-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarį turėtų pasirodyti antrasis Vlado Drėmos „Dingusio Vilniaus“ leidimas

Ilgai manyta, kad bibliografinės retenybės – Vlado Drėmos knygos „Dingęs Vilnius“ – leidimo beveik neįmanoma pakartoti, nes popierinis knygos maketas ir iliustracijos dingo iš „Vagos“ leidyklos. Vis dėlto jau netrukus prekyboje pasirodys naujas knygos leidimas, rašo „Vilniaus diena“.
Vilnius iš aukštai
Vilniaus senamiestis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujienas apie knygas sekite „Facebook“. Spauskite čia ir tapkite „15min knygų lentynos“ gerbėjais!

Kadangi knygos maketas dingęs, rengiant naują reikėjo iliustracijas perfotografuoti, nuskenuoti originalus. Leidyklos „Versus aureus“ direktorius Arturas Mickevičius džiaugėsi, kad muziejai, archyvai sutiko bendradarbiauti.

Knygą planuojama pristatyti per vasarį vyksiančią Vilniaus knygų mugę.

Pradinis suplanuotas tiražas – 2 tūkst. egzempliorių. Numatoma knygos kaina knygynuose – apie 190 litų.

Parengti monumentalią knygą apie Vilnių Lietuvos dailės istorikas ir menininkas V.Drėma skyrė beveik visą savo gyvenimą. Į „Dingusį Vilnių“ pateko 634 sumaniai parinktos istorinės iliustracijos, su išsamiais autoriaus aprašymais atskleidžiančios laiko ir žmonių sunaikintus ar pakeistus Vilniaus architektūros paminklus.

Gausiai iliustruota 404 puslapių knyga buvo išleista 1991 metais. Tąkart dienos šviesą išvydo 40 tūkst. egzempliorių, jos leidimas niekada nebuvo pakartotas, mat iš „Vagos“ archyvo dingo knygos maketas.

„Knyga buvo išleista prieš gana daug metų, jos poligrafinė kokybė nekokia. Kadangi per tą laiką niekas nesugebėjo padaryti geriau, natūrali išvada, kad ją reikėjo perleisti. Pasirinkta gera leidykla ir, manau, bus graži knyga. Ji naudinga ir menotyrininkams, ir kiekvienam skaitančiam žmogui“, – sakė Nacionalinio muziejaus direktorė Birutė Kulnytė, kuriai kilo idėja perleisti „Dingusį Vilnių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius