Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugė kvies atskleisti ir lietuviškos muzikos paslaptį

Vasario pabaigoje detektyvo temą šiemet pristatysianti Vilniaus knygų mugė kvies atskleisti ir lietuviškos muzikos paslaptį. Specialiai duris atversiančioje 2-oje Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ salėje įsikurs „Muzikos salė“, kur pirmą kartą susitiks šalies muzikos leidėjai, kūrėjai ir klausytojai.
Grupė „Biplan“
Grupė „Biplan“ / R.Šeškaičio nuotr.

Per keturias dienas čia atsiskleis iki šiol neregėtas lietuviškos muzikos spektras: neabejingi muzikai išvys net 40 pasirodymų scenoje, kvies keliasdešimt susitikimų su šalies muzikos atlikėjais ir autoriais bei keli tūkstančiai naujų ir legendinių muzikos įrašų.

„Jau seniai galvojome, kad Lietuvos muzikos gyvenimui trūksta renginio, kuriame galėtų susitikti visi – tiek leidėjai, tiek atlikėjai, o mūsų muzikos mėgėjai ir svečiai iš užsienio šalių – susipažinti su šalies muzikos spektru, kuris yra žymiai platesnis nei gali atrodyti. Todėl žengiame pirmuosius žingsnius tikėdami, kad ši iniciatyva turi didelę perspektyvą“, – sako projektą įgyvendinančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė

Jos teigimu, projektas išaugo iš bendradarbiavimo su Knygų muge, kai pernai asociacija sėkmingai įgyvendino iniciatyvą „Knyga.Kava.Gyvai“.

Bendra „Muzikos salės“ erdvė sieks 700 kvadratinių metrų, joje bus įrengta pasirodymų scena bei dalyvių stendai, veiks poilsio zona.

„Muzikos salėje“ lankytojams skambės lietuviškas džiazas, klasika, folk, hip-hop, pop, roko, sunkiojo metalo ir vadinamoji pasaulio muzika, dainuojamoji poezija. Naujausių albumų pristatymus čia jau ruošia tokie šalies atlikėjai kaip Linas Adomaitis, Ieva Narkutė, Kęstutis Vaiginis ir Dmitrij Golovanov, Saulius Petreikis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, MC Mesijus, grupės „Biplan“, „G&G Sindikatas“, „Žalvarinis“, „Colours of Bubbles“ ir kiti, o pagrindiniu netikėtumu taps specialiai šiam renginiui ruošiami penktadienio ir šeštadienio vakaro projektai, kuriuose pasirodys „LRT Opus Ore“ projekto dalyviai ir „Auksinių diskų“ laureatai.

Unikalia patirtimi dalinsis tokie Lietuvos muzikos grandai kaip trisdešimties metų veiklos jubiliejų paminėjusios grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas ir „Dainos teatras“, aktorius ir atlikėjas Andrius Kaniava ir kiti.

S.Baradinsko nuotr. /Grupė „Antis“
S.Baradinsko nuotr. /Grupė „Antis“

Dalyvauti „Muzikos salės“ projekte AGATA kvietė visus savo narius – muzikos įrašų gamintojus. Planuojama, kad renginio metu bus galima įsigyti įvairiausių, taip pat ir unikalių lietuviškos muzikos įrašų geresnėmis kainomis, bus atstovaujami ir užsienio muzikos leidėjai. Atskiruose stenduose bus galima įsigyti bilietų į šalies muzikos renginius. Patekti į „Muzikos salę“ bus galima su Knygų mugės bilietu, o jo kaina dėl to nesikeis.

Vasario 19–22 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti šešioliktoji Vilniaus knygų mugė žada būti ne tik muzikali, bet ir intriguojanti. Be didžiausios naujovės – „Muzikos salės“ – lankytojų lauks daugiau nei trys šimtai renginių: knygų premjeros, susitikimai su autoriais ir visuomenės veikėjais, skaitymai, diskusijos, kino peržiūros ir naujausi leidiniai.

Šešioliktoji Vilniaus knygų mugė vyks 2014 m. vasario 19–22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Bilietai į Vilniaus knygų mugę jau platinami „Bilietai.lt“ prekybos taškuose bei interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius