-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikiškų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius nominuotas Astridos Lindgren atminimo premijai

Vaikiškų knygų autorius ir iliustratorius Kęstutis Kasparavičius nominuotas tarptautinei Astridos Lindgren atminimo premijai.
Kęstutis Kasparavičius
Kęstutis Kasparavičius / Vyginto Skaraičio/BFL nuotr

Tai paaiškėjo Frankfure vykusioje knygų mugėje, kuomet buvo pristatyti 238 kandidatai iš 68 pasaulio šalių.

12 narių žiuri išrinktas premijos laureatas bus paskelbtas 2014 metų kovo 25 dieną, o birželio 2 dieną Stokholme jam bus įteikta Švedijos vyriausybės įsteigta premija. A.Lindgren premiją sudaro 5 mln. Švedijos kronų (apie 2 mln. litų).

K.Kasparavičius yra parašęs per 50 vaikiškų knygų, kurios išverstos į 22 kalbas. Autorius teigia, kad jo knygos skirtos 4–8 metų amžiaus vaikams, tačiau priduria, kad būti per senu skaityti vaikiškas knygas – neįmanoma.

„Sakau visiems, kad esu menininkas, ne rašytojas ar iliustratorius. Iliustruoti knygą man užtrunka 6 mėnesius, o parašyti – tik mėnesį. Karjerą pradėjau kaip iliustratorius. Leidėjas Taivane, su kuriuo tuo metu dirbau, nusprendė išleisti knygą paremti 2002 metais įvykusio žemės drebėjimo aukoms. Kiekvienas autorius gavo puslapį, kur turėjo nupiešti iliustraciją ir parašyti tekstą. Nupiešiau istoriją apie dainuojantį žmogų. Nežinomos rūšies paukščiai pasiėmė jį namo, įdėjo į narvą ir be galo nustebo, kad jis nedainuoja. Vėliau paukščiai suprato, kad žmonės nelaisvėje nedainuoja, todėl jį paleido. Leidėjams istorija pasirodė linksma ir jie paklausė, ar turiu jų daugiau. Pamelavau, kad turiu. Ir taip man pasiūlė išleisti 64 puslapių knygą iš 34 istorijų. Neturėjau jokio kito pasirinkimo kaip tik parašyti knygą. Po mažiau nei mėnesio, pateikiau savo pirmąją knygą leidėjui“, – prisiminimais apie pirmąją knygą su skaitytojais savo internetiniame puslapyje dalinasi K.Kasparavičius.

A.Lindgren atminimo premija įsteigta 2002 metais ir skirta Švedijos vaikų rašytojai A.Lindgren (1907–2002) atminti. Premija gali būti skiriama autoriams ir dailininkams. Ja taip pat gali būti apdovanoti ir asmenys, kurie propaguoja vaikų ir jaunimo skaitymą. Šia premija siekiama skatinti vaikus bei jaunimą domėtis literatūra, taip pat propaguoti vaikų teises pasaulyje.

Anksčiau šiai premijai nominuotas buvo ir vaikų rašytojas bei režisierius Vytautas V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius