-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugė: kokie užsienio autoriai atvyks į Lietuvą ir ką skaitytojams žada leidėjai

Vasario 21–24 dienomis Vilniuje literatūrinį triukšmą kels jubiliejinė knygų mugė, kuri šiemet skaitytojus ir lankytojus pasitiks su šūkiu „Po 20-ies metų“. Pernai mugės renginius aplankė per 67 tūkst. žmonių, o kuo šiemet bus viliojami lankytojai? 15min domisi – kokie užsienio autoriai ketina atvykti į Lietuvą ir ką skaitytojams rengia leidėjai.
2019 metų Knygų mugės svečiai
Roy'us Jacobsenas, Hermanas Kochas, Goranas Vojnovićius ir Nora Ikstena / 15min ir VidaPress nuotr.

Atvyks bestselerio „Vakarienė“ autorius

Viena ryškiausių artėjančios mugės žvaigždžių neabejotinai bus romanų „Vakarienė“, „Vasarnamis prie baseino“ ir „Griovys“ autorius Hermanas Kochas. Šį Nyderlandų autorių, kaip ir knygos „Kai baigiasi laikas“ autorę Eliną Hirvonen, į Lietuvą pakvietė leidykla „Baltos lankos“.

Kaip sako leidyklos rinkodaros projektų vadovė Laura Grigaravičienė, be susitikimų su svečiais iš užsienio „Baltos lankos“ dar kvies į šešis renginius, kuriuose dalyvaus lietuvių autoriai.

Vida Press nuotr./Hermanas Kochas
Vida Press nuotr./Hermanas Kochas

„Rašytoją Kristiną Sabaliauskaitę galėsite sutikti diskusijoje, kurioje bus aptariamos jaunimo psichologinės būsenos, atsiskleidusios 2018-aisiais vykusiame trumpojo rašinio konkurse moksleiviams. Besidominčius Lietuvos praeitimi ir dabartimi kviesime kalbėtis apie Lietuvos šimtmečio vizijas – į leidinio „Įsivaizduoti Lietuvą. 100 metų, 100 vizijų. 1918–2018“ pristatymą. Debiutinį įtempto siužeto trilerį „Ukrainos tridantis. Prie bedugnės“ pristatys žurnalistas Ramūnas Bogdanas. Knygos „Pravieniškių mafija. Nerašyti zonos įstatymai“ pristatyme dalyvaus ne tik pats autorius Dainius Sinkevičius, bet ir įdomūs svečiai: nuo ministrų iki buvusių kalinių.

Taip pat vyks dviejų naujų, dienos šviesą tuoj išvysiančių knygų sutiktuvės: naująjį romaną pristatys rašytojas Antanas Šileika, debiutinį nuotykių romaną – žymi žurnalistė, keliautoja Dalia Smagurauskaitė“, – sako L.Grigaravičienė.

Roy'us Jacobsenas pristatys naują romaną

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla į mugę pakvietė du svečius iš užsienio.

„Vos pasirodęs norvegų rašytojo Roy'aus Jacobseno romanas „Neregimieji“ užkariavo skaitytojų širdis, tad antrąją romano dalį „Balta jūra“, kuri pasirodys Vilniaus knygų mugėje, pakvietėme pristatyti patį autorių. Kitas užsienio svečias – knygą apie „Tokį poną Piekielnį“ parašęs jaunosios kartos prancūzų rašytojas François-Henri Désérable. Autorius jau buvo lankęsis Vilniuje, kuomet ir kilo idėja ieškoti pono Piekielnio, Romaino Gary romano „Aušros pažadas“ veikėjo egzistavimo įrodymų“, – pasakoja leidyklos rinkodaros koordinatorė Dalia Linkevičiūtė.

Roy Jacobsen „Neregimieji“
Roy Jacobsen „Neregimieji“

Pagrindiniai šių metų leidyklos akcentai mugėje – naujos, mugėje pasirodysiančios knygos ir susitikimai su skaitytojų pamėgtais autoriais. „Surengsime daugiau nei dešimt kultūrinių renginių, planuojame pristatyti naujausias lietuvių autorių knygas: Birutės Jonuškaitės romaną „Maestro“ (ankstesniojo, populiaraus romano „Maranta“ tęsinį), Rasos Aškinytės romaną „Istorija kaip upė“, Aldonos Ruseckaitės biografinį romaną apie Salomėją Nėrį „Padai pilni vinių“.Mugės metu bus pristatytas ilgai lauktas ir kruopščiai rengtas Juozo Baltušio dienoraščių I tomas, bei Daivos Šabasevičienės knyga apie vieną garsiausių teatro ir kino aktorių Juozą Budraitį. Mažuosius skaitytojus kviesime į Virgio Malčiaus knygos „Nepaprasta Mykolo diena“ ir Ritos Latvėnaitės „Kas tas Asis?“ pristatymus“, – sako leidyklos atstovė.

D.Linkevičiūtė viena įdomesnių verstinių knygų, kurią ketinama pristatyti Vilniaus knygų mugėje, išskiria kūrinį „Penki kvietimai“ – tai Zen hospiso projekto steigėjo, atjaučiamosios slaugos mokytojo Frank Ostaseski knyga apie mirtį ir gyvenimo prasmę.

„Taip pat mugėje skaitytojai ras sparčiai Lietuvoje populiarėjančią vieną geriausiai vertinamų 2018 m. knygų – Taros Westover „Apšviestoji“ – apie savikūrą, kraupią ištikimybę šeimai ir valią iš jos pasitraukti. Tiesiai į knygų mugę atsivešime ir prestižine Edgaro Allano Poe premija apdovanotą William Kent Krueger romaną „Kasdienė malonė“, kurį skaitytojai ir kritikai pavadino širdį apvalančia tylia meditacija“, – teigia leidyklos atstovė.

„Briedis“ pakvietė Visvaldį Lācį

Leidykla „Briedis“ šiais metais Knygų mugėje surengs du renginius. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga leidykla pristatys gausiai iliustruotą Povilo Gaidelio knygą „100 širdžių – ant tėvynės laisvės kovų aukuro“. Šioje knygoje autorius skaitytojams išsamiai pateikia šimto Lietuvos didvyrių – 1918–1920 m. Lietuvos nepriklausomybės kovų ir pokario partizanų – biografijas bei svarbiausius veiklos epizodus.

Leidykla taip pat pakvietė į mugę ir svečią iš Latvijos Visvaldį Lācį. Tai unikali asmenybė, bene vyriausias 2019 m. Vilniaus knygų mugės autorius. Šių metų kovo mėnesį jam sukaks 95-eri metai, jis iki šiol dalyvauja maratonuose, o nuo 2014 m. rugsėjo 1-osios yra Latvijos mokslų akademijos narys. Visvaldžio Lācio knygoje „Latvių legionas“ pasakojama apie priežastis, privertusias latvius stoti į vokiečių buriamą SS legioną ir jų kovas prieš sovietus tikintis atkurti šalies nepriklausomybę. Tai pasakojimas iš pirmų lūpų – buvęs Latvijos Saeimos narys V.Lācis vienas iš nedaugelio Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kurio liudijimus turėsime progos išgirsti gyvai.

„Kitos knygos“ pakvietė Goraną Vojnovićių

Leidykla „Kitos knygos“ į Vilniaus knygų mugę pakvietė du užsienio autorius. Kaip sako leidyklos atstovai, į mugę atvyks palankiai kritikų įvertinto ir talentingai išversto romano „Jugoslavija, mano tėvynė“ autorius Goranas Vojnovićius iš Slovėnijos ir jau įgijęs pripažinimą savo šalyje ir užsienyje Latvijos rašytojas, knygos „Jelgava 94“, pasakojančios apie Latviją iškart po nepriklausomybės ir metalo subkultūroje bręstančias asmenybes, autorius Jānis Joņevas.

Be šių renginių, „Kitos knygos“ tarp svarbių mugėje savo akcentų išskiria naują Michaelo Pollano knygą „Kaip pakeisti protą“, kurioje kalbama apie sąmonę, mirtį, priklausomybes, depresiją, transcendenciją ir ką apie tai mums atskleidžia naujasis psichodelikų mokslas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginija Cibarauskė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginija Cibarauskė

Taip pat bus pristatyta antra Virginijos Kulvinskaitės Cibarauskės knyga „Kai aš buvau malalietka“, kurioje autorė pasakoja apie dešimtąjį dešimtmetį Vilniuje, Naujamiestyje, „Krasnūchoje“.

Tai pirma knyga apie šį laikotarpį iš moters perspektyvos. Istorijos, atskleidžiančios autorės biografiją nuo vaikystės Sovietų Sąjungoje iki jaunos doktorantės nutikimų stažuotėse užsienyje ir Vilniaus vakarėliuose, pasakojamos poetišku ir kartu itin realistišku, šnekamajai kalbai artimu stiliumi, kuriančiu betarpiškumo atmosferą. Knygoje užfiksuotas autorės vaikystės miestas, jo erdvės, žmonių portretai, kasdienybės kultūros formos, socialinis kontekstas.

Leidykla taip pat atkreipia dėmesį į visame pasaulyje žinomo kosmologo Stepheno Hawkingo bestselerį „Trumpa laiko istorija“, kuri veda skaitytojus į egzotišką juodųjų skylių, kvarkų, antimaterijos ir laiko strėlių pasaulį. Lig šiol „Trumpa laiko istorija“ yra esminė mokslinės literatūros kanono dalis, jos glausta ir aiški kalba ir toliau pristato visatą ir nuostabius jos reiškinius milijonams skaitytojų.

„Kitos knygos“ taip pat žada naują Yuvalio Noah Harari knygą. „Sapiens“ parodė, iš kur atėjome, „Homo deus“ pažvelgė į galimas ateities prognozes. Trečioje vieno įtakingiausių šiuolaikinių intelektualų, Yuvalio Noah Harari, knygoje „21 pamoka XXI amžiui“ kalbama apie šiuolaikybę. Kodėl liberalioji demokratija išgyvena krizę? Kaip reaguoti į netikrų naujienų epidemiją? Kuri civilizacija dabar dominuoja: Vakarų, Kinijos ar islamo? Ar turėtume laukti Trečiojo pasaulinio karo? Knyga suteiks aiškumo, padės pamatyti pasaulinio žaidimo areną iš viršaus.

Dėmesio turėtų sulaukti ir Paviljono knygų savaitgalio metu jau pristatyta vienos garsiausių šiuolaikinių menininkių, performansų atlikėjų Marinos Abramovič knyga „Eiti kiaurai sienas“. Atsiminimų knygoje menininkė ironiškai, šmaikščiai ir jautriai pasakoja apie nepaprastą savo karjerą, kuriai būdingas bekompromisis pavojaus, baimės, skausmo ir išsekimo ribų peržengimas – dėl emocinių ir dvasinių transformacijų.

Nilso Müllero ir „Wertical“ nuotr./Marina Abramovič, 2014 m.
Nilso Müllero ir „Wertical“ nuotr./Marina Abramovič, 2014 m.

„Alma littera“ svečias – Amerikos lietuvė Laima Vincė

Leidykla „Alma littera“ Vilniaus knygų mugėje iš viso surengs 22 renginius, dauguma jų skirti suaugusiems skaitytojams.

Leidykla į Lietuvą pakvietė Amerikos lietuvę, kuri šiuo metu dirba ir gyvena Japonijoje – Laimą Vincę. Ji pristatys romaną „Tai ne mano dangus“, renginį moderuos rašytoja Jolita Herlyn, dalyvaus ir Antanas Šileika.

Tarp leidyklos naujienų „Alma littera“ išskiria Andriaus Tapino knygą „Prezidentas“. Tai politinis trileris, kuriame kova dėl prezidento kėdės vyksta Rusijos intrigų, skandalų, purvinos kampanijos ir žmogžudystės fone. Leidykla taip pat pristatys Algimanto Čekuolio apysakų knygą „Kur velnias nešioja“, dvi Arvydo Juozaičio knygas – „Šanchajaus istorijos“ ir „Polonezas Oginskiui“, naują Liudo Mažylio knygą „99 šimtosios“, kurios veiksmas tęsiasi nuo sausio 1-osios iki gruodžio 31-osios ir sutampa su valstybės šimtmečiu.

Skaitytojai galės susitikti su Renata Šerelyte, kuri pristatys istorinį romaną „Izabelė“, kurį galima skaityti ir kaip „Raganos širdies“ tęsinį, ir kaip savarankišką kūrinį apie XVI a. LDK bei Mariumi Marcinkevičiumi, kuris pristatys romaną „Vilniaus angelas“, kurį, kaip nurodo „Alma littera“, galima prilyginti R.Gavelio „Vilniaus Pokeriui“, M.Bulgakovo „Meistrui ir Margaritai“ ar K.Sabaliauskaitės „Silva Rerum“.

Virginios Woolf knygos viršelis
Virginios Woolf knygos viršelis

„Vaga“ kvies atrasti jau pamėgtas knygas

Šiemet leidykla „Vaga“ užsienio svečių knygų mugėje neturės, užtat, kaip sako leidyklos vyr. redaktorė Agnė Puzauskaitė, mugės stendo lentynose išdėlios nemažai įvairaus žanro ir temų knygų, tarp kurių ir, rodos, nebe visai naujos, tačiau po 15min geriausių metų knygų rinkimų antrą kvėpavimą įgavusios knygos: V.Woolf „Tarp veiksmų“ (15min knygos 2018 rinkimuose išrinkta geriausia metų verstine grožine knyga) ir į 15min rengtų rinkimų laureatų penketuką nepatekęs, bet, kaip sako leidyklos atstovė, nuo to ne mažiau vertingas leidinys K.Zanussi „Gyvenimo strategijos“ ir visai neseniai pasirodžiusios knygos.

Viena jų – Gustave Le Bon „Revoliucijos psichologija“ – knyga, išleista kaip tęstinės leidyklos „Vaga“ filosofinių knygų serijos leidinys. Pastarosios knygos pristatymas numatytas ir knygų mugėje.

„Tikimės, kad tai bus daug kam įdomus renginys, įkvepiantis permąstyti revoliuciją, kaip pilietinį, socialinį, kultūrinį ir vertybinių perversmų reiškinį. Juolab, kad jame dalyvaus autoritetingi, autentišką nuomonę ir poziciją turintys dalyviai: žurnalistas Paulius Gritėnas, filosofas Gintautas Mažeikis, politologas Lauras Bielinis, žurnalistas, fotografas Vidmantas Balkūnas“, – sako A.Puzauskaitė.

Kitas leidinys, kurį išskiria leidykla, tai pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba – Liudvikos Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“. Šią, po 125 metų pertraukos perleistą unikalią knygą, papildo istorikų Anželikos ir Rimvydo Laužikų komentarai, kurie prideda leidiniui papildomos vertės – knyga taip pat bus pristatoma Vilniaus knygų mugėje, o renginyje apie knygą ir lietuviškąją senąją virtuvę bei aplinkybes, kurių sūkuryje ji formavosi, pasakos A. ir R.Laužikai.

Į mugę, galbūt net tiesiai iš spaustuvės atkeliaus ir kol kas dar tik baigiamos rengti knygos. Iš jų A.Puzauskaitė išskiria lektoriaus, koučingo specialisto Donaldo Duškino knygą „Retorika. Retoterapija“ apie meną atrasti autentišką savo balsą, laisvę kurti ir išreikšti save, taip pat pirmą kartą lietuvių kalba pasirodysiančio rusų autoriaus Sašos Sokolovo romaną „Durnių mokykla“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Felixo Ackermanno knygos „Labai blogai arba liuks“ pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Felixo Ackermanno knygos „Labai blogai arba liuks“ pristatymas

Apie patirtis Lietuvoje pasakos Felixas Ackermannas

Leidykla „Lapas“ į Lietuvą pakvietė knygos „Labai blogai arba Liuks“ autorių iš Vokietijos Felixą Ackermanną, kuris dar praėjusių metų rudenį šią knygą pristatė Vilniuje.

Tarp mugės metu skaitytojus pasieksiančių naujienų leidyklos vadovė Ūla Ambrasaitė mini Rasos Antanavičiūtės knygą „Menas ir politika XX a. pirmos pusės Vilniuje“, kurioje pasakojama apie paminklus ir jų kaitą kartu su valdžios kaitomis. Taip pat leidykla pristatys seriją architektūros teorijos klasikos vertimų į lietuvių kalbą – Le Corbusier pagrindinį veikalą „Apie architektūrą“ ir Jane Jacobs „Didžiųjų Amerikos miestų mirtis ir gyvenimas“. Juos žadama pateikti kaip plačiajai humanitarinei visuomenei aktualius leidinius, kurie pirmąkart pasirodys lietuviškai. Šią seriją renginio metu ketina pristatyti sudarytojai – Marija Drėmaitė, Martynas Mankus ir Aistė Galaunytė.

Skaitytojai taip pat turės galimybę susitikti su rašytoja Gabija Grušaite. Mugės metu bus pristatytas jos knygos „Stasys Šaltoka. Vieneri metai“ vertimas į anglų kalbą, kuris pernai buvo išleistas Malaizijoje ir pelnė pirmą tarptautinį apdovanojimą.

„Tyto alba“ pakvietė Norą Iksteną

Leidykla „Tyto alba“ šiemet į mugę pakvietė vieną viešnią iš užsienio – latvių rašytoją Norą Iksteną. Netrukus skaitytojus pasieks naujas jos romanas „Motinos pienas“, o Vilniaus knygų mugėje specialaus renginio metu autorę kalbins Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Danutė Kalinauskaitė.

Kaip nurodo leidykla, mugės metu bus pristatytas dar vienas verstinis kūrinys, tačiau jo pristatyme pats autorius nedalyvaus. Tai – Max Tegmark „Gyvybė 3.0: Žmogus dirbtinio intelekto amžiuje“, o surengtoje diskusijoje ir bus kalbama apie dirbtinį intelektą.

Be šių renginių „Tyto alba“ skaitytojus pakvies į susitikimus su dešimtimi autorių, kurie pristatys savo kūrybą. Mugėje Algirdas Toliatas pristatys knygą „Šeštas jausmas yra pirmas“, o Lina Ever knygą „Kelyje. 100 000 žingsnių su kunigu Algirdu Toliatu“. Alvydas Jokubaitis kalbės apie knygą „Politikos idiotas. Apie neišvengiamą politikos kvailybę“, iš Havajų atvykstanti rašytoja Vaiva Rykštaitė pristatys knygą „Pirmąkart mama“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Linas Kojala
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Linas Kojala

Politologas Linas Kojala skaitytojus kvies į diskusiją, kurioje kalbės apie knygą „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie ateitį“, poetas ir dramaturgas Mindaugas Nastaravičius su Tomu Vaiseta kalbės apie savo naują poezijos knygą „Bendratis“, Tomas Balkelis pristatys knygą „Lemtingi metai. Lietuva 1914-1923 m. Karas, revoliucija ir tautos gimimas“, Italijoje gyvenantys Jurga ir Paulius Jurkevičiai kalbės apie naują knygą „Romanas su Italija“. Gediminas Beresnevičius pristatys knygą „Sukurk kroodilą. Kūrybiškumo saviugdos idėjos“, o Sonata Šulcė pristatys knygą „Vilniaus istorijos. Gidas po XVIII a. miestą “. Skaitytojus pasieks ir nauja populiaraus autoriaus Mariaus Povilo Elijaus Martynenko knyga „Praeis“.

Zane Zusta lankysis „Debesų ganyklų“ kvietimu

Leidyklos „Terra Publica“ bei „Debesų ganyklos“ taip pat stipriai ruošiasi knygų mugei. Kaip nurodo „Debesų ganyklos“, knygų mugėje bus surengtas knygos „Ūkė Pūkė grįžta namo“ pristatymas, kuriame dalyvaus ir autorė Zane Zusta.

Knygų mugėje taip pat bus surengtas Valdo Valiukevičiaus knygos „Dakaro kariai“ pristatymas, arkivyskupo Liongino Virbalo kelionės vadovo „Šventoji Žemė“ pristatymas, pagal LRT projektą „Nacionalinė ekspedicija“ parengtos knygos „Dniepru per Ukrainą“ pristatymas.

„Sofoklis“ kvies į du renginius

Leidykla „Sofoklis“ šiemet Vilniaus knygų mugėje ketina surengti du renginius – iš užsienio atvykstančio ir lietuvių autoriaus. Kaip sako leidyklos atstovai, į mugę su skaitytojais susitikti atvyks knygos „Pražuvėlis“ autorius Hans-Ulrich Treichel. Šiame renginyje dalyvaus ir romano vertėja Kristina Sprindžiūnaitė. Kitas renginys – susitikimas su su Giedriumi Drukteiniu, kuris pristatys naujausią savo knygą „Žmonės ir kompanijos: 50 sėkmės istorijų“, šį renginį moderuos publicistas Aidas Puklevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

Leidykla mugės metu skaitytojams ketina pristatyti kelias moderniosios literatūros knygas. Šiuo metu ruošiamas antrasis Izraelio rašytojos Zeruya Shalev romanas „Skausmas“. Taip pat planuojama išleisti Viktoro Pelevino kūrinį „iPhuck 10“. Negrožinės literatūros gerbėjai taip pat turėtų sulaukti kelių kūrinių. Vienas iš tokių – „Sveikas miegas“.

Taip pat mugės metu turėtų pasirodyti suomių rašytojos Kati Hiekkapelto detektyvas pavadinimu „Bejėgiai“, antroji trilogijos dalis, pratęsianti „Kolibrio“ pagrindinių veikėjų pasakojimą. Skaitytojus pasieks ir pakartotinis Grahamo Greeno romano „Tykusis amerikietis“ leidimas.

„Balto“ lentynoje – nuo trilerių iki saviugdos knygų

„Balto“ leidyklos namai šiemet skaitytojams žada pristatyti daktaro Alvydo Unikausko knygą „Klauskite daktaro“, kuri vos per kelias savaites tapo bestseleriu, išskirtinio dizaino Linos Lauros Švedaitės debiutinę esė knygą „Laiškai hipokampui“ – kūrinio ištraukos yra laimėjusios Gendručio Morkūno esė konkursą, Lazdynų Pelėdos literatūrinę premiją. Dar vienas intriguojantis debiutas, kurį žada leidykla, – aktoriaus Mariaus Repšio išpažintis romane „Heraklis Nr.4“.

BALTO nuotr./Knygos „Klauskite daktaro“ viršelis (knygą išleido BALTO leidybos namai)
BALTO nuotr./Knygos „Klauskite daktaro“ viršelis (knygą išleido BALTO leidybos namai)

Tarp verstinių knygų „Balto“ džiaugiasi jog knygų mugėje pristatys Chloe Benjamin knygą „Nemirtingieji“ – „New York Times“ bestseleris, lithub.com 2018-aisiais išleistų knygų apžvalgoje pažymima, jog šis romanas buvo minimas aštuoniuose geriausių metų knygų sąrašuose, tarp jų – „Washington Post“, „Entertainment Weekly“ ir „LibraryReads“.

Džiugi žinia pasieks ir Nicholo Sparkso kūrybos gerbėjus – mugėje bus galima rasti naują autoriaus knygą „Artima siela“, leidykla yra išleidusi jo romanus „Užrašų knygelė“ ir „Dviese“. Naujas autoriaus romanas pateko į „The New York Times“, „USA Today“, „The Wall Street Journal“ ir „Publishers Weekly“ bestselerių sąrašus.

„Odilė“ kvies į lietuvių autorių pristatymus

Leidykla „Odilė“ svečių iš užsienio neturės, tačiau planuoja surengti eilę naujų knygų pristatymų.

Kaip sako leidyklos atstovai, skaitytojai bus kviečiami į susitikimus ir renginius, kuriuose bus pristatytos šios knygos: Antano Škėmos „Izaokas“, Witoldo Gombrowicziaus „Filosofijos kursas per šešias ir ketvirtį valandos“, Viktorijos Daujotytės „Žemaitė: gyvenimo gramatika“, Kornelijaus Platelio „Įtrūkusios mėnesienos“, Nikolajaus Krainskio „Nakties tamsybėse“, Juliaus Sasnausko „Kraujomaiša“, Marijaus Gailiaus „Oro“ ir teatralizuotą Joy Cowley, Gavin Bishop knygos „Gyvatė ir Driežas“ pristatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius