Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje – istorijos profesoriaus Edvardo Gudavičiaus tekstų rinktinės aptarimas

„Manau, kad Vasario 16-ajai nėra lygių, visa kita eina iš jos. Kovo 11-oji yra Vasario 16-osios duktė. Logiškai turėjome į šią datą ateiti“, – taip yra pasisakęs profesorius Edvardas Gudavičius.
„Istorijos inžinierius. Edvardo Gudavičiaus tekstai apie Lietuvą, Europą ir pasaulį“
„Istorijos inžinierius. Edvardo Gudavičiaus tekstai apie Lietuvą, Europą ir pasaulį“ / Knygos viršelis

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad svarbiausi medievistikos profesoriaus tekstai, straipsniai ir interviu, skelbti 1987–2008 metais, surinkti knygoje „Istorijos inžinierius. Edvardo Gudavičiaus tekstai apie Lietuvą, Europą ir pasaulį“ (leidykla „Aukso žuvys“). Rinktinė išleista 2019 m. rudenį, pasitinkant autoriaus devyniasdešimtmetį. Į spalio mėnesį VU Istorijos fakultete įvykusias knygos sutiktuves sausakimšoje auditorijoje atvyko ir pats profesorius – tuo metu, kad ir sunkiai rinkdamas žodžius, dar pasidalino mintimis apie dabartinio pasaulio įvykius ir procesus. Tai buvo paskutinis E.Gudavičiaus pasirodymas viešumoje – tikra dovana susirinkusiems pamatyti, išgirsti ir pasveikinti vieną iškiliausių lietuvių istoriografijos asmenybių.

Knygos sudarytojas Aurimas Švedas, vertindamas E.Gudavičiaus darbų svarbą, pratarmėje rašė, kad „bene aukščiausia pagarba istoriko darbui parodoma tuomet, kai jo tekstai yra skaitomi, cituojami ir gyvai aptarinėjami. Šios E.Gudavičiaus tekstų rinktinės atsiradimas liudija, kad istorijos inžinieriaus idėjos yra svarbios ir reikalingos visuomenei, įžengusiai į antrąjį Lietuvos europėjimo istorijos tūkstantmetį“.

Š. m. vasario 21 d. 11 val. Vilniaus knygų mugėje bus surengtas knygos „Istorijos inžinierius. Edvardo Gudavičiaus tekstai apie Lietuvą, Europą ir pasaulį“ aptarimas. Šis renginys – dar viena proga prisiminti šviesaus atminimo profesorių E.Gudavičių ir jo darbus kuriant Lietuvos moderniąją istoriografiją.

Renginyje dalyvaus kultūros istorikas Aurimas Švedas, naujai išrinktas Vilniaus universiteto rektorius, istorikas Rimvydas Petrauskas, istorikas Alfredas Bumblauskas, politikos apžvalgininkai, žurnalistai Vytautas Bruveris ir Paulius Gritėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius