-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trečiuoju romanu Monika Budinaitė-Žadeikienė keičia stereotipus apie lietuvių literatūrą

Jaunosios kartos rašytoja Monika Budinaitė-Žadeikienė dar šiemet skaitytojams pristatys naują romaną „Kanifolijos dulkėse“. Pasak leidyklos „Charibdė“ redaktorės Ritos Kubilienės, intriguojantis ir sukrečiantis knygos siužetas prikaustys skaitytojų dėmesį ir daugeliui atvers akis – lietuvių rašytojų kūryba nenusileidžia jokiai kitai literatūrai.
Monika Budinaitė-Žadeikienė
Monika Budinaitė-Žadeikienė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Pasak R. Kubilienės, „Kanifolijos dulkėse“ yra moderni gerai žinomos Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Sniego karalienė“ interpretacija suaugusiems. Knygoje atskleidžiama neeilinė baleto šokėjų dvynių Kajaus ir Gerdos gyvenimo istorija, aktualiausios šiuolaikinės visuomenės problemos bei Vilniaus bohemos gyvenimo užkulisiai.

„Lietuvių literatūrai nebūdinga, tačiau M. Budinaitės-Žadeikienės romanas ištraukia mūsų gyvenimą virš provincialumo lygmens“, – teigia redaktorė.

Asmeninio albumo nuotr./Knyga „Kanifolijos dulkėse“
Asmeninio albumo nuotr./Knyga „Kanifolijos dulkėse“

Pati rašytoja sako, kad jos knyga paneigs nusistovėjusį požiūrį, jog įtraukiančius ir psichologinės įtampos kupinus romanus gali parašyti tik užsienio autoriai. Knygoje apie baleto talentus gausu žiaurių scenų, melo, kraujo, sekso ir narkotikų.

„Šiai knygai atidaviau visas kūrybines jėgas ir į ją sudėjau visą širdį. Ją rašydama Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre praleidau tikrai nemažai laiko ir džiaugiuosi, kad išties pamilau baletą. Be to, turėjau galimybę pabuvoti psichiatrijos ligoninėje, morge, kalbėjausi su patoanatomais ir teisininkais“, – sako M. Budinaitė-Žadeikienė.

Taip pat romano autorė perspėja skaitytojus pasiruošti netikėtumams.

„Kanifolijos dulkėse“ veiksmas vyksta puikiai atpažįstamose Vilniaus vietose, todėl daugeliui turbūt norėsis atspėti veikėjų prototipus. Daugumos jų portretai yra „sudėlioti“ iš skirtingų sutiktų žmonių bruožų ar mano vaizduotės padiktuotų savybių. Kol kas neatskleisiu paslapties, tačiau knygoje tikrai yra ir viena neišgalvota veikėja“, – teigia autorė.

Rašytoja ir scenaristė M. Budinaitė-Žadeikienė, rašiusi nuo mokyklos laikų, į Lietuvos literatūros pasaulį įžengė 2010 m., būdama dvidešimt ketverių metų. Ji yra išleidusi du palankiai skaitytojų įvertintus romanus „Geismo dukterys“ ir „Knyga ištrintu skyriumi“.

Romanas „Kanifolijos dulkėse“ knygynuose pasirodys gruodžio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius