Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena knyga – dešimtys skirtingų viršelių: kaip keitėsi pirmasis kūrinys apie Harį Poterį

Prieš 20 metų prasidėjo literatūrinė manija, kuri tęsiasi iki šių dienų – Didžiosios Britanijos rašytoja Joanne Rowling pasauliui pristatė pirmą knygą apie mažąjį burtininką Harį Poterį. Galiausiai viena knyga virto visa saga, kurios visame pasaulyje nupirkta šimtai milijonų kopijų. Siūlome atidžiau pažvelgti į pirmą knygą apie Harį Poterį. O tiksliau – į jos viršelį.
Knygos „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ viršeliai
Knygos „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ viršeliai

1997 metais išleista pirma serijos knyga pavadinta „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ iš karto tapo bestseleriu ir išgarsino rašytoją J.K.Rowling visame pasaulyje. Dabar skaičiuojama, kad vien ši knyga yra išversta į 68 užsienio kalbas. Knyga išversta ir į lietuvių kalbą.

Jei pažvelgtume į visą knygų seriją, skaičiai daugiau nei įspūdingi: pasaulyje visų Hario Poterio knygų parduota daugiau kaip 450 mln. egzempliorių, o filmai, kurie buvo sukurti remiantis knygomis, kartu uždirbo 7,7 milijardo dolerių.

Kaip pastebi „The Huffington Post“, kiekvienoje šalyje šio kūrinio vertimas turi savo subtilybių – išversti autorės sugalvotus veikėjų vardus nėra taip paprasta. Tačiau dar didesnis nesusipratimas kyla žvelgiant į knygos „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ viršelius – ne visose šalyse knyga pasirodė su Thomaso Tayloro sukurtu kūrinio viršeliu. Daugelyje šalių viršelis keitėsi, kai kurie iš jų itin išsiskiria.

Siūlome susipažinti su šiais viršeliais fotogalerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius