pasisodinti ir užsiauginti bent du tris sodo augalus tikrai galima net ir tada, kai prie namo tėra mažas sklypelis, ar gyvenant daugiabutyje, kuriame – tik balkonas su žeme vazonuose“, - tuo yra įsitikinęs daugiau nei 40 metų sodininkystės patirties turintis biomedicinos mokslų daktaras Algirdas Amšiejus.

A.Amšiejus skatina visus, norinčius valgyti natūralų, savo rankomis užsiaugintą maistą, turėti savo sodelį. Savo knygoje „Sodo metai“ autorius įsigilina į kiekvieną svarbią sodo priežiūros detalę – kokio gylio duobę reikia kasti sodinukui, koks dirvožemis yra tinkamiausias, kodėl kartais avietes verta skinti su koteliu ir kaip balkone užsiauginti obuolių. Pasak jo, sodas – šeimos susibūrimo, o taip pat ir meditacijos vieta – tą suprato jau senovės lietuviai. „Sodo metai“ kviečia kartu sodinti, auginti ir džiaugtis savo pastangų vaisiais.

Nuoroda
Sodo metai,
Algirdas Amšiejus
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Auginu ir gaminu“

Dažnam vartotojui, perkant vaisius ir daržoves parduotuvėse, gali kilti klausimas – ar prekių lentynose esantys produktai yra išties ekologiški? Ar gali būti, kad kasdien valgome daržoves, kuriose yra sveikatai pakenkti galinčių priemonių? Geriausias būdas išties žinoti, ką valgai – užsiauginti maistą pačiam.

Knyga „Auginu ir gaminu“ yra skirta tiems skaitytojams, kurie nori gyventi sveikai. Autorės Dainos Dmuchovskos sudarytame leidinyje aptiksite detalų daržo sodinimo planą, sužinosite apie daržovių sėją, daigų auginimą ir jų sodinimą lauke bei šiltnamyje. Knygą papildo kiekvieno mėnesio daržo darbų planas, kuris leis be vargo ir laiku nudirbti svarbiausius daržovių priežiūros darbus. O neturinčių nuosavo daržo lauks patarimai, kaip mažą darželį galima užsiauginti tiesiog namų balkone.

Nuoroda
Auginu ir gaminu,
Daiva Dmuchovska
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Prieskoninių augalų ir jų vartojimo žinynas“

Vargu ar atsirastų bent vienas žmogus, kurio gamintuose patiekaluose nebūtų atsiradęs vienas ar kitas prieskonis. Visgi, norintiems pagyvinti savo patiekalus, įnešti naujų aromatų ir skonių į savo virtuvę, reikėtų atgaivinti pažintį su prieskoniniais augalais. Gamtininkai Kęstutis Obelevičius, Silvija Petkevičiūtė ir Erika Šeinauskienė knygoje „Prieskoninių augalų ir jų vartojimo žinynas“ pateikia skaitytojams prieskoninių augalų sąrašą, kuriuos galima auginti savo kieme, bei dalijasi mažiau žinomais, savaiminiais ar rečiau auginamais senaisiais vietiniais prieskoniais.

Leidinio autoriai į žinyną sudėjo ne tik botaninę augalų informaciją, bet ir agronomines bei kulinarines augalų savybes, apie juos sukurtus mitus bei žinomus įdomiausius faktus. Žinyne aprašomos net 202 augalų rūšys, dar kelios dešimtys paminėtos šalia aprašomų giminingų augalų. O mėgstantys pasisukti virtuvėje, galės išbandyti leidinyje pateiktus receptus, pagardintus prieskoniniais augalais.

Nuoroda
Prieskoninių augalų ir jų vartojimo žinynas,
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Sodas, daržas, gėlynas lengvai“

Po ilgos darbo savaitės triūsti valandų valandas kieme neskamba taip viliojančiai? Knygos „Sodas, daržas, gėlynas lengvai“ autoriai Zigmantas Gudžinskas, Irena Burneckienė, Aurelija Malciūtė ir Rita Mikaliūnaitė papasakos, kaip susikurti jaukią aplinką galima be didelių pastangų.

Knygoje skaitytojams atskleidžiama, kokias gėles, vaiskrūmius, vaismedžius ir daržoves rekomenduojama auginti savo kieme, kokius augalus pasirinkti tvenkiniams, baseinams, akmeninėms sienelėms, gyvatvorėms ir pavėsinėms, kaip suplanuoti gėlyną ir ką jame auginti, kokioje dirvoje reiktų auginti prieskoninius augalus, kad jie būtų kvapesni, kada metas į lauką išnešti kambarinius augalus ir kaip juos prižiūrėti lauke, kaip viename plote auginti gėles, daržoves ir prieskoninius augalus, jog atrodytų šiuolaikiškai ir atneštų naudos. Profesine ir asmenine patirtimi pripildytas leidinys atsakys į visus rūpimus klausimus sodo ir daržo savininkams.

Nuoroda
Sodas, daržas, gėlynas lengvai,
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Taupūs daržai ir sodai“

Šiais laikais nuosavo gamtos ploto nori daugelis, tačiau ne visuomet yra galimybės turėti plačiai išsikerojusį sodą su dešimtimis vaismedžių, dideliu gausiai nusodintu daržu ar šiltnamiu. Kaip be didelio vargo užsiauginti vaisių ir daržovių itin kuklioje erdvėje – patarimais dalijamasi knygoje „Taupūs daržai ir sodai“.

Pasak knygos autorės Rhonda Massingham Hart, joks kitas būdas kurti sodą nėra toks taupus ir sykiu meniškas, kaip gana senas paprotys auginti vaismedžius bei vaiskrūmius tartum išskleistus ir priraišiotus prie plokščių atramų. Šiuo būdu galima pripratinti lepesnius šiltesniųjų kraštų vaismedžius bei uogakrūmius daug šiauresnėse vietovėse, kur jie patys savaime nelabai auga. Šia ir daugybe kitų gerų idėjų besidalindama autorė įtikins, jog svajonė turėti savo daržą ar sodą gali būti nesunkiai įgyvendinama kiekvienam.

Nuoroda
Taupūs daržai ir sodai,
Rhonda Massingham Hart
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius