Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vilniaus knygų mugėje – naujas leidinys apie Kuršių nerijos paukščius

Šį šeštadienį Vilniaus knygų mugėje spaustuvės „Petro ofsetas“ stende bus pristatoma ką tik išleista Krister Castren knyga „Kuršių nerijos paukščiai“ (Birds of the Curonian Spit).
Suomių ornitologas Kristen Castren išleido naują knygą apie Kuršių nerijos paukščius.
Suomių ornitologas Kristen Castren išleido naują knygą apie Kuršių nerijos paukščius. / nerija.lt nuotr.

Knygos autorius praleido tūkstančius valandų kaupdamas medžiagą apie Kuršių nerijos paukščius. Ši knyga – tai pirmasis tokio pobūdžio leidinys, išleistas apie nerijos gyvūniją. Leidinyje panaudoti visi prieinami 1991–2011 m. duomenys. Daugelis jų surinkti Suomijos ornitologų ir paties autoriaus.

432 puslapių apimties knyga išleista anglų kalba. Knyga gausiai iliustruota, joje net 280 fotografijų. Pateikti 285 paukščių rūšių, fiksuotų Kuršių nerijoje, aprašymai, išsamūs duomenys apie retų rūšių paukščius, migruojančių, besibūriuojančių ir perinčių paukščių aprašymai įvairiais metų laikais. Taip pat pateiktos rekomendacijos paukščių stebėtojams – ką stebėti, kur ir kada, pilnas paukščių sąrašas anglų, lotynų ir lietuvių kalbomis su duomenimis apie rūšies būklę ir dažnumą.

Knyga turi lengvą mokslinį atspalvį, kas daro ją lengvai suprantamą visiems skaitytojams. Ji yra idealus suvenyras ar dovana visiems Kuršių nerijos lankytojams ir tiems, kas domisi gamta.

Su knygos autoriumi galite susitikti š.m. vasario 22 d. Vilniaus tarptautinėje knygų mugėje spaustuvės „Petro ofsetas“ stende.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius