Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Herkaus Kunčiaus kelionės į būtąjį laiką

„Trys mylimos” – kelionių esė apie Turkiją, Bulgariją ir Gruziją. Po Stambulą rašytojas žvalgosi kultūrininko žvilgsniu, prisimindamas Orhano Pamuko, Josifo Brodskio ir Adomo Mickevičiaus refleksijas. Stambulo – miesto chameleono – istorija ir architektūra, skirtingų kultūrų atodangos veriasi tapybiškai ir įtaigiai.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Apie Bulgariją ir Gruziją pasakojama valiūkiškai, nes tai – viešnagės pas draugus menininkus. Gyvo temperamento žmonės, jų kasdienybės nuotykiai įdomesni už teatrą. Visoje Herkaus Kunčiaus kūryboje žymu ironija ir autoironija, šaipymasis iš masinių stereotipų. 

Ten – nesvarbu, kur šiandien bebūčiau ar ką beveikčiau – man visada norisi sugrįžti – prie Bosforo, į Kaukazą ar Balkanus

„Trys mylimos“ – tai trys kelionės į būtąjį laiką. Ten – nesvarbu, kur šiandien bebūčiau ar ką beveikčiau – man visada norisi sugrįžti – prie Bosforo, į Kaukazą ar Balkanus“, – sako knygos autorius Herkus Kunčius.

Herkus Kunčius – prozininkas, dramaturgas, eseistas, libretų autorius, lietuvių kalba kuriančių prozininkų, poetų, eseistų, dramaturgų, vertėjų, leidėjų, literatūros kritikų ir mokslininkų savanoriškos bei savarankiškos nesiekiančios pelno organizacijos valdybos pirmininkas ir prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius