-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo pokalbių apie lietuvių literatūrą ciklas „A Glance From the Other Side“: poetu bei dėstytoju iš San Diego Malachi Black

Kiekviena šalis turi ne tik unikalią literatūros tradiciją, vadinamąjį svarbiausių tekstų kanoną, bet ir nusistovėjusias (mokykloje, universitete, kultūros bendruomenėje) tų kanoninių kūrinių interpretacijas, ilgainiui aplipusias įvairiomis klišėmis, trafaretais.
Malachi Black
Malachi Black
Temos: 2 Knygos Literatūra

Nors svarbiausiais savo šalies literatūrinės tradicijos kūrėjais paprastai didžiuojamės, išverstus vieną ar kitą klasiką į kitas kalbas nebūtinai susilaukiame tokio pat pozityvaus vertinimo (ir atvirkščiai – kūrinys, kuris čia vertinamas menkiau, gali susilaukti platesnio pripažinimo kitos šalies kultūroje). Siekiant į savo literatūrą pažiūrėti kitomis, kitos kultūrinės ir literatūrinės tradicijos akimis, būtina distancija.

Lietuvių literatūrą per vertimus pristatantis žurnalas „Vilnius Review“ pradėjo filmuoti naują vaizdo interviu ciklą – „A Glance From the Other Side“ (liet. Žvilgsnis iš kitos pusės). Ciklo dalyviai – Vilniuje gyvenantys, dirbantys ar besisvečiuojantys iš užsienio kilę skaitytojai, kurie gali ir nori pasidalinti savo įspūdžiais apie lietuvių literatūrą – skaitytas lietuvių autorių knygas.

Kiekvieno pokalbio metu susipažįstama su pašnekovų skaitymo įpročiais, santykiu su Lietuva ir Vilniaus miestu, išgirstama jų nuomonė apie konkrečius lietuvių rašytojus ir skaitytas šių rašytojų knygas, skirtingas jų gimtosios šalies ir Lietuvos literatūrines mokyklas ir tradicijas.

Šį kartą siūlome pokalbį su poetu bei dėstytoju iš San Diego Malachi Black:

VIDEO: Pokalbis su Malachi Black

Projekto komanda:

Interviu rengėjas – Saulius Vasiliauskas

Vaizdo operatorius – Oskaras Abramavičius

Montažo režisieriai – Oskaras Abramavičius ir Saulius Vasiliauskas

Subtitrai ir jų vertimas – Markas Aurelijus Piesinas

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius