Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

TOP 8 knygos apie namus ir jų priežiūrą

Pavasarį ateina laikas pakrutėti – ne tik dažniau išeiti pasivaikščioti ir pasimėgauti grynu oru ar pasikapstyti darže, bet ir pajudėti aplink savo namus. Ne veltui tai praminta pavasariniu valymu – metas prižadinti namus iš po žiemos miego, išvalyti dulkes, susitvarkyti spintas ir į namus pasikviesti pavasarinės gaivos.
TOP 8 knygos apie namus ir jų priežiūrą
TOP 8 knygos apie namus ir jų priežiūrą
Temos: 2 Knygos Literatūra

Kaip nesunkiai išsišveisti visus namų kampelius, susikurti jaukią aplinką ir išmokyti tvarkytis savo vaikus – interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi skaitomiausių knygų sąrašu apie namus ir jų priežiūrą.

Tvarkingų namų stebuklas“

Visame pasaulyje gerai žinoma japonė, vadinama sąmoningo tvarkymosi guru – Marie Kondo tiki, jog tvarkingi namai – kelias į tvarkingą gyvenimą. Jos paprastumo ir daiktų organizavimo metodas sukėlė tikrą revoliuciją ir padėjo tūkstančiams gyventojų pasijusti gerai savo namuose, atsikratant nereikalingų daiktų ir sukuriant savitą tvarką.

Japonų tvarkymosi konsultantė namų tvarkymą perkelia į visiškai kitą lygį. Ji tikina, kad jeigu kartą namuose viską sutvarkysite ir susidėliosite organizuotai, jums niekada nereikės vėl to daryti. Savo knygoje „Tvarkingų namų stebuklas“ M. Kondo moko apie tvarkos magiją – kaip apvalyti savo namus nuo pakampėse besikaupiančių šiukšlių ir kambariuose palikti tik daiktus, kurie teiktų džiaugsmą. Anot jos, jeigu daiktas neatneša džiaugsmo, tuomet jis yra nereikalingas.

Tvarkymąsi kančia laikantys skaitytojai sužinos, kaip įprastai nemalonią, laiką ir energiją suryjančią veiklą paversti efektyviu ir reflektyviu užsiėmimu – savotiška ugdančia meditacija. Pasak M. Kondo, tinkamai perorganizavus namų erdves ir pačiame žmoguje atsiveria daugiau laisvos vietos – tobulėjimui, įkvėpimui kurti ir būti geresniu žmogumi.

Nuoroda
Tvarkingų namų stebuklas,
Marie Kondo
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Namų energetika“

Generalinė tvarka verčia išsivalyti nuo nešvarumų visuose namų kampeliuose, tačiau ar kada susimąstėte, jog taip pat svarbu palaikyti ir energetinę namų švarą? Autorius Vladimiras Kivrinas knygoje „Namų energetika“ skatina pažvelgti į tai, kaip žmones veikia supantys elektroniniai prietaisai. Jis teigia, jog elektronikos išdėstymas namuose turi įtakos žmogaus darbingumui ir netgi sėkmei.

V. Kivrinas skaitytojams atskleidžia, kaip apsisaugoti nuo buitinės technikos prietaisų poveikio, kur tinkamiausia vieta prietaisams padėti, jog jie namuose skatintų tik pozityvias permainas, kaip išvalyti namus nuo negatyvių minčių ir programų, kad galiausiai galėtumėte džiaugtis švariais ir harmoningais namais.

Nuoroda
Namų energetika,
Vladimiras Kivrinas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Kaip prižiūrėti namus, kai skęsti“

Nuolatinis stresas, nerimas, depresija, kamuojantis dėmesio trūkumo ar hiperaktyvumo sindromas – kaip galima norėti rūpintis namais, kai viduje tvyro chaosas? Susilaukusi antrojo vaiko terapeutė K. C. Davis pateko į streso ir netvarkos spąstus – kuo labiau jautėsi nieko nespėjanti, tuo mažiau turėjo motyvacijos ko nors imtis.

Jei jums pažįstamas šis jausmas, tuomet K. C. Davis patarimai, knygoje „Kaip prižiūrėti namus, kai skęsti“ taps puikiu patarimų vadovu, kaip lengvai turėti tvarkingus namus. Atsižvelgdama į savo emocinę savijautą, ji sumažino būtinus atlikti namų priežiūros darbus ir pasitelkė kūrybiškumą, prisitaikydama prie savo ribotų laiko ir energijos išteklių. Knygoje autorė sutalpino patarimus, kaip į namų priežiūros darbus žvelgti tarsi į paslaugą sau, o ne į savivertės atspindį, kaip nusistatyti prioritetus ir tvarkytis trumpais etapais pagal kasdienius poreikius.

Nuoroda
Kaip prižiūrėti namus, kai skęsti,
K.C.Davis
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Tvarkingų ir laimingų namų knyga“

Ar įmanoma tvarka, auginant vaikus? Kaip išmokyti tvarkytis bet kur žaislus paliekančią atžalą? Knyga visai šeimai apie tai, kaip turėti tvarkingus namus – „Tvarkingų ir laimingų namų knyga“. Leidinio autorė Renata Lazdin – edukologė, knygų „Septynių intelektų mankšta“ ir „Vienas vaikas – 7 intelektai“ autorė kviečia tėvus atrasti sumanų vaiko daiktų ir dienos organizavimą.

Tėvams skirtuose puslapiuose R. Lazdin atskleidžia, kaip organizuoti vaiko daiktus, kad jis pajėgtų susitvarkyti pats, kokie ritmai ir ritualai padeda sklandžiai dienos eigai, kaip įtvirtinti tėvišką autoritetą. Teorinė medžiaga papildyta patarimais ir įdomiais pavyzdžiais.

Vaikams skirtuose puslapiuose mažyliai kartu su „Kakės Makės“ Netvarkos nykštuku leisis į tvarkos atradimo kelionę. Knygoje gausu nuotaikingų, spalvotų užduočių ir terapinių istorijų.

Nuoroda
Tvarkingų ir laimingų namų knyga,
Renata Lazdin
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Mano HYGGE namai“

Nors žodis hygge Lietuvoje jau tapo labai populiariu, tačiau su juo dar nesusidūrusiems – norvegų kalba tai reiškia „gera savijauta“. Hygge filosofija moko, kaip suskurti laimę iš esamų išteklių. Laimingiausių šalių sąrašuose dažniausiai karaliauja šiauriečiai – norvegai, danai, islandai, o viena iš laimės priežasčių tikima, yra susikurti hygge namai.

Danų autorius Meik Wiking, knygoje „Mano HYGGE namai“ skaitytojams pristato, kaip pasitelkus hygge principus namus paversti vieta, kurioje galima ne tik gyventi, bet ir klestėti. Tai namai, kupini jaukumo – lauko gėlių, lempučių, žvakių, kilimėlių, skanaus maisto, mažiau laiko, praleisto su elektroniniais prietaisais. Ši filosofija skatina gyventi lėčiau, mėgautis akimirkomis, išvysti gyvenimo grožį smulkmenose, sugebėti išgyventi su visu savimi ir visais savo pojūčiais. Autorius pataria, kokią didelę reikšmę gali turėti maži pokyčiai, ką daryti, kad kambariai atrodytų erdvesni, kokią įtaką jaukumui ir atsipalaidavimui suteikia šviesa, spalvos ir nedidelės interjero detalės.

Nuoroda
Mano HYGGE namai,
Meik Wiking
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Laimė būti namuose“

Kaip susikurti laimę savo namuose? Nesvarbu, ar tai būtų nuomojamas butas, nuosavas namas, nesvarbu ir kiek pinigų turite – jaukų, gerovę puoselėjantį kampelį susikurti gali kiekvienas – tiki „Laimė būti namuose“ autorė, interjero, madų, spalvų ir stiliaus žinovė Michelle Ogundehin. Knygoje ji atskleidžia, kaip žingsnis po žingsnio susikurti namus, kuriuose būtų galima atsipalaiduoti, nusiraminti ir atgauti jėgas.

Išsamus praktinis vadovas apžvelgia visas namų erdves ir pataria, kaip išsirinkti patogiausią sofą, kokiu būdu galima į tamsų butą įsileisti daugiau šviesos, kokią didelę svarbą turi apvalūs staliukai bei kaip dekoruoti kambarius, jog šie skleistų džiaugsmą. Leidinio autorė moko, kaip susikurti laimingus namus, pasitelkiant sąmoningumo, spalvų psichologijos ir gero dizaino paslaptis.

Nuoroda
Laimė būti namuose,
Michelle Ogundehin
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Montessori namai“

„Sukurkite erdvę, kurioje klestės jūsų vaikas“, – taip teigia Montessori ugdymo patarėja, pozityviosios tėvystės edukatorė, praktinio vadovo tėvams „Montessori namai“ autorė Ashley Yeh. Ji aistringai žvelgia į Montessori ugdymą ir du savo vaikus nuo kūdikystės auklėja pagal šiuos principus.

„Montesorri“ ugdymo esmė – mokyti vaikus nepriverstiniu būdu, tai, kas jiems būtų įdomu, be jokių griežtų taisyklių. A. Yeh atskleidžia, kaip galimą tai pasiekti, sukuriant tinkamą erdvę savo namuose. Knygoje būsimi ar mažus vaikus jau auginantys tėveliai bei su vaikais dirbantys specialistai sužinos, kaip gaminti valgį, ką daryti prieš miegą ir kaip sumažinti įtampą namuose, kaip atsikratyti netvarkos ir sukurti erdves, padedančias vaikams labiau sutelkti dėmesį ir suteikiančias laisvę mokytis bei tyrinėti.

Nuoroda
Montessori namai,
Ashley Yeh
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Džiaugsmu spindintys namai“

Naujausioje lietuvių kalba išverstoje japonės Marie Kondo knygoje „Džiaugsmu spindintys namai“ toliau gilinamasi į namų tvarkymosi paslaptis. Kaip, kambarys po kambario, spinta po spintos, stalčius po stalčiaus susitvarkyti visus namus, kaip surūšiuoti, sudėlioti ir laikyti pačius įvairiausius daiktus: nuo drabužių ir batų iki fotografijų, knygų, virtuvės įrankių, kosmetikos priemonių, vertingų ar širdžiai brangių smulkmenų.

Pasaulyje išpopuliarėjusio generalinio tvarkymosi metodo „KonMari“ autorė kviečia į savo namų erdvę pažvelgti kaip į savo gyvenimą ir ragina suprasti, jog ne žmogus turi tarnauti savo namams, o jie turi būti pritaikyti jūsų poreikiams.

Nuoroda
Džiaugsmu spindintys namai,
Marie Kondo
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius